Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (3 178)

plakát

Země nomádů (2020) 

Je to příběh smutný, ale zároveň skrytě optimistický. Pokud opravdu existují lidé, jako Fern a já věřím že ano, pak si myslím, že to jsou šťastní lidé. Nepotřebují znát hodnotu akcií na burze, neženou se za kariérou a penězi. Protloukají se životem jak se dá. Fern bere sezónní práce, projíždí Státy křížem krážem a potkává zajímavé lidi. Je volná, nezatížená starostmi běžných lidí. Hluboko v duši a ve tváři je ten smutek vidět, ale jinak by už asi žít nedokázala. Frances McDormand, jako vždy vynikající.

plakát

Pach krve (2021) 

Pohled na obsazení auta nás ujišťuje, že je všechno v pořádku. Máme tu bílý heterosexuální pár, pak stejně sexuálně zaměřený smíšený pár (to už teď bude v každém americkém filmu?) a nakonec homosexuální pár, který tvoří dva snědí chlapci. Darius pracuje v neziskovce, ketrá chce změnit svět, kde se uplatní lidé ne podle bankovního konta nebo barvy pleti, ale podle svých schopností a o všechno se budou dělit. Kdo by to byl řekl, že v komunitě lesních lidí najde spřízněné duše? Když se přenesu přes tento korektně-komunistický nesmysl, tak musím uznat, že to nebylo vůbec špatné. Děj nutí dokonce k přemýšlení, jak se z uhlazené moralistky za šest týdnů stane chladnokrevná vražedkyně. Závěr se povedl a kdyby tvůrci zvolili jako rozuzlení tu Jeniynu představu asi bych jednu hvězdu přidal.

plakát

Kulky spravedlnosti (2019) 

Pokud je děj natolik absurdní, že snad dál už zajít nejde a je to slušně natočené, pak obvykle dávám plný počet hvězd. Ono to podle mne ani jinak nejde, buď film vynesete do nebes nebo hodíte do odpadu. Ale scény s rypáky, Assholem, fotbalistou Cristianem a mnoho dalších mě velmi rozesmály, proto za 5 *!

plakát

Ten, koho se bojíš (2008) 

Tak se může změnit člověk, který je zvyklý být celý život v zápřahu práce a pak přejde do fáze nicnedělání. Mikael je celou dobu v klidu, zdánlivě se nic neděje, vládne domácí pohoda. Ale něco je ve vzduchu, to je cítit čím dál víc. Psychologický film o tom, jak se lze nenápadně zbláznit.

plakát

Cargo (2009) 

Na to, co se tu děje a má dít a jaké poselství film má, je málo dramatický, mdlý. Za jedno zhlédnutí to stojí, víckrát netřeba.

plakát

Střípky ženy (2020) 

Takové neštěstí, jaké potkalo Marthu a Seana, a je to určitě to nejhorší jaké může mladý pár potkat se řeší různými způsoby. Někdo to trauma zahání alkoholem, jiný nevěrou, odcizením i rozchodem. Zde je vše umocněno soudním procesem, protože je podezření, že za tu " událost" někdo může. Takové filmy bývají silné a tento není výjimkou.

plakát

Nechte ho jít (2020) 

Film silně působící na nervovou soustavu o starším manželském páru, který se po ztrátě syna nehodlá smířit ještě se ztrátou vnuka a bojuje o něj všemi možnými prostředky s jednou buranskou rodinou. Velmi vyhrocený závěr!

plakát

Sněžit už nikdy nebude (2020) 

Když Žeňa řekl, že se narodil v obci Pripjať začal jsem trochu tušit, oč půjde. Každopádně je to film jen pro úzký kruh diváků. Sympatický Jevgenij fandící Šachťaru Doněck má neuvěřitelné schopnosti, které vyvrcholí až v konečném kouzelnickém čísle. Jak je získal? Ozářením z Černobylu nebo je v tom něco jiného? Odpovědi se nedočkáme, přesto je to film nesmírně působivý, ikdyž bez nosného příběhu.

plakát

David Gilmour v Pompejích (2017) (koncert) 

K tomu není moc co dodávat. Stačí jen zavřít oči a nechat se nést krásnou a příjemnou hudbou. Ikdyž zavírat oči by byla škoda, protože světelné efekty jsou nádherné. Floydi patří k několika kapelám, které provázejí můj rockový život několik desetletí a vždycky se k nim budu rád vracet.

plakát

Phoenix, Oregon (2019) 

Překrásný film o tom, že splnit si svůj "americký sen" není v dnešní době vůbec jednoduché. Nečekejte žádná uklouznutí na slupce od banánů nebo kopání do zadku (ikdyž chuť by k tomu byla), je to úsměvný film o vážných věcech. Především je to o přátelství a nezlomné vůli něco v životě dokázat, ikdyž ne vždy se to daří.