Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (3 179)

plakát

Jde si pro nás noc (2018) 

Nemám nic proti brutalitě ve filmu. Mnohé výborné snímky jsou jí prošpikovány a pokud je součástí děje, snesu ji v množstvím větším, než malém. Čeho je ale moc toho je příliš. V této samoúčelné řezničině bez děje je jí tolik, že tu téměř na nic jiného není místo ani čas. Většina soubojů, bitek či přestřelek působí komicky, parodicky. Když se začaly rvát a zabíjet i holky, u kterých je to obzvlášť trapné, chtěl jsem se na to vykašlat. V rámci objektivity jsem se dodíval a viděl tedy i rvačku Ita s Arianem, což byl "zlatý hřeb" a já pochopil, že jsem šlápnul vedle. Tento film rozhodně není pro mne.

plakát

Toman (2018) 

Doslovně a polopaticky se nám sděluje, že komunismus byl, je a bude jedno z největších svinstev, jaké člověk byl schopen vymyslet a realizovat. Velký podvod na lidech, který se neustále opakuje, protože lidé jsou stále ochotni uvěřit, že lze tímto způsobem nějak vychovat člověka a nastolit spravedlivou společnost. Násilím však ráj na Zemi vybudovat nelze. Dobrý příběh s poněkud škrobenými dialogy je trochu nezáživně natočen. Potřebnost je však neoddiskutovatelná.

plakát

Mrazivá tma (2005) odpad!

Děs a hrůza! Tohle se ani seriózně hodnotit nedá a kdybych to nazval béčkem, urazil bych tím spoustu dobrých filmů. Svým pojetím mi to připomělo "díla" mistra Simandla, který natočil několik erotických sraček s našimi "hvězdami". Kdyby tvůrci peníze za ten film věnovali na dobročinné účely, udělali by líp.

plakát

Hnüs (2019) 

Ano, tak má vypadat film o rockových hvězdách! Syrový, nepřikrášlený prostě sex, drogy a rokenrol! Mötley Crüe jsem nikdy moc neposlouchal (možná začnu), ale toto se mi fakt líbilo. O nemoci Vincyho dcery se stačilo zmínit, protože takto to bylo citové vydírání a do celkové koncepce to nezapadalo. To je ale jediná připomínka, jinak výborné!

plakát

Trojí hranice (2019) 

Hezky olemováno skladbami For whom the bell tolls a Orion sledujeme pět vysloužilců, kteří kašlou na hrdost a vlastenectví a jdou oloupit jednoho drogového bosse. Všechno má jít hladce, ale nějaká chybička se vždycky vloudí. A to ještě netuší, jaké dobrodružství je ještě čeká. Je jen třeba malinko odpojit mozek a budete se královsky bavit. Navrch trochu nečekaný (?) závěr.

plakát

Po životě (2019) (seriál) 

Tony je naštvaný na celý svět, protože ztratil jediný smysl života, který měl. A tak je ke všem až příliš upřímný a říká jim do očí co si o nich myslí bez ohledu na to, že je tím uráží. Komediální seriál je to jen na první pohled, na ten druhý je to smutné až depresivní a v závěru i dojemné. Ne všechny vtipy jsou povedené, těmi skutečně dobrými se šetří. Ale když už přijde, tak to stojí za to. Suchý britský humor se střídá s mnoha pravdami vyřčenými hlavně ve "hřbitovních dialozích". Poslední díl je moc pohádkový, jak z červené knihovny, ale čert to vem. Aspoň vyvažuje předchozí depresi. K pětihvězdičkovému hodnocení velkou měrou přispěla Tonyho krásná fenečka. Spokojenost!

plakát

Oblečen na zabíjení (1980) 

Občas je dobré vrátit se do filmového "pravěku", do doby, kdy nebyly mobily, počítače a tempo vyprávění bylo tak pomalé, že některé scény byly k nevydržení dlouhé. Velmi dobrá kriminálka, ve které hraje hlavní roli rozdvojená osobnost a má docela odvážné erotické scény, na tu dobu.

plakát

Složka 64 (2018) 

Násilná sterilizace není řešení, to jsou nacistické metody. Tu časovanou bombu, která už Evropě tiká se musí eliminovat hned v zárodku, respektive mělo, protože si myslím, že už je asi pozdě. Právě Assad je zde prezentován jako asimilovaný muslim. Prostě chtějí nám ukázat, že to jde. Nejsem si jist. Krimi thriller opět vynikající. Carl mi připomíná jinou kriminalistku z druhého konce mostu Öresund, ale v závěru se projevil empatičtěji. Saga by se k Nete zřejmě zachovala jinak. Velká spokojenost!

plakát

Temné zločiny (2016) 

Když se Jim Carrey odpoutá od svých "pitvořivých" rolí dokazuje, že je výborným hercem. Loni to dokázal v sérii Kidding a dokazuje to i v tomto jinak velmi slabém filmu. Je to bez šťávy, chuti i zápachu. Jedním slovem nuda. Přitom nápad určitě není špatný. Nechápu, proč angažovali do tak zbytečného filmu tak hvězdné herce.

plakát

Zlatý podraz (2018) 

Čtyři hvězdy dostane tento film ode mne za to, že se opět jedná o film potřebný. Je neustále potřeba upozorňovat a připomínat jací byli komunisté, když nám tu po čtyřicet let vládli, aby se nezapomínalo. Samotný film mě ovšem dost zklamal. Ty násilné střihy mi hodně vadily. Také dialogy a takovéto spontánní vyprávění nebyly ozdobou děje. A když jsem uviděl Ondřeje Malého, věděl jsem, že zase bude hrát nějakou komunistickou svini. Ne, že by je hrál špatně, ale on se těch rolí snad nezbaví.