Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Deníček (12)

Stranger Things ( season 1 )

Máme za sebou první sérii Stranger Things, do které jsem šel jako do neznáma. Z těch osmi dílů první řady, jsem mile překvapený. El si mě dostala téměř ihned. Ať chcete, nebo ne, tak tahle sympatická malá slečna, s psychickými schopnostmi si Vás podmaní. Seriál se odehrává ve druhé polovině 20.století a je skvělé, že i do této doby, se dají zařadit věci, jakou jsou nadpřirozeno, druhý svět a jiné vychytávky. Je to zároveň seriál o přátelství, mezi určitou skupinou. Bude mi potěšením, počkat si na season 2, která by mohla vyjít v letošním roce 2017. U první řady, je krásně vidět jak na Vás ze začátku vlétne, poté zvolní a postupně graduje. Určitě si pro fanouška fantasy,sci-fi žánru stojí za to, udělat si čas, na seriál bratrů Dufferových.  

Stranger Things ( season 1 )

Ragnarova smrt

V patnácté epizodě, čtvrté série seriálu Vikings, odešel náš oblíbenec Ragnar Lothbrok, mezi ostatní velké válečníky do Valhally. Stalo se nevyhnutelné a Ragnar, svou smrt prakticky celou naplánoval. Travis Fimmel, který Ragnara ztvárnil, jakožto hlavní postavu, až po 15.díl 4.série prohlásil, že si nemyslí, že by se v seriálu ještě objevil, což naopak vyvrátil režisér, který dodal, že není problém, aby se Ragnar dále zjevil ve snech, představách, nebo jako duch. Jsem velice zvědavý, jakým směrem, se seriál bez Ragnara bude vyvíjet. Teď to bude v podání především jeho synů a já se těším, co nám jejich nájezdy, ten nejbližší, nás nejspíše čeká zpět do Anglie, v čele s Ivarem, předvedou. Ecbert, bude muset čelit nelítostným severským válečníkům, kteří asi nebudou mít zrovna pochopení, pro vydání Ragnara na smrt, králi Aelleovi. Nicméně, to pouto, mezi Ragnarem a králem Ecbertem bylo velmi zajímavé. Byli to obávaní soci a zároveň přátelé. Velice zajímavé pouto. Takže Vikingové, plujeme dál. Nyní již bez krále Ragnara.

Ragnarova smrt

Banshee 3.season

Třetí série pokračování Banshee, má v tuto chvíli v za sebou 3.díly a musím se přiznat, že tvůrci nepolevili ani na okamžik a možná, nebo ne možná, ale zcela určitě ještě přitvrdili! Zatím neskutečné co se na plátně "obrazovce", děje. Užívám si to a doufám, že to bude pokračovat stejným směrem! Prozatím vše.

Banshee 3.season

Hobit: Bitva pěti armád

Ani jeden, ze tří dílů Hobita, od Petera Jacksona, se nemůže ani po kotníky rovnat trojici dílů, jakou je LotR, přičemž ten první, kde se seznámíme s Bilbem, je nejsilnější. Více baladický příběh. Pro mě moc počítačové grafiky a málo Nového Zélandu. Třetí díl, se sice odehrává prakticky na jedné úrovni, hora a město, ležící nedaleko. Neuspokojivý "konec" se Sauronem, potažmo se Sarumanem. Nádherná Evangeline, jako elfa uspěla. Někdy jsem žasl, nad akrobatem Legolasem. Štít, použitý jako skateboard nepřekonán. Souboj, mezi Azogem a Thorinem, byl malým zpestřením nijak nevýrazného děje. Dále film doprovázelo několik logických chyb, kterých si divák, který má pět pohromadě, musel všimnout. Já nad tím mávám rukou, a říkám, jsme jen lidé, žádní dokonalí elfové. Určitě bych Hobita bral, jako velmi předraženou pohádku pro naše ratolesti. V dospělém světě, naplno nikdy bodovat nebude.

Hobit: Bitva pěti armád

EXODUS: Bohové a králové

I pro Scotta velké sousto, které nedokázal zvládnout. Dvě hlavní herecké role, byly obsazené velkými jmény. V poslední době jméno Ridley Scott, zapadá svými režisérskými výkony, postupně níž. Nemohu sice porovnávat animovaného Prince Egyptského, s tím hraným, co se týče hereckých výkonů, ale scénář byl stejný. Princ Egyptský, pro mě zůstane navždy, jedním z nejlepších animovaných filmů všech dob, a dílo s Balem a Edgertonem, se mu nemůže vyrovnat, ani svým pojetím. Film postrádal především větší důraz, aby diváka něčím specifickým dojal. Aby v něm vyvolal pocit, že Hebrejci, byli skutečně 400 let otroky Egyptských vládců. Že žili pod bičem a neskutečnou tíhou přežít. V tomto filmu, by ani nemusel hrát Christian Bale, ale někdo, kdo by dostal podstatně nižší honorář. Mojžíš totiž nebyl na pravém místě. Edgerton byl nijaký. Čekal jsem, že jeho role poté, co mu zemře syn, bude mnohem více nenávistná, než byla. Čekal jsem epický fight, dvou "bratrů," kterého jsem se nedočkal. Chabé mávnutí dvou skvěle vypadajících mečů a to byl celý ten epický souboj dvou nesmiřitelných bratrů? Nesmiřitelných, to se snad ani říct nedá, byl to nijaký film a mě osobně, více uspával, než vybudil k pozornosti.

EXODUS: Bohové a králové

Vánoce 2014

Prožití letošních Vánoc přineslo i jednu knihu, ze série Zaklínač. Na PC jsem Zaklínače hrál a nemohu se dočkat jeho třetího vydání na konzole. Seriál jsem celý nedokoukal (třeba se k němu někdy vrátím), každopádně Geralt z Rivie je mou oblíbenou postavou, ve světě čar a kouzel. Tak uvidíme, ale nepochybuji o tom, že si pořídím další díly.

Vánoce 2014

Gotham

7up ****
Gotham je zvráceným a nejzkorumpovanějším městem. Dějí se tu věci, které by se nikde na světě dít neměly. Koho baví filmy o Batmanovi, tak tady si přijde na své. Seriál má svou potemnělou atmosféru. Nechybí mafiánský pohled na svět. Město ovládá mafie, která je v pozadí a v popředí jsou zkorumpovaní politici. Takže Gotham vlastně funguje na principu dnešního světa. Ono to tak ovšem bylo asi vždy. Věci se tu dějí pohledem komisaře Gordona, který je oblíbencem mladého Bruce Wayna, kterému v pilotním díle zastřelí rodiče, což Ti, kteří sledují filmy o Batmanovi již dávno ví. Jde tu o moc. Všichni chtějí vládnout Gothamu, popřípadě Arkhamu. Každý díl, řeší jiný případ, boj o moc a právo v podání Gordona. První série, se vyvíjí velmi nadějně.

Gotham

3 seriály, které mě v poslední době zaujaly

Constantine - Nový seriál, který jede na námět filmu z roku 2005, s Keanu Reevesem. Podobné mystické seriály mám v oblibě. Constantine mě svým pilotním dílem mile překvapil. V prvním díle se seznámíme s Johnem, uvidíme jeho strašáka minulosti, přítomnosti a zcela určitě i budoucnosti. Doufám, že si seriál udrží tempo a hlavně kvalitu. Doporučuji všem, které baví seriály s podobnými náměty.

Dominion - Něco pro mě, miluji tenhle typ seriálů (filmů). Ovšem zdá se slabší, než novější Constantine.

The Flash - Nový přírůstek, do světa seriálů. Spolupracuje se sousedem z města Starling City, Arrowem. Velice příjemné překvapení ke konci letošního roku. The Flash, je pro mě osobně zábavným seriálem, u kterého jsem se zatím nenudil. Jasné, je začátek, ale i tak mohu říci, že to začalo nadprůměrně. Snad to i tak bude pokračovat. Dávám palec hore a čekám na následující epizody.

3 seriály, které mě v poslední době zaujaly

Calvin Harris - Outside [Audio] ft. Ellie Goulding

Outside

18.12.2013

Pro mě zklamání a jen vysávání peněz z kapes lidí za zbytečný díl.

18.12.2013

14.6.2013

Horší než jednička, ale lepší než dvojka. Více smysluplné než druhý díl. Celkem fajn projekce v Cinestaru, ve večerních hodinách. Alan nepřekonatelný, zdatný konkurent Leslie. Osvěžující příchod Goodmana, jen Justin Bartha si moc nezahrál.

14.6.2013

CineStarClub

CineStar - Hradec Králové
ClubCard - Silver (white)
Sedadlo - 9---13
Řada - A

CineStarClub