Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (532)

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Za jeden den, jako pomalu každý druhý, jsem dal všech, 8 epizod. Někdo nadává na Calanthé, někdo na prolínající se dějové linky z jiných dob, někdo tam a někdo zase tam to. Za mě, je Cavill pro roli Geralta, plus. Zaklínač, by neměl projevovat emoce a Cavill, jako herec, není emotivní typ a s touto rolí, se sžil velmi dobře. Jsem fanoušek, jak herní série, tak té knižní. Nesrovnalosti jsou patrné všem, co četli knihy. Ale nic není dokonalé a nikdy v ničem, nedostaneme na detail přesně to, co každý požadujeme, ačkoliv každý jsme jiný. Každému z nás, něco nesedí a naopak něco nevadí. Já říkám, že na první sérii, jsem se těšil již velmi dlouho. Nenudil jsem se u žádné, z epizod, ani u pasáží, kde se více mluví, než koná. Pár postav, mi bylo připomenuto a já nechci hodnotit jednotlivé postavy, jak vypadají, co by měly dělat, a tak dále a dále.. Není lehké natočit něco podle knih, her, předchozích adaptací a za mě, se volilo odvážně a těším se, co nám přinese druhá řada, která by měla být na Netflixu, ve druhé polovině, roku 2020. Calanthé, za mě nedůvěřivá, tvrdohlavá, se smyslem, padnout za svou rodinu. Yen.. Ačkoliv představitelka je vážně půvabná a myslím si, že hraje postavu dobře, tak si na ni mnoho lidí stěžuje, včetně portálů, jako Edna. Jasně, kritici jsou a budou. Mně nevadí, přináší do seriálu své kouzlo. Stěžovat si můžeme ale natočeno, je to celkem kvalitně a kdybych měl procentuálně hodnotit první sérii, zvolil bych hodnocení, mezi 75-80%.

plakát

Klaus (2019) 

Vánoční pohádka, pojatá tak trochu jinak. To je zejména to, co se mi velmi líbí, netradiční věc. Rozmazlený klučina, kterému chce otec, dát lekci, skrze ledovou a odlehlou vesničku, na konci světa. Dočkáme se zajímavých setkání, mezi panem pošťákem a řadou negativních i pozitivních postav z vesničky. Příběh nenudí a rozvíjí se postupně. Aneb film, jak se z floutka, stává muž a jak jeho příjezd, ovlivní místní obyvatele, kteří se zrovna nemají v lásce a mnohdy spolu svádějí boje. A v neposlední řadě, to nejdůležitější setkání, kdy Klaus, jako pochmurný a tajemný lesák, žijící v zasněžené oblasti lesa, na kopci. Hezký soundtrack, který nazpívala Zara Larsson. Jelikož se jedná o něco nového, co se vyjímá, musím zvolit vysoké hodnocení. Nebudu, jako nějaký nadutý pošťák, že jo.

plakát

Jak vycvičit draka 3 (2019) 

Samotný film není na pětihvězdičkové hodnocení ale celá série třech dílů, po sobě jdoucích, rozhodně ano. Zakončení třetího dílu a nejspíše celé série, bylo velmi dobré a nemusí se za nic stydět. Tyto dračí příběhy, budou navždy mé oblíbené a zároveň jedny z nejkrásnějších animovaných filmů, co jsem mohl vidět. Vynikající prolínání postav a děje, vynikající záporáci a skvělý Bezzubka. Za mě paráda a slza ukápla. :')

plakát

Zabiják & bodyguard (2017) 

Naprosto vynikající jízda. Když si odmyslím pár věcí a budu lehce benevolentnější v hodnocení, tak to napálím! Samuel? To je opravdu mistr! Vtipní akční film s velmi jednoduchou zápletkou, která se již použila několikrát, ale zde je jen jakýmsi doplňkem toho, co celý film provází. A to je humor spjatý s vynikající akcí. Tenhle film dělá prostě vtip Reynoldse a Jacksona skvělým !

plakát

Bourák (1993) 

Lákadlem, pro mě byly dva faktory. Oblíbený žánr, v podobě sportovního dramatu a druhý faktor byl Sean Astin, pozdější představitel Samvěda, z Pána prstenů. Skvělý film, ve kterém se člověk nemůže spoléhat na nikoho jiného, než na sebe. Rudy si získal srdce rodiny, přátel, spoluhráčů, z univerzitního týmu a uznání fanoušků i členů realizačního týmu, ale hlavně neskutečnou pílí se dostal na univerzitu a dokázal opravdu skoro nemožné, na svou dobu. Tohle je tak inspirující snímek, že musí zaplesat srdce každého, kdo kdy něco tak moc chtěl, až byl schopný pro to udělat cokoliv. Rudy nám ukázal, jak se člověk nemá vzdávat a když už to vypadá beznadějně, zase si najdete důvod, jak se nakopnout. Dostanete stovky ran a pokaždé vstanete. Nevzdáte to a o tom život je. Nic nevzdávat a jít si za svými cíli a sny.

plakát

Infiltrátor (2016) 

Pro mě skvělá záležitost! Diane Kruger na jedničku a Bryan Cranston také skvěle. Film má velice dobré tempo, nenudí Vás. Ani dialogy a ani tím, co se zrovna děje v akci. Neříkám, že se jedná o film, na vrcholu, ale říkám, že se jedná o film, který je srovnatelný se špičkou. Role infiltrátora, musí být neskutečně těžká. Jedna chyba, jedno chybné slovo, jeden chybný moment a může být po Vás. Pablo Escobar si nejspíš myslel, že je drsňák, ale ve skutečnosti, je pro mě drsňák Robert "Bob" Mazur. Muž, který se dokázal vměstnat i s trochou potřebného štěstí, mezi drogové bosse, spadající pod Pabla Escobara. Zde, sehrál Bryan s Diane Kruger vynikající dvojici. Zpočátku se mi esteticky nezdálo, že se Ti dva k sobě hodí, to ale vynahradili svými hereckými výkony. Nádherná Diane a zkušený Bryan. Ono se to nedá srovnávat s filmy, jako jsou Kokain. Zde se jedná o film, který nám ukáže, pohled z druhé strany a tohle dílo, se velmi povedlo.

plakát

Dělám co mě baví (2017) (studentský film) 

Čtyřicet minut relaxu, u povídání Mikoláše Tučka. Koho tahle, pro mě osobnost zajímá, je to skvělých čtyřicet minut. Sleduji Re-Play, někdy Applikace a Mikoláš je prostě člověkem, který dělá přesně to, co ho baví. Můžeme se od něho inspirovat a nechat se od něho bavit dál. Jak už ve vstupu říkala Alžběta. Mikoláš je zkrátka kamarádský a dokáže se skamarádit s kýmkoliv. Není to žádný rádoby frajírek, ale naprosto v pohodě člověk, se kterým se dá zcela jistě hodiny a hodiny diskutovat o všem možném. Jen by neměl radost z toho, že jsem fanouškem Londýnské Chelsea. To prosím za prominutí. Jako fanouška anglického fotbalu, ho tedy beru! Milovník rodiny? Jistě! Herní maniak na všechny strany? Samozřejmě! Zkrátka, osobnost, která mě velice zajímá a neváhal bych s koupí, jeho případné knihy.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Co jsou v životě skutečné problémy? Je v životě možné, dokázat nemožné? Vojín Desmond Doss, nemožné dokázal. Jenže stejně tak, něco úchvatného dokázal Mel Gibson. Kombinace hereckých rolí, byla naprosto skvělá. Možná jsem ohledně Andrew Garfielda měl pochybnosti, které záhy odešly někam daleko. Ať už se díváte na Pána prstenů, nebo jiný film, kde se má uskutečnit velká bitva, tak tady, v Hacksaw, přebije úplně všechny dosavadní "řežby." Ten chlap, se postavil osudu, vzepřel se velení, ale nikdy se neotočil zády těm, kteří to ve válce potřebovali. Po zhlédnutí filmu, ve Vás budou převládat pocity, jak je tohle možné? Jak je vidno, možné to opravdu je. Lidé, jako Desmond Doss, jsou velice ojedinělí, výjimeční. Někdy je za život ani nepotkáte. Na závěr, Sam Worthington, se mi v roli Kapitána herecky líbil velice! Tohle chcete vidět, ať je to jakkoliv smutné, když nad tím přemýšlíte, je to zároveň poučné a hezky natočené. Mel Gibson, je skvělý režisér.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Co napsat k seriálu, který již drží deset sezon a určitě nějakou ještě přidá? Jsou dvě kategorie lidí. Jedna kategorie říká, jaká je to nuda a, že nechápe, jak se na to někdo může dívat. Druhá kategorie lidí, Sheldona, Leonarda a další aktéry hltá naprosto nenasytně. V každé sérii, najdeme nějaký slabší díl, ale to jen pro to, že ostatní díly, jsou opravdu skvělé. Tuším, že to byla 9.série, co mi přišla nejslabší. Myslel jsem, jak seriál ztratil kouzlo a již nedokáže najít zpět jiskru. Ovšem v 10.sérii, v jejím průběhu, jsem opět prozřel a hltal dál. Není to možná tak skvělé, jako na začátku, ale stále tihle lidé, tímto seriálem dokáží leckoho strčit do kapsy, nebo smazat z vědecké tabule. Snad ještě pár sérií vydrží.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Travis Fimmel, který ztvárňuje krále Ragnara Lothbroka, v seriálu Vikings. Tahle postava, je drsná a velice cílevědomá. Ovšem Ragnar, je velmi charismatický, inteligentní a vynalézavý vládce. Dokáže vymyslet jak past, na protivníka, tak důmyslně přechytračit své nepřátele. Vikingové Ragnara následují, a pro jeho úspěchy ho zbožňují. Lothbrokův zevnějšek, je velmi propracovaný. Nelze přehlédnout modré oči a potetovanou lebku. Ragnar má několik synů. Jeho nejstarším potomkem, je Björn Ironside, další velmi oblíbená postava. Nesmím opomenout ani Björnovu matku, Lagerthu, kterou ztvárňuje, překrásná herečka, Katheryn Winnick.