Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Andrew - člen naší rodiny

Andrew - člen naší rodiny (1999)

Opravdu krásnej film. Ukazuje nám že si máme vážit i toho co jsme si nevybojovali, nebo toho co už nám to příjde samozřejmé. Jako třeba života, svobody, práce i lásky.

Saw: Hra o přežití

Saw: Hra o přežití (2004)

Naprosto originální, do té doby než jsem viděl tohle jsem nic podobného neviděl. Vypracované do posledního "šroubku". I když násilné, tak ne tak jako následující díly a hlavně v tomto případě násilí mělo svou logiku, takže žádnej nesmysl s bláznem co běhá s motorovkou.... Konec nezkazil celý film, tak jako tomu bývá u většiny těhle filmů. Ještě jednou domyšlenost všeho v tomhle filmu. Jasná 5*.

Hrdina

Hrdina (2002)

Velice zajimave ukazano ze i nektere spatne veci muzou vyssim cilum puslouzit jako spravne. Jen si nejsem jisty o takovym poukazovani zrovna u cinskych filmu.... jestli vite co tim myslim. Jinak je to perfektni kus akce, velice zajimave rezie a prehlidkou bojovych umeni.

Chlapec v pruhovaném pyžamu

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008)

Velice zajimavy pohled maleho kluka na valecne Nemecko. Vubec nejde o valku, ale o samostatny vyvoj maleho kluka v teto dobe. Klucina je sice v nekterych otazkach nad miru chytry, v jinych zase malinko pozadu, ale jinak film budi dojem opravdoveho pribehu, ktery vas potaha za slzne kanalky ;-). Opravdu perfektni vykon hercu a cely kvalitni pribeh nominuje film na jeden z nejlepsich, co jsem za posledni dobu videl. 4,5* se nebojim zaokrouhlit na vybornou 5*.

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005)

Jakozto ze nemam moc rad zpivane filmy, tak to budu muset prehodnotit. V tomhle filmu nebylo zpivani az tak moc a opravdu to naherne zapadalo do deje. Celkove cely dej, i kdyz nebyl nekterymi prvky nejak extra originalni, tak byl vybrne zpracovany. Aneb herci uz se muzou pomalu strachovat o svoje fleky, protoze takovehle a jinak animovane filmy jdou s kvalitou velice nahoru a vyraz "kreslenych hercu" je proste vytvarovan presne podle toho jak chce reziser, takze spatny herecky vykon nemuze ohrozit ci zkazit cely film. Myslim, ze 4,5* si tenle film urite zaslouzi, takze za tu velice kvalitni muziku je to 5*.

Matrix

Matrix (1999)

Dneska uz je to povinost kazdeho sci-fi fandy. Pro me je to velice zajimavy a originalni pocin (i kdyz pry ukradeny studentce). Kdyz jsem ten film videl a bavil jsem se o nem s lidma, tak v te dobe se naslo alespon 50% lidi co to napoprve ani nepochopilo (vcetne nekterych hercu, kteri to nedali po prvnim precteni scenare). Ja mam fantazie na rozdavani, takze jsem to pobral hned. Film si taky nasel sve ctitele a odpurce, ani nevym, ktera skupina zverenila celou radu chyb co ve filmu byla. Jako napr. ze z kulometu padaly naboje asi 5ti razi ;-). Nu cos, chyb tam bylo mozna nejvic ze vsech filmu, ale neni to chyba rezije ani nikoho okolo filmu, jednouse receno.... chyba v Matrixu :-D. Jasna 5*

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Po dleší době něco, co dává hlavu a patu a i když to není scifi ve smyslu unofi a létající talíře, tak to nemělo chybu. Celej scénáře je krom originality absolutně nabitej akcí, takže i když jsem viděl tu dvouhodinovou verzi, tak jsem koukal celou dobu s napětím a na délku filmu jsem neměl jedinou výtku. Naopak, to že to bylo takhle dlouhý jsem si všimnul jenom omylem až po zhlédnutí. Zkrátka ideální scénář bez žádných hluchých míst. Fakt super, po strašně dlohý době dávám něčemu 5*

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Tak jak nektere filmy od Tarantina az nesnasim, tak tady jsem padnul na prdel. Film ukazuje tehdejsi cas v celkem uprimne podobe, protazene nejakym tim vtipkem (nejdenou zahrany az do absurdity) ale celkovou promyslenosti filmu dosahuje opravdu vysoky kvality. Aktualne za posledniho pul roku asi nejlepsi film co jsem videl. Vyborna atmosfera i spusta dumyslnosti s naprosto originalnim tematem. Opravdu skoro cista 5* (Presne tak 4,9*). Co mi vadilo, ze to neni na cistou 5*? Ve tmavych scenach bylo pouzito az neuveritelne moc ciste bileho svetla, takze vlastne zadna tma ani nebyla. Zaroven bylo obcas videt, ze se toci v atelieru. A nektery vtipky a narazky byli az zbytecne prehrane. - Nicmene jsou to detaily, takze 0,1 bodu dolu ;-). PS: Mimochodem perfektni herecke obsazeni bylo pro film taky klicove, protoze herecke vykony byly perfektni.

Hunger Games

Hunger Games (2012)

Urcite zapamatovatelny film, ale porad se nemuzu ubranit tomu ze je to spis sci-fi pohadka. Uveritelny je na tom i pres dej v budoucnosti celkem malo. Za kouknutí to ale stojí a pro fandy sci-fi a akcnich filmu urcite k doporuceni. Celkem 3,4* PS: Pripada mi ze original te areny a lidi vymsleli spis japonci, protoze jsem pred lety neco takoveho videl. V tomhle je navic ta scifi zapletka.

Počátek

Počátek (2010)

Ted nevim, jestli jsem spis sednul na zadek, nebo stal a tleskal. Vyborne sci-fi plne akce a napeti je uplne cisi z celeho filmu. Gratulace tomu kdo napsal scenar a neztratil se v tom v uplne jine realite :-D. Jeste vetsi gratulace pro rezisera, kterej celkem slozite deje poskladal tak, ze to (snad) kazdej pochopil. DiCapria jsem nikdy nemel rad a rikal jsem si, ze to neni moc dobrej herec. Ale uz od filmu Prokletý ostrov jsem se zamyslel o tom, ze jsem se asi mylil. V Prokletem ostrove mi do filmu jeste nesedel na 100%, ale uz me to pripravilo na to, ze neco umi a tentokrat jsem se tomu filmu otevrel a uznam, ze je to opravdu "Herec" (s velky, ..... H ;-) ). Kdo ma rad scifi a mysteriozni akce, tak je tohle jasna volba.