Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (340)

plakát

Červená, bílá a královsky modrá (2023) 

Když jsem viděl pár upoutávek na IG, říkal jsem si, to bude nějaká slabší romantická komedie, co staví na dvou pěkných tvářích. Zápletka princ a syn prezidentky mi přišla hloupá. Pak jsem jeden večer otevřel Prime Video a úplně jsem změnil názor. Velice kvalitní LGBT film, který začíná jako komedie a postupně se mění na romantické drama dvou mužů, kteří se milují, ale okolnosti jsou proti nim. Poslední třetina filmu je velmi silná a samotný závěr s demonstracemi před BP mi ve finále přijde velmi realistický. Je to velice příjemný snímek, po jehož projekci musí mít každý nehomofobní divák úsměv na tváři a možná i malou slzu v oku.

plakát

Okouzlení (2023) (seriál) 

Těžko hodnotit tento seriál, když mi byla tak silně nesympatická hlavní postava Marca. Chápu, že to je asi můj osobní problém, nicméně to vedlo k tomu, že jsem měl občas potíže tohle dílo sledovat. Určitou Marcovou rehabilitací mohl být poslední díl, který nám odhalil, jak to s ním/s ní vlastně je. Možná kdyby toto bylo řečeno na začátku, celé to vnímám jinak. Rád jsem viděl znovu Kim Cattrall, ikdyž často mě při jejím sledování napadlo, že by snad bylo lepší tu energii a čas věnovat And Just Like That...

plakát

Zranitelná srdce (2022) 

Nádherný, originální film. Chemie mezi Sofií Carson a Nicholasem Galitzinem fungovala na jedničku. Nedivím se, že v roce uvedení tento film patřil mezi nejúspěšnější na Netflixu. Je tam všechno, co je správném romatickém dramatu má být. Nic víc, nic míň.

plakát

A jak to bylo dál... (2021) (seriál) 

Po tragickém Sexu ve městě 2 jsem měl velmi nízká očekávání, o to víc jsem byl překvapený. A to pozitivně. Pár dílů mi trvalo si najít zase k holkám cestu, ale někdy po 3. dílu jsem se přistihnul, že mě ten seriál začal bavit a že lituju toho, že HBO nevybalí všechny díly najednou jako Netflix. Začaly mě zajímat příběhy, které se pomalu odvíjely od prvního dílu, byl jsem zvědavý, jak se Carrie popere se ztrátou Božského, jestli Miranda vystoupí ze svého stínu a Charlotta zůstane věrná tomu, co celých 6 řad a 2 filmy představovala. V pohodě jsem přijal všechny ty nová témata dnešní doby. Kde jinde by to mělo být prezentováno, než právě tady. Ikdyž jsem měl na začátku pocit, že je to na sílu, po pár dílech jsem to už nevnímal. Poslední díl mě vrátil do finále šesté sezóny, kterou jsem kdysi hodnotil hodně vysoko. Tak budu rád, když toto pokračování neskončí u první sezóny.

plakát

Příběh Popelky (2021) 

Vždyť to vůbec nebylo tak špatný, 38 % si to fakt nezaslouží. Moderní, současné pojetí Popelky se vším, co dnes k americké produkci patří. Za mě skvělý muzikál, který oprášil hromadu hitů, příjemný herecký výkony a progresivní závěr. Proč malým holkám pořád vnucovat, že je hlavní se dobře vdát.

plakát

The Craft: Mladé čarodějky (2020) 

Původní Čarodějky si nevzpomínám, takže se vyhnu porovnávání. První hodina filmu byla z mého pohledu velmi kvalitní, pěkný teen drama, které se cílovce snad muselo líbit. Poslední třetina bohuže sklouzla do béčkového podprůměru a celkový dojem z filmu kazí. Rád bych ale vyzdvihnul výkon Nicholase Galitzina, který hraje vedlejší roli Timmyho. Jeho break down při coming outu byl úžasný herecký výkon.

plakát

Život před sebou (2020) 

Jedním slovem nádhera. Doufám, že to nebylo rozloučení Sophie Loren se stříbrným plátnem, protože je pořád skvělá herečka v úžasné formě, ale pokud ano, tak nemohlo být lepší.

plakát

Komory (2019) (seriál) 

Velmi zajímavý seriál s tématem, které už tady párkrát bylo, ale i tak se dařilo tvůrcům skvěle držet moji zvědavost. Jak už bylo řečeno jinde, samotný závěr je slabší, občas trochu naivní. Možná se i počítalo s další sérií, k čemuž ale nedošlo. Každopádně herecké výkony jsou parádní. Úžasná Uma Thurman a charismatický Nicholas Galitzine už stojí za to, aby se člověk na tento seriál podíval.

plakát

Zkáza Dejvického divadla (2019) (seriál) 

Poprvé jsem si v kině dal jeden celý seriál a hned to byla taková pecka! Geniální, tak autentické, vtipné a inteligentní! Některé díly byly naprostý top (např. Vládci loutek). Seriál Most!, který tento týden skončil, bude mít v pondělí následovníka, který je snad ještě lepší ;)

plakát

1917 (2019) 

Geniální. Osobně tento film považuju za jeden z nejlepších válečných filmů, který jsem kdy viděl. Do děje jsem byl vtažený od první minuty. Film bez jediného střihu byl tak znepokojivý, tak autentický, tak drásající. Neměl jsem téměř šanci si ani na chvíli oddechnout. To vše podtržené jedinečnou hudbou. Když film skončil, musel jsem si dát panáka. Za mě osobně 5 hvězd je málo, dal bych klidně deset.