Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Dodnes vzpomínám, jak z kina v první půl hodině odešla asi čtvrtina sálu a říkám si: "Vždyť on ten Moulin Rouge je na tom vlastně skoro stejně jako já", prostě pokavaď dáte na první dojem a vzdáte to s ním hned z kraje, o hodně přijdete, protože tady je potřeba proniknout do hloubky. A mě ta hloubková penetrace baví i opakovaně, ačkoli mi poprvé ta první bohémská půl hoďka taky moc nesedla, ale barvičky a songy mě v kině udržely a bylo to dobře, protože se pro mě z Moulin Rouge stal už po prvním shlédnutí jeden z mých nejmilovanějších filmů, který mě dostane z každé depky, ač mi ji zároveň i přivodí, jelikož s málokterým filmovým hrdinou jsem ze svých čtyř tisíc viděných filmů dokázala soucítit tak jako s Christianem.

Chicago

Chicago (2002)

Film, u něhož jsem si v kině už při prvních záběrech uvědomila, proč miluju filmy a že tohle bude jeden z těch nejmilovanějších. A taky, že jo, pro mě jeden z nejlepších filmů všech dob s nedostižnou Zeta Jones. Ta ženská se pro muzikály narodila! Viděno snad už stokrát (to bez přehánění). Moje první a zároveň i poslední dvd, jehož vydání jsem se nemohla dočkat (a taky moje první speciální edice XD). 100% a ani o chlup míň.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Film, který si pouštím vždycky, když se zklamu v lásce, nebo lidech obecně. Nic jiného mi tak krásně nevymaže na dvě hodiny paměť jako tahle geniálně vystavěná hříčka hravého Gondryho.

Silent Hill

Silent Hill (2006)

Jeden z mála dokonalých přepisů videohry na stříbrné plátno (především prvního dílu, který mám asi desetkrát projetý do konce), který ve mě už na první shlédnutí (v kině) vzbuzoval známý pocit ovladače v ruce a deja-vu (hrdinka vejde do školy, zatočí a já přesně vím, že ve hře byla vlevo recepce a tradá, je tam recepce a desítky podobných situací...). Pro mě naprosto bravurní pocta Silent Hillu jako videohře a jeden z mála nezmršených pokusů, které doposud vznikly. Jeden z nejlepších hororů všech dob v mém subjektivním žebříčku.

Na špičce jazyka

Na špičce jazyka (2002)

Tohle není jen špička jazyka, tohle je špička jak žánru lesbického, tak žánru dramatického. Pro mě prostě jeden z nejlepších filmů všech dob, který se vyrovná kdejakému velkofilmu.