Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Až tam nezbyl žádný (2015) (seriál) 

Dlouho jsem uvažovala, kolik hvězdiček (5 nebo 4). BBC si na tomhle kousku dalo záležet. Je to věrohodně zpracované, vkusně natočené a obsazení vybráno pečlivě. Bohužel jsem to viděla hned po dočtení knihy a jsou tam asi dva detaily, kvůli kterým jsem se dokázala rozčílit a které mi kazily tak věrohodné zpracování. Jsou zde určité úpravy, které lze unést bez výčítek, ale pak ke konci... No, řekněme, že jsem Agáthu považovala za geniální v její mnohoznačnosti dialogů a ten se zde ve filmu přímo nepovedl a mě to doposud nedá klidného spánku. Jinak to všem vřele doporučuji. Kdo nezná knihu - je to výborná minisérie sama o sobě.

plakát

Poslední království (2015) (seriál) 

Zpočátku jsem k seriálu přistupovala velice pochybně - mělo to být jen pro vyplnění času mezi epizodami GoT (6.série). Seriál mě však hned od prvního dílu něčím upoutal, težko říct čím konkrétně, možná tím, že se nechová k divákovi jako k hloupé ovci, protože světě div se, občas jsem musela u toho zapojit mozek a snažit se chápat věci zmíněné jen v náznacích (třeba na rozdíl od GoTu, na který aktuálně koukám, kde vám vše naservírují pod nos a vy se pak jen zabavujete vytvářením prapodivných teorii). Ale dost porovnávání. Co musím vysloveně pochválit je rozvoj ústřední postavy. Líbilo se mi, jak byla napsaná, přes co se musela dostat a kde momentálně skončila. Bitvy a akční scény byly taky povodený, vlastně všechno, krom kulis, mi připadalo vyrovnané a promyšlené, vedené s citem. Co se mi ale obvzlíšť líbilo bylo postavení křesťanství. Církev zde není výslovně špatná, ale jsou vám ukázány důvody, proč vlastně není tolik populární. Co stojí za zmínění je použití humoru v celém seriálu. Člověk by řekl že je ho jako šafránu, ale kupodivu to funguje. Zároveň to není křečovité nebo násilné použití vtipů. Ale aby to nebyla jen samá chvála - jsem si jistá, že pokud jste nadšenec do historie stylem LH, najdete tam spoustu chyb... přesto mi to přijde že po dlouhé, ale vážně dlouhé, době jsem našla něco na co se dá dívat a užít si to.

plakát

Moje letní prázdniny (2012) 

Ačkoliv jsem to nečekala, film se mi líbil. Připadal mi vtipný, akční a takový oddechový. Fanoušci Gibsona by možná očekávali víc, ale normálního diváka to uspokojí. Navíc, má tento film naprosto upřímný trailer, což je v dnešní době vzácnost :D

plakát

Tim, opravdová láska (1979) 

Po komentářích, které jsem si zde přečetla, jsem si jen s obavami pouštěla "Tima", ale nakonec jsem byla příjemně překvapená. Čekala jsem, že to bude nuda, nebo to bude depresivní (konec konců tématika retardovaného hocha tomu tak nahrává), avšak příběh (no, spíš rozvoj postav a jejich vztahů) byl tak působivě vykreslen, že jsem se celý 100 minut culila. Ke svému překvapení jsem byla dokonce i ke konci filmu napjatá, jak to vlastně s nimi dopadne - slovo drama v žánru a k závěru filmu náhlá dramatická hudba v pozadí mě doslova v tu chvíli děsily. Nevím, zda bych tento film řešila nějak více, někde jsem dokonce našla i psychologický rozbor tohoto kousku, každopádně film mi hodně připomíná díla starých mistrů, především svým půvabem (a to nemusí oslovit každého).

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) 

Na tenhle film jsem šla s jistými obavami. Musím ale prohlásit, že jsem byla příjemně překvapena. V dnešní době, kdy se monstra minulosti a záporáci staví do pozice hrdinů, se nedal ani jiný děj očekávat. Herci byli sympatičtí a až na pár scén (dvě nebo tři) jsem se ani neťukala do hlavy.... Nadchla mě úvodní "strašidelná" sekvence a samozřejmě "Tywin Lannister" :D A upřímně zas po dlouhé (ale opravdu dlouhé) se na obrazovce/plátně objevil pořádný upír (ne žádný diamantový homosexuál) - pořádný upír z hororů, který vládne noci, pije krev (nikoli "sóju" z prasátek) a bojí se slunce, stříbra a kříže. A upřímně řečeno, myslím si, že tenhle film si zaslouží víc procent než jen slabých 67

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

Připadá mi neuvěřitelně těžké vyjádřit konkrétní prožitek z toho to filmu. Podle mě jde o kvalitní práci a divák může dokonale vidět s jakou neuvěřitelnou péčí byl film vytvořen. Film na vás nebude působit skrze akční scény, nebo napínavý děj, ale přes atmosféru a emoce. Docela dlouho jsem se těšila, až se na OLLA podívám a rozhodně jsem nebyla zklamaná, spíš naopak. I když je celý film v duchu melancholie, mě přišel naopak plný naděje- za což pravděpodobně mohlo jeho zakončení. Po dlouhé době jsem našla "umělecký" film, který mě zaujal a z kterého jsem neměla zahořklou pachuť v ústech

plakát

Bezedné moře (2011) 

Jako první věc, co musím podotknout, jsou herecké výkony. Ty byly na tomto filmu tu nejlepší. Herci a kulisy, nevím, jak ostatní, ale ta ponurost poválečného Londýna, oprýskané okenice Hesteřina bytu, ale i ten nádherný přepych bývalého života- to se tvůrcům opravdu povedlo. Originální dílo, jsem nečetla a ani jsem o něm neměla nejmenší potuchy, dokud jsem neviděla tento film. A ačkoliv jsem pochopila hlavní myšlenku, stále mám ten pocit, že v tomto filmu něco chybí. Film si hraje s mozaiku a já mám stále ten neodbytný pocit, že jeden, či dva, kousky tvůrci po cestě ztratili. Člověk musí k tomuto dílu přistupovat s jakýmsi pochopením a počkat do úplného konce, aby mu vše dávalo smysl. A taky pak je tu ta hudba. Dodává tu depresivní vlastnost filmu a taky je strašně uječená- ani se Frediemu nedivím, že se pořád rozčiloval. V životě by mě nenapadlo spojovat slovo "nesympatický" s filmem, ale tento film se ani jinak popsat nedá. Jako celek je silně nesympatický- snaží se tvářit jako depresivní, ale moc mu to nejde. Dávám 2 hvězdičky jen za herecké výkony a kulisy, jinak by si tento film nezasloužil ani jednu.

plakát

Ledové království (2013) 

Pohádka mě hned zpočátku nadchla, ale hned zas zklamala idiotskou logikou hlavní postavy, avšak na konci mě zas mile překvapila a skutečně vyrazila dech, že i zdánlivá debilita děje měla svůj důvod. Pohádka silně připomínala Tangled, ačkoliv nebyla až tak povedená... Přesto to byla hezká podívaná. I když mě teda dost zklamalo, jak to dopadlo s Elsou... Doufala jsem v něco lepšího pro ni.

plakát

Percy Jackson: Moře nestvůr (2013) 

Myslím že vzhledem k předchozím komentářům je jasné, že film za nic moc nestojí. Já osobně nemůžu stále rozdýchat ten pomatenej nesmysl, co z knížky režisér a scénáristi vyplodili. Ta jedna hvezdička je snad za snahu nebo spíš jen za efekty- ale konec konců takových je plno dalších mnohem lepších filmů.

plakát

Báječní lidé (2005) (seriál) 

No ani upřímně nevím za co jsem tu jednu hvězdičku dala, protože v tomhle seriálu není nic nového, co byste už neviděli v dalších stech amerických podobných seriálech. Žádný originální nápad ani zápletka. A pokud tvůrci doufali, že takovým originálním místem někoho upoutají, tak bohužel je předběhli mnohem lepší TV show, kam bych možná zařadila i Google Street View (i zde najdete víc vzrušení). Ale zas na druhou stranu serial ničím neublíží. I když lituji herecké obsazení (krom dvou nebo třech herců) a takovou jednoduchost postav, která mi nejvíc vadila. Upřímně jsem vydržela prvních sedm epizod a pak jsem už jen přeskakovala na úseky, kde se objevili mí oblíbenci- a vím, že jsem o nic nepřišla.