Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (38)

plakát

Panna nebo orel (2010) 

Čtvrtá hvězda propašovaná, ale upřímně - scéna s adopcí a role obou rodičů vůbec, z toho prostě musíte žít aspoň tejden. Navíc Emma... je prostě Emma.

plakát

Hanebnost (2008) 

Film, který vyloženě urážel moji inteligenci a zdravý rozum. Postavy, navíc totálně plytké, se chovají iracionálně, postrádají zdravý úsudek a svoje jednání svádějí na podivnou psychickou újmu. Pokud se ode mě čekalo pochopení, nastala během sledování spíše vlna agrese a chytání se za hlavu.

plakát

Zločinec (2008) 

Absolutní hodnocení je možná trochu přehnané, nicméně až na závěr jsem o filmu nezapochyboval jakýmkoliv směrem. Syrová realistická atmosféra, naturalistické vcítení se do vězeňských prostor, skvělé herecké výkony s pořádnou sviní v čele, perfektní glosy a výroky: "You protect your family at all costs. Even if you're forced to kill again. Because if i had to, I'd wipe out the whole planet to get mine back. So long, friend." To všechno jsou atributy, které sice mají leckteré jiné, byť třeba i kvalitnější snímky, ale i tak Waughovi prostě pracují na jedničku, a já mám potřebu to ocenit víc, než by bylo bývalo stačilo.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Za čtyři, nicméně ne kvůli Burtonovi, protože ten v tomhle případě zklamal ze všech nejvíc. Skvělý Depp, perfekní Helena Bonham Carter (srdcová královna) a k tomu pohádkový ultrajednoduchý příběh, který mě ale jakkoliv neurážel a bavil mě až do poslední minuty. Za nešťastný považuju akorát úplný závěr, kdy se Alenka se sebevědomím kamenného golema projevuje na svatbě a odhodlaně se vydává ve stopách svého otce. To byl až moc velký patos. Čekal jsem větší haluzárnu, nakonec to bylo víc ve stylu Disney Channel, a to s mým naprostým pochopením je setnutí hlav všech skalních Burtonových fanoušků. Já se povznesl, a tedy říkám - proč ne, bavil jsem se. Ještě mám technickou výtku, a sice, že začínám být alergický na záběry samoúčelně zamýšlené pro 3D (pád do díry atd.). Tolik diskutované zpracování prostředí po grafické stránce mi naopak nepřišlo zvláštní, ani umělé, ani křečovité - zvlášť, když jsem těsně před tím viděl Imaginárium Dr. Parnasse :). „Proč je havran jako psací stůl?“

plakát

Šeptej (1996) 

Skrytě homofóbní film. Dvě hvězdičky za Tatianu, který byla prostě so cute!

plakát

Plán 9 (1959) odpad!

Pětihvězdičkový odpad. Perfektní! Jednoznačně shlédnout až po Burtonově "Edu Woodovi"...

plakát

Proboha! (2008) 

Čekal jsem rozebrání podstaty náboženství až na kost. Místo toho jsem třičtvrtě hodiny sledoval, jak Maher s primárním cílem prosadit svou pravdu a zesměšnit ostatní skáče všem do řeči. Ano, občas byl trefný. Ale vadilo mi, jak jsou rozhovory sestříhané, vadily mi filmové ukázky se silně demogogickým významem, přestože někdy byly opravdu vtipné a sešly se s mým názorem na věc. Prvních patnáct minut jsem Maherovi fandil, pak chvíli kroutil hlavou a nakonci už jen zklidňoval vařící se krev. Takhle ne!

plakát

Posluhovačka (2002) 

Gratuluji. Nemusí být úplně tak triviální natočit film, kde se absolutně nic nestane.

plakát

Naostro (1979) 

V roce 79 to muselo mít podobný efekt, jako 8mm v dnešní době. Bohužel mě tentokrát atmosféra minula obloukem a zajímavá pro mě byla až druhá polovina filmu. Zklamání.

plakát

Volný pád (1993) 

Jak zde již někdo napsal - výboná studie zkratovitého jednání člověka - ano, jistě. Já k tomu dodávám skvělá "studie" současné splečnosti jako takové. Nijak komplexně, ale trochu přece. Douglasův výlet městem je vlastně rozdělen na miniepizody, přičemž každá z nich má příjemně kritickou pointu. Až jsem si trochu vzpomněl na Lynche, konkrétně na Lost Highway, kdy pan Eddie umravňuje blázna ve sporťáku, který ho právě předjel. Douglas mi přišel ještě lepší.