Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (79)

plakát

Ronaldo (2015) 

Nechápu, proč se na tento dokument vůbec dívají lidé, kteří Ronalda nemají rádi. To mi připadá kapku přitažené za vlasy. Pokud někoho nemám rád a nejsem fotbalový fanoušek, z jakého důvodu vůbec ztrácím 92 minut života? Je do dokument o jednom z nejlepších fotbalistů všech dob... Co vlastně všichni ti, kteří jej označují nízkým hodnocením, čekali? Obávám se, že to většina z nich nehodnotí ani trochu objektivně - hodnotí osobnost Christiana Ronalda a na dokument se jali dívat zaujatě. Z mého pohledu je tento film strhující - doják, hraje na city... Hm, a jak byste si to vlastně představovali jinak? A ano, CR7 opravdu je skvělým fotbalistou. Za arogantního pitomce by ho většina lidí považovala, i kdyby svoji roli nedohrál do konce. Na jeho místě bych ji taky dohrála do konce.

plakát

Nejdelší jízda (2015) 

Na tenhle film jsem se začala dívat, aniž bych věděla, o co jde nebo kdo ho původně napsal. Pak jsem si najednou začala říkat, že už jsem to někde viděla... Že je to vlastně skoro stejné jako Milý Johne nebo Zápisník jedné lásky a pak mě napadlo, jestli to náhodou nenapsal Sparks. No, divím se, že toho člověka baví psát jeden a ten samý příběh pořád dokola. Jako oddychovka na deštivé odpoledne docela zábavná podívaná.

plakát

Čarodějky (1998) (seriál) 

Na Čarodějkách jsem totálně ujížděla, když mi bylo tak 8, 9. Byla jsem z nich naprosto nadšená a později žila v domnění, že se mi to tolik líbilo proto, že jsem byla dítě a ještě ke všemu dítě zapálené do všeho, co souvisí s kouzly. Nedávno jsem v návalu nějakého zoufalství začala seriál sledovat asi po šestnácti letech znovu... A ejhle, ono se mi to líbí pořád. Je to prostě svět, do kterého se zažerete. Dneska už jsou samozřejmě všechny ty efekty příšerně trapné, ale musím říct, že oceňuju dějovou provázanost všech sérií, odkazy na to, co bylo třeba v úplně 1. díle, což je super, protože tohle valná většina seriálů není schopná udržet.

plakát

Generation Kill (2008) (seriál) 

Je mi upřímně řečeno blbě, když tady čtu ostatní komentáře... Takže prosím, pro ty, kteří to doteď nepochopili, tento seriál je vytvořený podle knižní předlohy válečného reportéra, který tam doopravdy byl a sepsal jenom to, co viděl a slyšel. Co vlastně lidi čekají?

plakát

El tiempo entre costuras (2013) (seriál) 

Objektivně vzato bych seriál ohodnotila tak na 3,5, na začátku mě trochu štvala ne úplně sympatická hlavní hrdinka, na kterou jsem si pak ovšem zvykla a začala ji mít docela ráda. Co na seriálu oceňuju, je především to, že se jedná o neskutečnou módní přehlídku plnou barev, nápadů, střihů a doplňků, což bylo asi jeho hlavním účelem. Příběh byl trochu přitažený za vlasy, chvílemi afektovaný a nepravděpodobný, ale beru ho jako zábavnou podívanou, při níž se ani chvilku nenudíte, nervujete se společně s hlavní hrdinkou, přejete si, aby vše dobře dopadlo, a těšíte se na další a další díl. Za mě tedy super zábava, kterou ocení především ti, co se chtějí kochat krásnými dobovými modely a užít si prostředí Maroka, Španělska a nakonec i Portugalska, čímž je seriál alespoň pro mě zajímavý a příjemný. Potěšilo mě, že poslední díly se odehrávají v mém oblíbeném Portugalsku, ve kterém se zas tak moc seriálů a filmů neodehrává :)

plakát

Bitva u Midway (2019) 

Absolutně nechápu špatné kritiky, odsuzování, přirovnávání k Pearl Harboru... Prostě si myslím, že všichni ti géniové, co to tady směle hodnotí, ví o tomhle tématu velké kulové a prd se vyznají v historii, navíc v souvislosti se všemi těmi lidmi, ať už na straně Američanů nebo Japonců, vůbec nic necítí, nepochopili, co se tehdy stalo... Škoda, že film už předem odsoudilo tolik lidí a další a další, kteří Midway ani neviděli, se přidávají a vymýšlejí bláboly. Skvělé herecké výkony, uvěřitelné dialogy a sympatické postavy, ale také historickou přesnost netřeba vyzdvihovat. Kdo má rád letadla, bude z bojových scén nadšený. Žádná romantická zápletka se nekonala, minimum náznaků, že existují nějaké manželky hrdinů.

plakát

Narcos: Mexiko (2018) (seriál) 

Moje okolí mě od sledování Mexica odrazovalo, že prý je to oproti původním Narcos zklamání. A víte co? Tahle řada byla nejlepší. Poslední 3-4 díly mi připadaly naprosto strhující, všechno se mi jevilo mnohem uvěřitelněji a jaksi více učesaně než u Narcos s Escobarem. Koneckonců já si třeba mnohem víc užila i kartel z Cali. Felix Gallardo se člověku navíc víceméně představuje jako takový "solidní sympaťák", víceméně se projeví až v posledních dílech. Slyšela jsem spoustu argumentů, že Narcos Mexico postrádají Peňu. Jo, Peňa byl i mým oblíbencem, ale sakra v téhle řadě nemá co dělat, ne...

plakát

Escobar (2017) 

Ne příliš povedený pokus nacpat veškerý děj seriálu Narcos do jednoho filmu a natočit stěžejní scény znovu. Hůř. Film se zřejmě drží knihy Virginie Vallejo Milovala jsem Pabla, nenáviděla Escobara, kterou mám zatím rozečtenou, takže pokud to chtěli scénáristé udělat podle toho, tak ok, ale vzhledem k tomu, že už existuje seriál Narcos, řekla bych, že si měli vybrat spíš nějaký konkrétnější časový úsek. Ti, kdo tématiku znají, se z filmu nic moc nového nedozví, a ti, kteří ne, zase podle mě nejsou z filmu moc moudří. Atmosféru, kterou má seriál Narcos, film postrádá. Trochu upoceným způsobem se nám snaží podsunout milión věcí najednou, aniž by jedna jediná byla nastíněna pořádně. Co hodnotím kladně, je ztvárnění Escobara, který ve filmu vypadá, co se týče vzhledu, věrohodněji. Naproti tomu nešťastný je výběr Penelope Cruz. Při jejích přehrávaných, těžko uvěřitelných hereckých výkonech se mi chtělo plakat, nehledě na to, že má ztvárnit krásnou Kolumbijku. Když pominu to, že s Virginií Vallejo nemá vůbec nic společného, Penelope má pramálo společného i s jakoukoliv jinou Kolumbijkou. Co považuji za největší odpudivý faktor filmu, jsou dialogy v angličtině se španělským přízvukem a občas nějakým španělským slovíčkem jako třeba puta nebo gracias.

plakát

Viktorie (2016) (seriál) 

Rozjezd 1. série parádní, přibližně od půlky to začala být šílená nuda. Poslední díl jsem ani nedokoukala. Škoda, že si seriál neudržel své počáteční tempo.