Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (22)

plakát

Teletubbies (1997) (seriál) 

....luxusni zalezitost, ktera vzdy stoprocentne uklidni nasi malou svistici....a o to tu jde ;-)

plakát

Old Shatterhand (1964) 

Tento díl mi připadá takový nejwesternovatější. Myslím, že si při něm dali záležet víc, než třeba při Apanači nebo asijské sérii.

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Ano, je to velkolepé, úžasné, chvílema srdcervoucí (Pipinova píseň), ale přeci jen....... První díl byl úžasný, protože byl první a nikdo nevěděl, co má očekávat. V drohém díle jsem s otevřenou pusou sledoval bitvu o Helmův žleb a při záběru na Gandalfa pátého dne za úsvitu na východní straně mi dodnes běhá mráz po zádech. A něco takového mi při Návratu krále chybělo. Ale i tak bych dal třeba sto hvězdiček.

plakát

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984) 

Jelikož jsem tento díl viděl jako první a v kině, mám na něj nejlepší vzpomínky. Úžasná honička v důlních vozících je snad nejlepší honičkou v dějinách kinematografie. A na cool hlášky je tento díl asi taky nejbohatší.

plakát

Baron Prášil (1961) 

Feldkurát Katz, Štrosmajer, "trilogie" dua Lipský - Brdečka a samozřejmě Baron Prášil toť nejlepší role jak pro Kopeckého napsané a stvořené. Samozřejmě Zeman. Vždy s potěšením sleduji tento film kdykoli běží v televizi i si ho s chutí pustím na videu.

plakát

Ukradená vzducholoď (1966) 

Toužil jsem být, jako to kluci a zažít stejná dobrodružství + Zeman = Nádhera. Jak jinak než za 5.

plakát

Vynález zkázy (1958) 

Z tohoto filmu Verne opravdu čiší. Verne byl průkopníkem technických vynálezů a Zeman filmových triků. Oběma se to dařilo opravdu skvěle. Nádherná pocta ilustracím Verneových knížek.

plakát

Cesta do pravěku (1955) 

Jako malý jsem byl z tohoto filmu vytřeštěný jak jen dítě může být a bere mě to dodnes. Tenkrát jsem se dozvědel vůbec poprvé, že nějací dinosauři vůbec existovali. Nádherná klasika.

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

Nejkrásnější seriál, co kdy v kinech běžel. Ty dva roky, co jsou mezi prvním a třetím dílem jsou nesnesitelně dlouhé. Ale už se to konečně bíží. Nemůžu se dočkat, až se nám král opravdu vrátí. Ale co budu dělat pak? Já už se nebudu mít na co těšit. :-)

plakát

Vetřelec (1979) 

Výborný příběh gradující napětí. Silně klaustrofobická atmosféra mě zarážela úplně do křesla. Vizuální stránka bezchybná. Když jsem to viděl poprvé, nechtělo se mi ani věřit, že je to už z roku 1979. Sigourney to nakonci v kalhotkách moc slušelo.