Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sportovní

Oblíbené filmy (10)

Věc

Věc (1982)

Nemám slov. Báječné... Filmu určitě dosti prospívá obsazení jen mužských rolí, protože to dodává filmu na vážnosti. Na rok natáčení se opravdu skvěle povedly zvláštní efekty. Navíc film má napětí, které by se dalo krájet a když se kouknete, že máte zhruba hodinu filmu, tak si můžete říct:,,To pravé teprve začne.'' Nevím proč, ale nedělá mi problém tento film vidět i dvakrát v jednom dni a patří mezi moje nejoblíbenější filmy. Surově ostré počasí a film, který nebere ohledy na nic, to jsou hlavní faktory skvělé podívané s úžasnou atmosférou a také film, díky kterému jsem si oblíbil Kurta Russella. Carpenter's The Thing.

Poslední skaut

Poslední skaut (1991)

Když pomyslím na tento film napadá mě jediné. Skvělý humor, spousta hlášek, dokonalá akce a špinavej Bruce Willis. Je přímo fascinující jak někdo mohl do akčního thrilleru naházet snad do každého dialogu nějakou skvělou, trefnou a vtipnou hlášku. ,,Vzdáme to ? Jsou to géniové.' Film ve svém žánru dokonalý kousek. Kvůli takovým rolím si tísíce lidí oblíbili Bruce Willise a původní dabing Soukupa dává filmu ten správnej říz. -,,Chci tě slyšet řvát bolestí !'- ,,Tak pusť rap.' The Last Boy Scout se svou genialitou překonává veškeré akčňáky 20.století. Ale máme 21.století a jak to vidím, tak se podobného filmu už nikdy asi nedočkáme. Film nebyl ani dlouhej a ani příliš krátkej, tak akorát a sedne snad každýmu. Neodolatelná klasika.

Noc s nabroušenou břitvou

Noc s nabroušenou břitvou (2003)

Výborný film s výborným songem od Muse. Hektoliktry krve, hrátky maskérů, pomálu - ovšem kvalitních herců a jejich výkonů, zajímavého vývovej, závěru a vysvětlení....tím vším je v mých očích Haute Tension naprostou parádou a tím nejlepším co mě New French Extremity spolu s Mučedníky nabídlo.

Bronson

Bronson (2008)

Hardy exceluje. Nestyděl se ani svléknout, už jen velký respekt za přípravu na roli. Filmu chybí hlava i pata, ale zasáhl mě přímo do srdce, takže nemůžu jinak.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

''Why So Serious ?'' Úvodní scéna byla famózní a až na pár chvilek si film udržoval skvělé tempo a atmosféru. Christian Bale jako Batman opět nezklamal a nezapomenutelná role zesnulého Heatha Ledgera snad každého posadila na prdel. Psychomaniak s make-upem klauna říkající si Joker, má ďábelské myšlení a ještě ďábelštější plány, jak ovládnout město. ,,Je to jednoduché....zabijeme Batmana.'' Úhlavních postav zde bylo několik a na těch 2 a půl hodiny se to skvěle rozneslo. Máme tu (už podle názvu) Batmana alias Temnýho rytíře. Pomateného maniaka Jokera. Poručíka Jamese Gordona. A samozřejmě muže, který je do všeho zapleten, Harvey Dent. Zdá se, tři proti jednomu, ale celý příběh má tak geniální rozuzlení, že budete koukat. Tak dlouho pro mě očekávaný snímek, který každý vychvaloval a já ho prostě musel vidět. Jsem šťasten že jsem riskoval to, že se mi nebude líbit a koupil si rovnou originálko. Risk je zisk a v tomto případě mnohonásobnej. Vedlejší menší role (ale důležité) se skvěle zdařily. Caine, Freeman, Roberts,Gyllenhaal. Pod pevnou rukou skvělého režiséra Christophera Nolana, který mě zklamal u Počátku, můžeme shlédnout parádní,bomba,skvělý,super film, na který nezapomenete. Kam se na Batmana hrabe Spiderman. Velký netopýr zblajzl pavoučka jako nic. Viděno 2x po sobě. Nejdříve v origo jazyce s titulkami a pak v českým dabingu (ve 2 hodiny ráno už jsem neměl zrovna chuť číst) Nechci se zde už moc rozepisovat, je to megafilm ja má být a já pláču, že jsem na tom nebyl v kině. A hláška Jokera, která zazněla jedinkrát ! ve filmu, se stala legendární, stejně jako film.Od 15.2.2011 ke dnešku 18.2.2011 jsem film stačil skouknout celkem 3x a rozhodně nehodlám film někam založit a nechat ho být. Už teď mám chuť si ho při první příležitosti pustit. Jasných_100%

Olověná vesta

Olověná vesta (1987)

První polovina filmu je asi to nejlepší co jsem za poslední měsíce viděl. Je tu sice vyčítáno pomalé tempo druhé půlky, ale u ní můžeme krásně nahlédnout do povah vojáků a jak je změnila válka. Můžeme tu vidět typické ''zelené mozky'' mixnuté s americkým křupanstvím. Já s skvěle bavil a scénu na záchodech (poslední scéna první půle) budu mít před očima ještě dlouho.

Elitní jednotka

Elitní jednotka (2007)

Brazilský protějšek Zátahu z nejznámějšího zločiného místa Jižní Ameriky. Nepopsatelná magořina.

Braindead - Živí mrtví

Braindead - Živí mrtví (1992)

Příjemný, pomalý rozjezd následovaný snad nejvtipnější souhrou scén co jsem zatim viděl. Kdo tohle vymyslel musí být megaúchyl. Scéna s dítětem v parku je nezapomenutelná.

Vyvrženci pekla

Vyvrženci pekla (2005)

Rob Zombie po druhé a z jiné strany, kdy i přes ten úchvatný gore a no mercy přístup nám podává na stříbrném podnose skvělý druhý chod tentokrát s lépe propacovaným příběhem a hlubším procitnutím do charakterů hlavních postav. Je jen na vás komu budete fandit, ale na své si určitě příjdete. SILNÉ STRÁNKY: brutalita, humor, akce, zvrácenost...

Mariňák

Mariňák (2005)

Konečně někdo přichází s něčím, co si vlastně utahuje z vojenských dramáků a deja vú sraček. Úvodní scéna už nám mohla říci, že to bude skvělá jízda a role Jamieho, která mi konečně sedla, i když ho v jiných filmech nemůžu označit za svého favorita i skvělé výkony všech zúčastněných......vojáků-bastardů. Výborně sem zapadlo i setkání člověka a zvířete, jakoby ukázka, že hloupá válka o ropu zasahuje nejen životy lidí, ale i nevinných zvířat. Lépe to snad natočit nešlo. Jake v tomto snímku vládne ! A jak to mám rád, tak spousta výborných hlášek a ani nemůžu říci, jaká scéna byla nejlepší, protože to snad ani určit nejde. Film vyobrazující americké vojáky každého trochu jinak, ale přesto je to 'banda nadrženejch k*kotů' .