Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Sci-Fi

Recenze (124)

plakát

Anna Karenina (2012) 

Hodně zajímavý nápad pojmout celý film jako divadelní inscenaci. Bohužel mi tahle forma ale do Anny Kareniny nesedla. Divadelní prostředky k vyjádření toho, co se děje, mi prostě nestačily a celý film na mě místy působil jako fraška. Být to natočené v duchu ostatních Wrightových filmů, nejspíš nic neceknu. Tahle snaha o něco nového to všechno pohřbilo. Na konci jsem si jenom tak pomyslela, že pan Darcy truchlí pro svoji Elizabeth.

plakát

Ant-Man (2015) 

Překvapivě dobré a zábavné. Začátek byl pro mě trochu pomalý, ale po chvíli to pěkně šlape a drží se to celou dobu. Propojení na Avengers pobavilo. A tak vůbec, pohodová oddechovka. 7/10

plakát

Bídníci (2012) 

V podstatě průměrné. Navzdory různým kritikám směřovaným k zpívajícím hercům, konkrétně Croweovi, mně se zrovna Crowe svým projevem hrozně líbil. Skvěle se hodil do role a narozdíl od obvykle skvělého (myslím hlasově) Jackmana, zde byl v poměrně dobré formě. Nade všemi však stojí Anne, jak hereckým výkonem, tak zpívaným. Jenomže Anne asi klady končí. Pak ještě tak výprava, ale působilo to všechno tak strnule...

plakát

Broadchurch (2013) (seriál) 

Výborný seriál zavánějící Wallanderem. Skvěle napsané i odehrané postavy, stejně tak scénář. Jenom k tomu zločinu bych měla výhrady, které jsou ale zatím trochu zmírněny tím, že nevím, jak se to celé vyřeší, pak by možná žádné nebyly. Zatím po pěti dílech velká spokojenost. Update po posledním dílu: paráda, stále ve stejných dobrých šlépějích. Jenom bych tomu vytkla to rozvrácení městěcka, jež se zdá naprosto dokonalé, po smrti Dannyho se to ale úplně zvrhne. Ale zvrhne se to zase docela zajímavě, tak co. A forma řešení případu na celou sérii se mi moc zamlouvá.

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Juch, něco pro moji infantilní část. Pohádky mám ráda, ale hlavně takové ty hororové. Kdy to zlo přece jenom úplně neprohraje. Andersen a podobně. Ne, že by toto o tom bylo. Ale. Má to pohádkové bytosti. Žijí v normálním světě (kde právě nastává taková ta část, že zlo neprohraje). Střihy mezi pohádkovým a skutečným životem mě baví. Začíná to sice být pomalu pořád dokola, ale zatím to nenudí, tak co. Takže, za to dítě ve mně 5, za sebe 4. Dám na dítě.Update: po sérii a půl už začínám silně nabývat dojmu, že to mělo skončit už po sérii jedné. Námět je sice skvělý, ale buď ztoho tvůrci nedokážou vytřískat víc, nebo to prostě nejde. Doufám, že tou druhou už opravdu skončí.

plakát

Castle na zabití (2009) (seriál) 

Po několika sériích jsem si říkala, že asi už nemůžou přijít s ničím novým a zajímavým, ale jim se stále daří mě překvapovat a hlavně bavit... Ano, občas mi to přijde přitažené za vlasy, neuvěřitelné, jindy zase předvídatelné. Nicméně ty postavy kolem tomu tak hrozně moc dávají. A taky herci, dělají to všechno tak nějak osobnější. Tím to vlastně pozvedávají nad obyčejnou kriminálku, kterážto část je ta méně zajímavá (kromě případů, které se nějak týkají přímo postav, plus výjimky). A mě to vážně baví. 9/10

plakát

Connected (2009) 

Hezky zpracované postapo s pro mě líbivým vizuálem, Za málo peněz hodně muziky.

plakát

Čtyřicítka na krku (2003) (seriál) 

Skvělý sitcom s výborným obsazením. Škoda jen těch občas přepálených vtípků, které se příliš dlouho vlečou. Funguje to ale skvěle na komediální i vážnější vlně.

plakát

Divoké historky (2014) 

Ujetý historky. Nehledě na hodnocení jsem měla trochu problém to dokoukat. Do blázince se člověk dostane jednak po takových situacích, jednak po koukání na takovýhle film. Tedy asi ne člověk, spíš já. Nějak jsem to špatně nesla. U "odtahovky" jsem měla chuť praštit počítačem, A podobně na mě působily vlastně asi všechny povídky. A to se počítá, protože takovéhle emoce jsem už dlouho u filmu nezažila. Takže 8/10.

plakát

Dogville (2003) 

Zpracování toho filmu, s veškerou svojí komorností, k němu naprosto sedne. Volnější začátek s následujícíma psychoscénama, nad kterýma mi zůstal rozum stát. A ten závěr... Myslím, že pár desítek minut jsem po filmu jenom seděla a čuměla tupě na obrazovku počítače. Ale když já mám tyhle psychárny melancholický a depresivní hrozně ráda. A Dogville jim zatím kraluje.