Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Romantický

Recenze (32)

plakát

Amanda Knox (2016) 

Nádherná ukázka toho, jak "funguje" dnešní novinařina. V závěru vlastně ani nezáleží na tom, jestli to udělala nebo ne, jen je fascinující sledovat jak dokáží být lidé neobjektivní a pouze se honí za senzacemi (a to i policie a státní zástupce).

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Hezky se na to dívá, ale ve skutečnosti je film jen prázdnou skořápkou. Může za to hlavně již zmiňovaná uspěchanost. Právě díky ní jsem si nemohla "užít" tragický příběh Khana či zradu admirála. Námět by si zasloužil spíše několik dílů seriálu (možná celou sérii) a ne dvouhodinový film. Stručně řečeno: herci skvělí, efekty hezky koukatelné, hudba ucházející (nepatří zrovna mezi mé nejoblíbenější, ale lepší než první díl), příběh uspěchaný, povrchní, koncový dojem nijaký.

plakát

Panství Downton (2010) (seriál) 

První série byla hodně dobrá, skoro jsem se od seriálu nemohla odtrhnout. Druhá byla poznamenána 1.SV, což bylo zajímavé, ale už začínala ztrácet a "telenovatět". Třetí sérii jsem dokončila s donucením. Jediné světlé chvilky se objevovaly společně s babičkou a jejím odporem k modernizaci.

plakát

Dcery vietnamského draka (2012) (TV film) 

Kamera je zvláštní a věřím, že by si vietnamská komunita zasloužila lepší (kvalitnější, zabývající se vážnějšími tématy) dokument než "ze zákulisí soutěže miss".

plakát

Strom života (2011) odpad!

Kdybych si pustila tenhle film, vypnula zvuk a místo toho tam dala nějakou pěknou hudbu, tak by možná mohl dostat i 4 hvězdy. Když to ovšem uděláte naopak (vypnete obraz a necháte zvuk), tak to až příliš moc připomíná snímek z konce filmu Mr. Bean na prázdninách (nebo jak se to přesně jmenuje)...tomu říkám čistá onanie. A totální nuda. Přiznávám se, že jsem zvládla jen asi půl hodiny, takže toto hodnocení není zcela objektivní.

plakát

Grimm (2011) (seriál) 

Jedna hvězda za vlkodlaka (nebo co to je) a jeho pár hlášek. Jinak nezajímavá detektivka s trapnými maskami a obehraným dějem...(viděno do 5.dílu).

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Nemám ráda až TAKHLE americké filmy. Bylo tam pár hlášek a zajímavě vypadalo i "zmenšení" hlavního hrdiny, ale jinak (jestli si američané takhle vážně představují válku tak to potěš). A to jsem prosím fanoušek komiksáků, jen evidentně ne Kapitána Ameriky.

plakát

Eorin shinbu (2004) 

Nádherný příklad toho jak krásně jednoduchý a vtipný film dokáže pokazit (americký) konec. Pořád si ale zaslouží 4 hvězdy .

plakát

Fish Story (2009) 

Exkluzivní kousek. Přesně takovéhle příběhy mám ráda. Mozaika, která do sebe nakonec zapadne a vykouzlí vám na tváři úsměv. To vše je ještě podpořeno super songem...co chtít víc.

plakát

Letní válka (2009) 

Tak tenhle film jsem potřebovala. Je odpočinkový, i když v sobě nese významné poselství, a zároveň není nijak otravný. Hlavně bych chtěla pochválit animaci (obzvláště svět OZ, kde koncentrace cute avatarů byla dechberoucí) a docela jsem při sledování snímku litovala, že neumím plynně japonsky, protože pak bych nemusela číst titulky a jenom bych se soustředila na kresbu....musím si tento snímek prostě skouknout ještě jednou. Samozřejmě by se dalo vytknout, že je to takové černobílé (bad guy je prostě bad guy a good girl je anděl?), ale vše nemůže být dokolnalé, že? Každopádně 5 hvězdiček.