Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Gotham

Gotham (2014)

První dojmy klamou. Gotham se zprvu zdál jako hodně nevýrazný a průměrný seriál, čas ovšem ukázal, že opak je pravdou. Tvůrci podle mě totiž moc dobře ví, co dělají, a umí napínat jak naprosté laiky, tak opravdové znalce komiksů. Stačí se jen dostat přes pár rozjezdových dílů a odměna se dostaví. Silnou zbraní jsou především záporáci, na které ostatně taky seriál sází. Třeba taková postava Penquina, hraná excelentním Robinem Taylorem, patří vůbec k těm nejlepší v historii komiksové televizní produkce. Skvělé výkony ale odvádí i řada dalších (Bruce Wayne zatím paradoxně v pozadí). První série byla přitom jen takovou předzvěští dnů příštích. Druhá totiž doslova brala dech a udělalala z Gothamu nejlepší DC seriál současnosti. Z šedého průměru až na absolutní vrchol? Tleskám!!! Oblíbené postavy: Harvey Bullock, Penquin, Alfred

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Scénáristická lahůdka plná nepředvídatelných zápletek a doslova dechberoucích scén, které tězko snesou konkurenci. Game of Thrones v dnešní seriálové produkci jednoznačně vyčnívá a to takřka vším. Skvělými hereckými výkony, chytrým a pečlivě budovaným příběhem, podmanivou hudbou i úžasnou výpravou. Konečně zase můžu sledovat něco, na co se můžu každý den těšit. Závěrečné momenty v některých dílech jsou dokonce až infarktové. Geniální záležitost a jedno z nejlepších fantasy, co kdy bylo svořeno. Jen taková rada pro ty, kteří se na seriál teprve chystají. Nedoporučuji si tady oblíbovat nějakou postavu. Často se to nevyplácí. Valar morhulis! Oblíbené postavy: Arya, Tyrion

Daredevil

Daredevil (2015)

Temný a trochu vážnější Marvel je mi daleko sympatičtější než ten rádoby vtipný a odlehčený. Daredevil dokonce patří k nejpromyšlenějším a nejchytřejším seriálům posledních let, kterému vévodí výborný Charlie Cox a hodně empatická hudba Johna Paesana. Podle mě lepší než celý Avengers.

Lovci duchů

Lovci duchů (2005)

Neobyčejný seriál, ve kterém je ve skutečnosti víc, než se na první pohled zdá. Zařadit ho do jedné žánrové škatulky nelze. V první sérii se tvůrci ještě rozkoukávali, ale od té druhé už velmi vkusně střídají vážnější a hororovější témata se skvělým smyslem pro humor a nadhledem a vždy dokáží příběh osvěžit šokujícím plot twistem. Sam a Dean jsou trefa do černého! Chemii mezi nimi si prostě nejde neoblíbit. Stejně šikovně se ale pracuje i s ostatními postavami. Supernatural je v mých očích jedním z nejmultifunkčnějších a nejoriginálnějších seriálů současnosti. Umí pobavit, dojmout, nutit k přemýšlení, sem tam i vystrašit, deprimovat, nadchnout a nejspíš i mnoho dalšího.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Byť se může příběh ve Walking Dead na chvilku "zaseknout", tvůrcům nelze upřít perfektní práci s vývojem a psychologií postav a mrazivou atmosférou. V tomhle ohledu seriál jednoznačně vyčnívá a zásluhu na tom mimo jiné mají i brilantní herecké výkony, které na některých místech až berou dech. Takže i když se sem tam najdou epizody, ve kterých se toho nic moc neděje, člověk zpětně musí ocenit detailní propracovanost, silný emoční základ a především uvěřitelnost. Některé díly navíc můžou diváka dokonce až šokovat. Tvůrci se totiž nebojí vyškrtnout z příběhu důležité a sympatické postavy a jít proti všem možným přáním těch nejvěrnějších fanoušků. Tady jdou zkrátka velké happy endy stranou! O to víc je chvályhodnější fakt, že kvalita seriálu neklesá. To spíš naopak!

The Punisher

The Punisher (2017)

Fíha! Že to bude až takový nášleh, to jsem teda nečekal. Nejde jen o akci, která je na některých místech fakt brutální, ale především o tu uvěřitelnost. Jon Bernthal byl podle mě pro tuhle roli zrozen, protože ačkoliv po něm nikdo nechce žádné velké hrání, já mu věřím totálně všechno. Tvůrci si můžou popláskat po rameni, protože v seriálu není ani jednoho zbytečného dialogu, ani jednoho zbytečného místa. Marvel´s top masterpiece!

Vikingové

Vikingové (2013)

Trochu paradox, že seriál je postaven na osudu lidí, kteří by nám měli být z x důvodů totálně nesympatičtí. Ono tomu do určité míry skutečně tak je, divákovi to však může být ve výsledku jedno. Příběh je totiž tak zajímavý (i když zatím ne fascinující), že sám o sobě jako lákadlo obstojí. Na svůj "wow" efekt nicméně zatím čekám. Tak doufejme, že přijde :) EDIT PO 4. SÉRII: Přišel! Aby měl seriál už čtyři série a tak bravurně se vyhýbal všem možným klišé, chce mít mimořádné nadání a vizi. A přesně tohle Vikingové mají!

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Pocta 80. letům snad ve všech ohledech a přímá trefa do černého. Aneb když už nevíš, s čím nového přijít, vrať se ke kořenům. U Stranger Things to vyšlo na jedničku. Jenže pozor! Nejedná se jen o bezhlavé vykrádání. Tvůrci přidávají do ohně spoustu svých vlastních nápadů a to navíc můžou počítat se skvělým (ne)hereckým obsazením. K tomu všemu si připočtěte ještě výbornou atmosféru, spoustu úžasných narážek na klasiky minulého století a máme tady hit, který by mohl v budoucnu ještě překvapit.

The Haunting

The Haunting (2018)

Tam, kde drtivá většina filmů selhala, The Haunting vítězí na plné čáře a to hned desetkrát po sobě. Všech deset dílů se totiž řadí na absolutní hororovou špičku, ve které funguje jak ona děsivá a tajuplná atmosféra, tak i hezky sestavený a detailně promyšlený příběh, což se v tomhle žánru často nevidí. Seriál vůbec působí až neuvěřitelně kompaktně. Velkou zásluhu na tom mají bezpochyby samotní herci, úžasná je ale mimo jiné i kamera, která často točí na jeden zátah a tím přidává na celkovém napětí. Mike Flanagan udělal velký kus práce!