Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (392)

plakát

Nejhorší obavy (2002) 

Celkem příjemné překvapení, je to film o tom, co by bylo, kdyby a hlavně kdyby při tom kdyby chyběl člověk, co má trochu soudnosti. Celkem uvěřitelná záležitost. Pustil bych se do delšího elaborátu, ale vyzradil bych příliš děje, takže jen doporučím, že film určitě za shlédnutí stojí a váhal jsem i mezi plným počtem.

plakát

Konec světa (1999) 

To byla fakt ptákovina, ale dokoukal jsem to do konce a asi 2x jsem se i bavil. Není to kdovíjaká hitparáda, ale 45 % tomu dám.

plakát

Máme papeže! (2011) 

Asi kdybych to viděl před alespoň 10ti lety, asi bych hodnotil výše. Bylo fajn to prostředí, nedávno jsem navíc ve Vatikáně byl, takže jsem si to osvěžil. I ten námět byl vlastně fajn, jenže to vytrvalo jen prvních 20 minut. Pak se to celé rozplizlo na to, že se strejda potlouká někde po světě a ostatní dělají při čekání kraviny. Bylo tam pár nadějných zápletek, bohužel se utopily v tom, že trvaly třeba moc dlouho. Byl to extrémně nudný film.

plakát

Prezidentka (2022) 

Kolikrát jsem podobný námět už viděl, ať to byl už potulující se král po svém království v převleku, britský premiér, nebo třeba nakonec i vysněná česká prezidentka. Bohužel film byl pojatý více jako agitka, než jako cokoli jiného. A tak tu máme správňáckou ženu, která vždy dělá vše správně, dokonce se povedlo prosadit i do publika na tiskovku řadu menšin. Z Prahy se stalo město, jakým zcela jistě není, proč se to stylizovalo někam ke středomoří je mi trochu záhadou. Děj byl neskutečně pitomý, nudný, měl jsem opravdu problém to dokoukat.

plakát

Halo - Halo (2024) (epizoda) 

No, na jednu stranu jsem spokojený. Trochu jsem při minulé epizodě tušil, že když se najde laborka, tak v ní bude asi něco nepěkného. Také jsem dostal bitku, konečně došlo na souboj na meče, který byl na spadnutí už před pár epizodami, škoda jen, že to bylo tak rychlé. Dostal jsem vlastně všechno možné, všechno, co mám celkem u Sci-Fi rád. A zároveň je tu jeden problém. Všechno to přišlo v poslední epizodě. Minule jsem se obával, že při tempu, kdy vše, kromě dva a půl dílu per season, je jen omáčka, tak si tvůrci zadělali na celkem nekonečný seriál. A to mi moc nadějí do budoucna nedává, podstatná část této série byla na hraně záživnosti a také se může stát, že se toho už moc nedozvíme. No, uvidíme. Dal bych přednost přímočařejšímu postupu, vypořádat se s jedním a hurá na druhé. Už dvě série se těším, že zjistím, cože to je to tajemné Halo. A po dvou sérií tomuto zjištění nejsem blíže ani o krůček. Odpadlo pár postav, budu si muset zvykat na nějaké nové (třeba Perezová mi fakt k srdci nepřirostla), pár nesympatických zůstalo (zase je tu ta praštěná Kwan, která mě štve od prvního dílu), budeme zřejmě řešit, co s tím malým prckem, kdo mu bude dělat rodiče a tak.... Dost se bojím syndromu Lost....

plakát

Halo - Thermopyly (2024) (epizoda) 

No, proč ne? Jednak to zavání bezva akcí na konci série a jednak tam máme i nějaký ten tajemný Sci-Fi prvek s neznámou civilizací. Bohužel to zároveň slibuje dalších nejméně 180 sezón, protože to je téma, které se při tempu, které seriál předvádí, rozhodně vysvětlit nepodaří. Řekněme si, že při smysluplných 3 epizodách per sezóna nás jich čeká opravdu hodně.

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

Oproti jedničce maličko, ale opravdu maličko slabší. Přesto mě to bavilo stejně, ne-li víc, protože to bylo trochu jiné. Dave zesílil, Mindy dorostla, přibrali k sobě partu lidí. Asi nemá smysl moc rozepisovat, chvíli jsem váhal i nad plným počtem, ale nakonec je to o jednu hvězdu méně.

plakát

Kick-Ass (2010) 

No, to bylo něco... říkal jsem si, že to bude hrozná kravina a nespletl jsem se. Jenže ona to byla taková kravina, že jsem se nemohl od toho odtrhnout a skvěle se bavil.

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Nečekal jsem mnoho a dostal jsem prakticky vše, co bych si mohl přát. Tvůrci si i poradili s tím, abych uvěřil, že holka může rozsekat Predátora. Jo, pochopit během dvou minut, jak funguje mimozemská technologie je kumšt, ale vem to čert, za tu podívanou to stálo. Byl to akční, syrové, dobré a hlavně to byla klasická řežba, jak začal původní Predátor, ne ty ptákoviny, co se pak na to nabalovaly. Nemám vlastně žádné výhrady, resp. v tuto chvíli mě žádné nenapadají. Plný počet.

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

Asi budu hodně spoilerovat, tak kdo neviděl, ať nečte. Žila byla taková usedlá tetka, která píše úspěšné špionážní romány. Do práce je tak zažraná, že akorát sedí na zadku, nemá čas na sebe, na rodinu a ještě k tomu je natolik vžitá do své hlavní postavy z knihy, že si s ním i povídá. A takhle se vypraví za svou matkou do města a ve vlaku se potká se skutečným špionem. Ten ovšem vypadá trochu jinak, než ten její vysněný. Potud to celkem jde, párkrát jsem se i rozesmál. Jenže pak to jde celé nějak do háje. Pro oživení příběhu se do scénáře implementovaly zvraty. A bylo jich požehnaně, tak každých cca 10 minut nějaký. Ne, že by byly bůh ví jak nepředvídatelné, z děje se dalo celkem často vyvodit, co asi přijde, ale tak nějak mi to tam začalo od té doby drhnout. Za první cca čtvrtinu bych dal možná i plný počet. Bylo to svižné, vtipné, Henry Cavill hrál výborně, dobře mu sekundoval John Cena, pak nastoupil Sam Rockwell, kterému to taky sedlo. A dokonce mi v této pasáži nevadila Bryce Dallas Howard, kterou z nějakého důvodu fakt nemusím, jen jsem doteď nepřišel na to, proč mi vlastně tak vadí. Ale tady na začátku cajk. Pak se to celé bohužel otočilo, lehkost a vtip někam zmizel a film, přestože to asi tak být nemělo, začal být vážnější, až na pár momentů (tanec v kouři, který byl ovšem zbytečně moc dlouhý), to vlastně byl jako špionážní thriller. Bohužel Bryce jsem tu roli fakt už nevěřil, prostě se na ní typově nehodí a když jí Sam při tanci (vrtulník) zvedal, tak jsem čekal nějakou taškařici, která ale překvapivě nepřišla. Shrnutí - první čtvrtina super, zbytek šeď a hledání, jestli komedie nebo akčňák, nakonec ani jedno. Lehce horší průměr.