Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (66)

plakát

Ach, ty vraždy! (2010) (seriál) 

Po prvním dílu: Odpad. Klišé, patos a kýč. Pominu-li děj přitažený za vlasy a neskutečně ochotnické výkony vnoučka Rákosníčkové jak z nedělní polední pohádky, tak strašně tahala za uši rádoby hravá, ale hlavně neskutečně zbytečná přimixovaná hudba. Proč si mafián najímal na špinavou práci neznámé nevyzpytatelné bezďáky, když má spolehlivé gorily co bez dlouhých keců sprovodí ze světa jednoho z nich. Toyota Landcruiser je asi typické auto českých skorobabiček. Pomiňme že byla právnička a mohla si na něj vydělat, přesto bych ji raději viděl třeba ve Wartburgu. Naprostý nesmysl s nočním natáčením vraždy mobilem (Kostka natáčí nastojáka, ale v notebooku to je v perfektně kvalitním 16:9 takřka FullHD rozlišení), kdy musel být od mafiána asi tak metr. Završeno sladkým finále kdy chudáček vnouček dobře vsadil a vzápětí ihned bez jakýchkoliv obstrukcí inkasoval, aby vystřídal fáčko snad ještě po detektivu Tomsovi za fantomasovského Citroëna. Se divím, že s tím ještě neodjeli do západu slunce. Po druhém dílu: 1 hvězda - v kontextu televizní tvorby ČT. Obětoval jsem se. Děj byl uvěřitelnější a možná právě tohle měl být první díl, aby diváky zbytečně neodradil. Nicméně pár věcí tam dost tahalo za nohu - nějak se mi nechce věřit, že v nějakém zapadlém Kostelci (kde se nic neutají) mají gay klub, Preiss si tam klidně vrká na ulici s cukrářkou a hlavně se tam všude po městě motá Jiřka s poldíkem jako by je nikdo nemohl vidět. A ještě právě ten "nenápadný" Citroën. Preiss ale výborný, dokonce i stará Rákosníčková byla docela v poho. Jen ten polda vnouček.... Ten jako by byl "pohádkovej". Strašně mně provokuje jeho projev. Naivka, hodňousek a milášek. Po pátém dílu: 2,5 hvězdy Viděl jsem i 3. a 4. ale nestálo to za comment, furt dokola. Pátý díl mi ale vadil nejméně a měl docela logiku, tedy až na tu tipařku, to byla berlička. Celkově tedy milostivá 1*.

plakát

Ani stín podezření (1943) 

Neskutečně naivní film a těžké zklamání. Zvláště naivní a nepochopitelné jednání rodiny mi kazilo dojem z celého už tak pomalého filmu. Třeba když neteř našli přidušenou v garáži vůbec neřešili jak se tam dostala a aproč to udělala, ani to že Charli měl klíč u sebe a sotva se holka trochu nadýchala čerstvého vzduch klidně si rodinka odjela na plánovanou přednášku a jí nechali napospas.

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Moc moc pěkná noir romance. Jen nevím jestli byl distributor při smyslech, když přístupnost filmu ohodnotil pouze "Do 12-ti let nevhodný".

plakát

Babel (2006) 

Chvílemi to bylo dost únavné. Amores Perros bylo o dost rychlejší a nesnažil se tolik o němé dlouhé umělecké záběry.

plakát

Bony a klid (1987) 

Ten film má děj, podložený dobou, a hlavně jede. Člověk se nenudí a nejednou se i zasměje. Předposlední Olmerův film na který se dalo koukat. Pak už jen zamávat praporem.

plakát

Bratr z jiné planety (1984) 

Milé osmdesátky ale konec jsem nějak nepochopil. Asi nevěděl jak to típnout.

plakát

Brazil (1985) 

Film si tak utahuje z byrokracie, že nakonec sama v reálném světě jeho film zabila a odkládala promítání filmu v USA dokud nenatočil méně pesimistický konec právě pro tamější distribuci - která už tak byla mizivá, jelikož filmu ani neudělali pořádnou reklamu. Film měl jít do kin na vánoce 1984 (tzv. na Orwellův rok), ale kvůli průtahům (výše uvedené a hádky o stopáž filmu) se tak stalo až o rok později (v USA). Pokaždé, když T. Gilliam uvede svůj nový film, tak na konec zahajovací řeči vždy nezapomene poznamenat : "Ale není tak dobrý jako Brazil." A já s ním souhlasím. (i když u 12-ti opic bych mu to asi rozmlouval)

plakát

Conrack (1974) 

Jednou stačilo. Na to že to mělo být podle skutečné události mi tam chyběl nějaký doslov jak to bylo s jejich osudy poté, a vůbec, že by si ve státech po vydání knihy nechávali takovou výspu Afriky jen tak by mi přišlo přitažené za vlasy.

plakát

Český žurnál - Dělníci bulváru (2014) (epizoda) 

Čekal jsem větší tah na bránu od Klusáka .... tak nějak nešokuje, jen popisuje mravní úpadek .... Novotný fičí na koksu. Je to na něm vidět. Arogantní roztěkaný pakoš a ta jeho slepice už asi taky bude lenivá se zvednout a kopnout ho do zadku. Asi jí jen zatím nesmrdí jeho prachy z bulváru, který jí osobně "jen" nevoní. Chudák jejich holka.