Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (37)

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Literární předlohu jsem četl a tak film raději nebudu komentovat. :-)

plakát

Čas beznaděje (2014) 

Uznávám, není to film pro každého, ale třeba mně se líbil. Stačilo chvíli pozapomenout na tradiční šablony amerických filmů a trochu nechat působit city. Vlastně to je takový evropský film v americkém podání.  Hlavní hrdina měl asi největší problém s přijmutím svého problému, bezdomovectví. Ono je to asi těžké se s tím smířit a kdoví, jestli taková podobná rezignace není cestou do pekel. Nevím, trablů měl hned několik (psychická nemoc, alkoholismus... ) a když se to spojí dohromady, je to pak začarovaný kruh. No nic, prostě jsem chtěl jen dát vědět, že ten kdo bude chtít, v tomto snímku najde skrytý drahokam.

plakát

Pan Blake k vašim službám (2023) 

Řekl bych spíše film pro dámy. Mám klidné filmy rád, ale tady u toho se mi každou chvíli něco nezdálo. Tu moc sladký, tam zase moc klišé. Pokud ale máte rádi Johna Malkoviche, zhlédnutím nic nezkazíte.

plakát

Letní světlo, a pak přijde noc (2022) 

Uklidňující a vlastně prima film. Severská poetika a sem tam trochu překvapivé vyústění příběhu, který ani příběhem není.

plakát

Ostrov (2023) 

Romantično s jenom pár kapkami krve. Už jenom to mě přesvědčilo dát nadprůměrný počet hvězdiček. A navíc je to herecký koncert o dvou lidech - Plodková, Langmajer. Celý film bez problému utáhli a mně se film prostě líbil.

plakát

Vánoční příběh (2022) 

Za mě dobrý. Vánoční film jak víno. Víno svařené, to jest s několika ingrediencemi, které tam být můžou, ale nemusí. Rád se za rok na film podívám znovu.

plakát

Já, hrobař (2021) 

Drsný ukrajinský film. Jestli znázorňuje realitu, tak potěš koště. Každopádně asi potřebuji vidět více ukrajinských filmů, pokud možno označených jako komedie.

plakát

Nebe (2021) 

Děkuji pane Etzlere! Za tento film! Nemám ani slov! Děkuji.

plakát

Civilizace - Dobrá zpráva o konci světa (2022) 

Zaujalo mě, jak moc se film snaží najít odpověď na zachování stávajícího stavu naší civilizace. Jakoby naše existence byla něco posvátného. Veškerou odpověď ohledně budoucnosti nechává v rukou snad i všemocného člověka. Právě proto jsem  si uvědomil, jak moc je naše západní myšlení v křeči. Zachránit celý svět! Nevím, nevím. Snad by filmu slušelo načrtnutí cesty větší lidské pokory, respektu, empatie. Nějaké náznaky tohoto se ve snímku objevují, jsou to ale jen střípky překryté "zázračnou" mocí inteligence, případně síly adaptace lidského druhu. Určitě to je ale snímek výjimečný a díky za něj.