Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (102)

plakát

Reportér (2012) 

Škoda promarněné příležitosti. Při lepší práci s postavami z toho mohl být výborné drama s dusivou atmosférkou horkého jihu. Jenže místo detailnějšího vykreslení charakterů a hlavně motivací, se scénář víc věnuje úchylkám zúčastněných, což shazuje celý film dolů. Jsem si vědoma, že zvolený styl byl zřejmě záměr, ale prostě se to nepovedlo. Zbytečně to tříští děj a narušuje atmosféru. Opakované detailní záběry zadumaného (a často polonahého) Efrona začnou být brzy otravné. Vidláka jako (hra)je Cusack bych potkat nechtěla.

plakát

Ripper Street (2012) (seriál) 

Po slušné a atmosférické první polovině série byla ta druhá o dost slabší. Seriál upadl do stereotypu a nedokázal se z něj vymanit. A taky má jedno z nejslabších finále, jaké jsem poslední dobou viděla. Přesto se pořád jedná o nadprůměrnou podívanou. Jen je nutno brát s velkou rezervou doktora Jacksona, geniálního znalce všeho, který by hravě strčil do kapsy většinu dnešních forenzních odborníků i s moderními laboratořemi. Hodnocení 3,5 * zaokrouhluji (zatím) směrem nahoru. Uvidíme co s tím provede druhá série. A po druhé série snižuji hodnocení, protože se dostavilo zklamání. Podivně šroubované a rádoby filozofické dialogy o ničem, změny charakterů bez výraznější motivace (Reid se chová jako debil) a náměty jak z učebnice politické korektnosti. Děkuji, nechci. P.S. Fanoušci Game of Thrones ocení několik herců ve vedlejších rolích.

plakát

Země bez zákona (2012) 

Hardy je správně tvrďácký, Clarke dobře šibnutý, LaBeouf hodně otravný, Pearce úžasně slizký a Oldman sice výrazný, ale trestuhodně nevyužitý. Přes všechny tyto slibné ingredience to dohromady nefunguje. Něco tomu chybělo. Něco zvláštního, něco navíc, něco zapamatovatelného - správná atmosféra. Ačkoliv jsem se při sledování vyloženě nenudila, tak spokojená jsem rozhodně nebyla.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Když čtu oslavné chorály na tohle dílo, tak marně přemýšlím, čím si to vysloužilo. S výjimkou úvodní akční scény, která zároveň obsahuje jeden ze dvou nejlepších soubojů (Jet Li v kuchyni), je první hodina zoufale nudná a plná prázdných a rádoby osudových dialogů/proslovů. Ve druhé části se to sice zlepší, protože konečně začne akční film, ale ne o moc. Postup hlavní party dějem je ještě padlejší na hlavu, než jsme zvyklí z céčkových filmů. Schwarzenegger je neskutečně toporný každou minutu, kterou stráví na scéně, jeho dialogy jsou jeden trapas za druhým. Willis z toho vychází jen o trochu lépe. Hlášky - hlavně od dua Stallone-Statham - moc vtipné nejsou. DROBNÉ SPOILERY: A ani souboj Van Damme vs. Lundgren mi nedopřáli. Ale aspoň tam Statham předvedl solidní práci s nožem a další z nejlepších soubojů (u vrtulníku). Van Damme jako démonický záporák žalostně selhal. Kdyby byl hlavním záporákem ten jeho poskok, asi by to bylo lepší. Typická ukázka humoru se dá shrnout jedním ze závěrečných dialogů: "Ta věc patří do muzea." "To my taky." "Sranda, co?" "Jo, sranda." No, ani moc ne.

plakát

Baccano! (2007) (seriál) 

Tohle se tak úplně nepovedlo. Problémem není příběh vyprávěný napřeskáčku v různých časových rovinách, ale příliš velké množství postav. A že některé z nich jsou velmi otravné (Izák, Mirie, Jakuzzi, Czes), tomu taky zrovna neprospívá. Naopak jsem litovala malého prostoru pro postavy, které mě zaujaly (Chane, Ennis, Firo).

plakát

Noc v muzeu (2006) 

Zářný příklad toho, že v Hollywoodu neznají míru a producenti by měli víc zapojit do výrobního procesu střihače. Při sestříhání tak o 10, ale nejlépe 15 minut, to mohl být zábavný a svižný film. Hlavně všemožné pitvoření, dohadování se s opicí, nesmyslné "pokřikování" Attily, na Attilu, "psychoanalýza" a hlavně otravný Mickey Rooney, to všechno bylo navíc a nejen zdržovalo, ale přímo otravovalo.

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

První polovina filmu je celkem zábavná akční podívaná. Ale bohužel pak přijde část, která si hraje na skutečnou historii a všechnu předchozí snahu to sráží do kolen. Závěr sice zase naváže na počáteční styl, ale je to příliš pozdě.

plakát

Newsroom (2012) (seriál) 

Udělám výjimku a seriál ohodnotím plným počtem ještě před odvysíláním celé série - už po třetí epizodě. Nemůžu prostě jinak. HBO připravilo výbornou dramatickou podívanou plnou skvělých dialogů a vtipných hlášek. A pro mě osobně i dobrou náplast na zklamání z adaptace druhé série Game of Thrones. ***** A po všech 10 epizodách 1. série si za svým hodnocením pořád stojím. I přes občas přehnaný americký patriotismus a taky navzdory nadměrným výlevům emocí hlavních postav, které jinak nesnáším.

plakát

State of Play (2003) (seriál) 

Šest téměř hodinových epizod plných dramatického děje, točícího se kolem reportáží o smrtelné nehodě poslancovy spolupracovnice a zdánlivě obyčejné drogové vraždy. Obě události se brzy ukáží být propojené. Ale z jakého důvodu, to je záhada, na kterou se snaží přijít tým novinářů z redakce prestižního deníku. Jsou nuceni pracovat ve stresu a utajení, aby je nepředběhla konkurence a nebo hůř - nezastavila policie, které novináři často kříží vyšetřování. Brzy se jim do práce navíc začnou nepříjemně prolínat i osobní vztahy. S postupným odhalováním pravdy se o ně navíc začnou zajímat i "vyšší místa". Za pochvalu stojí brilantní výkony herců (v čele s Davidem Morrisseyem), výborná režie i nevtíravá, ale přesto děj vhodně doplňující hudba. Je obdivuhodné, že scénář dokáže udržet napětí téměř celou dobu, když většina filmů toho není schopna ani na dvě hodiny. Jedinou drobnou výhradu bych měla k málo charismatickému hlavnímu novináři.

plakát

Hrát králem (1993) (seriál) 

Víc než důstojné pokračování Domku z karet. Francis Urquhart coby nekompromisní premiér, řídící zemi pevnou rukou, je sice občas zmítán výčitkami svědomí, ale přesto mu to nebrání v rozehrání další mistrovské hry, která ho má udržet u moci za každou cenu. Jsem velmi zvědavá jak dopadne Konečný tah.