Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Strážce pořádku

Strážce pořádku (2010)

Sympatická kriminálka, která neoplývá velkou akcí ani strhujícím tempem. Sází spíš na charismatického hrdinu a jeho odhodlání, průpovídky, neortodoxní způsoby vyšetřování a ochotu zastřelit každého, kdo poruší zákon. Po několika samostatných případech se objeví jednotná dějová linka, která celý příběh zvedá o notný kus výš. První série 80 %. Druhá série nastartovala ještě lépe než první. Jak jednotlivé případy, tak ústřední linie jsou výborné. A stejně jako před rokem, i tato série ve své druhé polovině téměř bez odbočky sleduje ústřední linii a zvyšuje tak kvalitu. Druhá série 100 %. Třetí série: Vítejte zpátky ve vidlákově, kde je atmosféra dusivá k zalknutí a uzavřené dohody se respektují až za hrob. Záporáků se vyloupne hned několik, což zbytečně tříští děj, ale vynahradí to Raylan přesně takový, jak ho máme rádi - pravidelně s rukou na pažbě pistole a k tomu naštvaný. Doplněno o tradiční hlášky a návrat některých starých známých. 100 %.

Newsroom

Newsroom (2012)

Udělám výjimku a seriál ohodnotím plným počtem ještě před odvysíláním celé série - už po třetí epizodě. Nemůžu prostě jinak. HBO připravilo výbornou dramatickou podívanou plnou skvělých dialogů a vtipných hlášek. A pro mě osobně i dobrou náplast na zklamání z adaptace druhé série Game of Thrones. ***** A po všech 10 epizodách 1. série si za svým hodnocením pořád stojím. I přes občas přehnaný americký patriotismus a taky navzdory nadměrným výlevům emocí hlavních postav, které jinak nesnáším.

Castle na zabití

Castle na zabití (2009)

Krimi seriál založený spíše na interakci hlavních postav než na samotném vyšetřování. Výborná zábava, pokud neočekáváte "vědeckou" kriminálku ve stylu CSI. Nathan Fillion je neskutečně charismatický a roli úspěšného a chytrého spisovatele, trousícího jednu hlášku za druhou, si vyloženě užívá. Scény, kde detektivům popisuje jak by se zločiny odehrály v jeho románech patří k nejlepším okamžikům seriálu. Stana Katic je k němu vybraná výborně, zdatně mu sekunduje a krásně to mezi nimi jiskří. Pozadu nezůstává ani spisovatelova rodina – vzorná dcera i potrhlá matka. Škoda poměrně velké nevyužitosti dvojice detektivů Ryan/Espozito.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Moje seriálová láska. Jacka bych chtěla za staršího bráchu a Daniel... Ale! Poslední dvě série považuji za hodně nepovedený aprílový žertík a většinou předstírám, že neexistují (Valu i toho kreténa, který tuhle postavu stvořil, bych nechala pro výstrahu zastřelit před nastoupenou jednotkou).