Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (6)

plakát

Criss Angel: Mistr magie (2005) (pořad) 

Je mi líto, ale nevěřím, že má magie rychlost 50 střihů za minutu..

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Amélie má svůj vlastní kouzelný svět. Dětskou radost jí denně vyvolají věci, které my - obyčejní smrtelníci - prostě nevidíme. Zajímavé jsou i vedlejší postavy, jimž Amélie zásadně mění životy. Změní ale nakonec někdo život i jí? Jedno je jisté, mně Amélie život už změnila. Nejoblíbenější film jsem viděla snad už stokrát. Bez Amélie by mé dnešní city byly jen skořápkou citů dávných! Křehkost a roztomilost Audrey Tautou a hudba Yanna Tiersena mě dostane ze všech zamračených nálad a depresivních chvil. Jean-Pierre Jeunet vytvořil něco neskutečného, co se slovy dá jen těžko popsat.. to se musí vidět a zažít. Jasných 5 hvězd, které hřejivě září!

plakát

Austin Powers - Goldmember (2002) 

Austin! Na to jeho mužo letí všechny holky s dobrým smyslem pro humor i dneska! Mike Myers je herec mnoha tváří a v každém díle o šukedelickém Austinovi to naprosto dokazuje. Goldmember je podle mého nejlepší počin z celkově vydařené trilogie. Beyoncé filmu dodává smyslný šmrnc, tady si nelze nic nalhávat, je prostě božsky krásná! Tento styl humoru sedí málokomu, ale jestli jste si užili předešlé dva díly, Goldmember vaše nadšení dovrší do nebeských výšin.

plakát

Kouř (1990) 

"Hele, kotě, vo co ti de?" Jde mi o to, že je Kouř skvělej film! Že "Arnoštek je tu s váma každou středu a každej pátek!" I když je to film opravdu specifického stylu a humoru, je to prostě fajnový! Nesedne každému, ale já si ho zamilovala. Totalita nikdy nevyzněla tak humorně.. tak pravdivě. Dobová deprese, pošmournost a nicota dostala přidáním vtipů a nadsázky nový rozměr. Sklep se zase jednou předvedl a vytvořil kultovní muzikál, kterej "je prostě boží"!

plakát

T.M.A. (2009) odpad!

Tento film jsem zhlédla na 44. MFF KV. Nemůžu hodnotit jinak než jako odpad! Kdyby to nebylo myšleno vážně, několik hvězd by si film jistě zasloužil. Je to hrozné.. hrozné, že si myslíte, že to horší už nemůže být, ale ano, postupem filmu je to pak ještě horší. U závěrečných záběrů polovina sálu spala a polovina se smála. Já jsem se smála z plna hrdla, jelikož mě taková blbost nedokázala ani uspat. Juraji Herzovi očividně odzvonilo ještě předtím, než začal natáčet tuhle slátaninu beze smyslu. Nevím, jestli to někdy měl v hlavě v pořádku, ale definitivně zblbnul, když si začal myslet, že je T.M.A. děsivý horor. Je mi to líto, pane Herzi, vážím si Vás. Spalovač mrtvol je dechberoucí a Holky z porcelánu mi udělají vždycky radost, ale tohle se mírně řečeno nepovedlo!

plakát

Černá labuť (2010) 

Na Černou labuť jsem čekala opravdu dlouho. A ano, čekání se podle mého názoru více než vyplatilo. Natalie Portman ztvárnila úžasnou roli křehké a krásné baleríny i šíleně charismatické divy, za kterou si jednoznačně zasloužila Oscara. Herecký výkon je obdivuhodný, stejně jako skutečnost, že Natalie dokázala stát na svých na kost vyhublých nožičkách, natožpak odtančit pár baletních čísel a nezlomit se při tom v útlém pase. Neméně úchvatná byla i Mila Kunis, ze které smyslnost přímo prýštila. Ženy chtějí být jako ona a muži.. muži s ní chtějí zacházet aspoň v představách jako baletní mistr ztvárněný Vincentem Casselem. Darren Aronofsky má prostě úžasnou schopnost dostat diváka do kolen, i když se právě rozvaluje v sametovém křesle kina. Všemi prvky filmu nás okamžitě po začátku vtáhne do příběhu a nepustí nás až do závěrečných titulků. V Labuti upoutá především neskonalé drama, napětí, energie přenášená skrze dokonalé taneční pohyby, ale na druhou stranu také zoufalství, destrukce osobnosti, nenaplněné touhy, strach a bolest jak v rovině psychické, tak i fyzické. Pořád vám to nestačí? Jestli vás nepřesvědčí fakt, že hudbu pro tento film složil Clint Mansell, tak už asi nic.