Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (604)

plakát

Baader Meinhof Komplex (2008) 

Vytržení spořádaného umírněného občana z jeho poklidu do agresivního emočního nastavení [život je konfrontace, je to MY versus ONI]. Maximilien Robespierre kdysi v parlamentu hlasoval pro stětí krále se slovy: "Protože mám soucit s utlačovanými, nemohu ho mít pro utlačovatele." Ulrike Meinhofová zase v kostce shrnula princip kapitálu: pro kapitalismus je zisk vším a lidé, kteří jej vytváří, jen špínou. A tak začali ty kapitalistické svině popravovat. Výborná první půlka filmu, radikalizace levicové scény má svoji "logiku" a nevyhnutelnost [myšlenka sílí a stává se institucí]. Obdivuji Johannu Wokalek pro její kozy a schopnost zahrát ultralevicovou psycho-amazonku, partyzánku Gudrun. "Taková akce byla nutná, aby každá soudcovská a policejní svině pochopila, že je může kdykoli kdokoli pohnat k zodpovědnosti."

plakát

Dokument o Tyleru Durdenovi (2021) 

Asi jsem se rozhodl vnímat ho jako rázovitou internetovou postavičku typu Michal Kolesa/ Jiří Láska. Jeho poezie mě nezbořila, jen některá videa s ním mi pomohla pochopit, proč se odvykacím zařízením hovorově říká odmašťovny.

plakát

Temple of the Dog: Hunger Strike (1992) (hudební videoklip) 

Chris Cornell měl charisma, proto se nedívám na jeho poslední koncerty, kde už neměl ani hlas, ani jiskru, ani ten rockovej drive.

plakát

Mumbaí: pekelná megapole (2021) (TV film) 

Mumbai má 22 milionů, každé ráno se musí obrovské množství lidí dostat do práce, vlaky narvaný, občas někdo vypadne za jízdy, tak 7 mrtvých denně. Státu Indie je to jedno, a ten pán, co mu vlak ufikl obě nohy až po kokot, se snaží vybojovat míň smrtelné podmínky pro cestující.___Drahé pozemky, staví se hlavně do výšky, tedy mrakodrapy. Developeři si dělají zálusk na území slumů, slumařům ale při vystěhování musí nabídnout byty. Jak náhradní bydlení vypadá? To nechceš vidět.___Mumbajské dámejídlo? Silné nohy, kolo po dědkovi, nákupní tašky + kastrůlky.___Kdo chce bydlet dál od ruchu velkoměsta, v sepětí s přírodou, může na rozhraní Mumbaje a chráněného parku. Tam je rada, pokud jdete v noci z práce, mít u sebe hůl, i když levharti loví spíš jen děti a psy.

plakát

Oběť nejvyšší (2014) (TV film) 

Zajímavé narativy k upálení Jana Palacha. Nejvíc cením Havlův {tento čin ukázal levicovým intelektuálům v západní Evropě, že už není žádná sranda, když to jeden člověk na protest udělá a obrovská masa tu myšlenku sdílí/podpoří} Tomáš Halík - obvyklá egomasturbace, dojímání se nad svou rolí v té době. Miroslav Horníček, věrozvěst slizkého povrchna, zaráz zastával stanoviska humanismu i židobolševického governmentu (tento akt vzpoury je nepřípustný), a to za pomoci horníčkovského krasožvástu; na konci svého sdělení se dojetím roztekl.

plakát

Zalez do spacáku - Epizoda 1 (2024) (epizoda) odpad!

Uspořádejte ve třídě přátelskou diskuzi. Dovolte každému žákovi, aby vyprávěl kteroukoli část „Ohleduplnosti na chodbách a schodištích“, která se mu líbila. Vyjmenujte některé z příčin neklidu ve vaší škole.___Slyšeli jsme slovo Boží (Principia Discordia).

plakát

Svatba na první pohled Austrálie (2015) (pořad) 

Buďme si upřímní - Austrálie je sociální experiment. Po staletí jsme do této trestanecké kolonie zaváželi zločince, množili se a my teď můžeme kamerovat, jak to dopadlo. A tato krásná soutěž ještě umocňuje lidskou demenci. Ty vystajlované modelky s botoxovými zobáky, duck duck duck! Ty dramatické situace povrchních lidí! Ty sociální dynamiky narcisů, psychopatů, plejbojů a energetických upírů! I když samozřejmě uznávám, že nejlepší reality show jsou Hunger Games, vo tom žádná.

plakát

Letiště nepřijímá (1959) 

Distributor v oficiálním textu opět perlí, obdiv k sovětskému Tupolevu 104-A přece nebyl naivní. Letecká doprava republiky byla předtím zajišťována vrtulovými letadly, a když byly pořízeny stroje s tryskovým pohonem, tak to nové technické řešení prostě budilo zájem. Josef Bek je zde v roli elitního pilota, pyšného kokota s nízkou sociální inteligencí. Zaujala mě herečka Sylvie Daníčková, ta jediná ze zúčastněných herců je ještě naživu. Jak se jí asi daří? "A co jste pro něj udělali? Pořád byl kamarád, kapitán, a teď každý jen spíná ruce!"