Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (606)

plakát

O bojácném Floriánkovi (1999) (TV film) 

Florián spadne do rybníka, a podle toho, že se neutopí, a i komunikací s vodníkem, zjistí, že on sám je vodník, syn vodníka Zindulky. Samou radostí se oba zmastí rybím tukem. Kreativní a jeblá pohádka, cením.

plakát

Okres na severu - Nabídka (1981) (epizoda) 

Ještě že mu komunikativní dobrosrdečný Krampol nevyžbleptal, že o víkendu v kulturáku budou na tajňačku hrát DG 307, to už bysme museli soudruha deportovat.

plakát

Okres na severu - Setkání (1981) (epizoda) 

Vizuální vtip - hospodářský tajemník ústředního výboru komunistické strany Československa má sekretářku, která vypadá nemlich jako Margaret Thatcherová.

plakát

Pulp: o životě, smrti a supermarketech (2014) 

Jarvis Cocker má stejný genetický defekt jako Grebeníček - celej ksicht se mu odehrává uprostřed obličeje. Jinak je fajn ta harmonie kapely a Sheffieldu.

plakát

Případ Mahowny (2003) 

Bankovní úředník Mahowny nedokáže prožívat žádné vzrušení, jen rauš ze sázek. Výborně bezemoční Philip Seymour Hoffman.

plakát

Příběhy civilizací (2023) (seriál) 

Funguje Lidstvo na Zemi jako parazit? Jednoduchá otázka, stačí upřímně zodpovědět, jestli jsme s přírodou v symbióze. Jedná se o situaci win - win? Nebo jenom kořistíme? Jsme báječní těžaři, tisíce děkovných dopisů za skvělé dálnice, ropovody, oceány poseté petlahvemi a ropnými skvrnami, radioaktivitu, světelný smog a všechno nádherné, co produkujeme. A jestli se skutečně blíží pád civilizace, což už by planeta potřebovala jak prase drbání, tak se musíme ujednotit na ideologii, která nás všechny spojí, a tou je v současné době JÁSTVÍ, to úžasné sebedojímání nad jedinečností a důležitostí každého subjekta. Kdo třeba byl na Macoše a viděl všechny ty blbečkovce, jak se marně snaží udělat selfí s propastí, ví, o čem mluvím.___Moje zvláštní specifická úvaha - tento systém věcí se zhroutí z toho důvodu, že už sám sebe nebaví, je neinvenční, znuděný, rigidní a mimoevoluční.

plakát

Příběhy civilizací - Palivo civilizace, palivo pokroku (2023) (epizoda) 

Proč několikadenní výpadek energie může způsobit kolaps civilizace? Protože by byl přerušen propagandistický PROUD, který nepřetržitě plyne z internetu, TV a rozhlasu do skořápek nebohých prolétú a ti by začli plnit své, nikoli cizí cíle; úl by se zastavil.

plakát

Svědomí (1948) 

Pohled do dávných časů, kde byly osudy lidí napevno přednastavené. Pojišťovací agent má rodinu, dům, žije spořádaným slizkým stylem, ale když už poněkolikáté dostane k narozeninám kaktus a kravatu, tak ho to vzpamatuje a na chvíli procitne ze snění v matrixu; dostane chuť vzepřít se a tropit vylomeniny. Protitlak je však příliš obrovský, vzbouřivší se halmička je natlačena na původní dráhu života i s všemi těmi onými (pocit viny, pokání, sebemrskačství). Režisére Krejčíku, toto byl mravokárný film! Marie Vášová a Irena Kačírková jsou děsně sexy, ty jejich faldatý držky..

plakát

Eliška a Damián (2023) (seriál) 

Přece jen jsem některým dílům neunikl, asi jako se ženy dívají na porno až do konce, aby se dozvěděly, jestli se ti dva nakonec vezmou. Děda Rakytník, ten mi bude dlouho ležet v hlavě. Trochu mne zneklidňoval Frank Zappa, co jim seděl ve sklepě a nenápadně monitoroval dění. Petr Buchta má dokonale vulgární držku, asi by měl hrát jen makaky.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Historické fikce jsou fajn, takže teď jedu já: Jan Hus a Karel čtvrtý byli bratři, jejich maminka, židovka, když se sem přistěhovali, přijala křesťanství a české občanství. Taky by někdo měl natočit film o tom, jestli Ježíš byl nebo nebyl robot. Dávám *** za soubojové scény.