Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (604)

plakát

Z temnoty duše... světlo (2017) 

Je vtipné, že když někdo na cestě vzestupu duše dojde do bodu, kdy se začne rozpouštět mechanismus pro kontrolu vnímání reality, tak je odvlečen do šaškece, utlumen léky a střežen. Je vtipné, že spolek Sysifos exkomunikoval Stanislava Grofa jako kacíře. Vždyť všechny lidské bytosti máme svůj systém bludů a měly bychom se respektovat.

plakát

Dobrá Voda (1982) (seriál) 

Za socialismu frekventované téma: syn musí jít v otcovských šlépějích, nebo gorilí samec (například chirurg sova) roztříská vše nádobí. Manželka Janžurová jako domácí otrokyně, levná pracovní síla. Těm umakartům vzkazuji přes vlny času - uvolněte se trochu, jste strašně vystresovaný. K zupřímnění seriálu by pomohlo, kdyby Andrlová ve stáji brutálně znásilnila subíka Dlouhého, nebo mu aspoň dávala obskurní povely, směřující třeba proti autoritářskému husákovskému režimu. On jí dost zobal z ruky, takže by to šlo a příběh by to oživilo.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Amelie je velice pocitová, na začátku příběhu nemá dost sil žít svůj život, proto parazituje na osudech jiných. Manipulátorka, emoční nymfomanka. No ale protože všichni lidé jsou krásní, dobří a propojení hlubokou láskou, i ona najde Pařížana, se kterým se může pelešit a chodit na procházky.

plakát

Bez lítosti - Michelle Sudků (2023) (epizoda) 

S Michelle Sudků se život nemazlil. Naše humanitní společnost jí ve vězení ani neposkytne psychiatrickou léčbu, ona si to odsedí a léčena bude až pak, za dvacet let třeba. Možná bysme mohli ještě nespokojeně pomlaskávat, že někdo tak osudem přiskříplý ještě dlouho nechcípne a bude tu nejapně pokulhávat a zavadzat(pamatujete přece, budujeme sluneční stát pravdy a lásky a takovéto lidské chyby by měly zhynout v evolučním holokaustu. No ni?)____Ještě bych poradil řetězci Tesco, aby ve svých obchodech zaměstnali sekuriťáky, kteří budou monitorovat dění na place. Když někdo vypadá jako Drakulův bratranec z Mariupolu, po prodejně se kymácí jak starej Brůna z dílu Studna, na kozách má vytetováno Gladiator Daphne, v ruce porcovací nůž, tak se rozhodně nejedná o běžnou nákupní situaci "nemůžu najít burákový máslo" a někdo by se měl zajít zeptat, jestli je vše v pořádku. Nedbalé zabezpečení prodejen Tesco nás bohužel stálo jeden lidský život.____Námět na zamyšlení pro českou republiku - opravdu chceme děti dávat do pěstounské péče lidem, kteří je budou ponižovat, urážet, zesměšňovat, znejisťovat? To myslím není dobrý systém, nic pozitivního z něj nemůže vzejít.

plakát

Diagnóza smrti (1979) 

Oldschoolová detektivka s výborným Rudolfem Hrušínským. A nebyl by to režisér Schulhoff, aby v ní nefigurovala opuštěná chata v lese. Docent Zíbrt působil trochu buzyš, skoro to vypadalo, že se pokouší Hrušínského sbalit.

plakát

Divoká banda (1969) 

Kamarádi, které baví zabíjet a nevadí jim být zabiti. Jejich existence je protikladná k šmejdům od železnice, kteří zabíjejí kvůli hrabivosti. K mexickému generálu, kterému jde o moc. K domorodcům, kteří bojují o autonomii. Když se jim navíc dostane do pazour strojní puška, je zaděláno na velkou tučnou zabijačku, neboli situaci, kdy si strany sporu vyjasňují stanoviska a všude lítaj' drůbky.

plakát

Tribute to Miro Žbirka 70 (2022) (koncert) odpad!

Showbyznys má svoje mechaniky, vyjeté koleje a pravidla setrvačnosti a nikdo noblesní asi ani nemohl zastavit ten proud přísavek, natěšenejch, až zazpívají něco od Mekyho. Každé to pometlo by si mělo upřímně zodpovědět otázku - jaká je moje přidaná hodnota? Mám chuť skoro všechny reprodukční umělce deportovat na Sibiř.