Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (24)

plakát

Svatba Jiřího Káry (2000) (amatérský film) 

Velice povedený snímek. Doufám, že to někdy bude k vidění i v biografech.

plakát

Nová hra (2010) 

Ačkoli to tak nevypadá, jde dle mého soudu o zásadní případovou studii poukazující na to, že smýšlení dětí je ovlivněno sociokulturním zázemím a jde změnit. Nejde o to, že by technologie byly atraktivnější, než pobyt v přírodě, ale o to, že jsou dostupnější a společensky přijímány jako zábava. Je nesmírně obtížné sehnat partu kamarádů, kteří by s dotyčným vyrazili "ven", neboť jsou všichni u obrazovek. Osobně si pamatuji, že jsem vyrůstal v době bez počítače, ale doma byla televize - i tak jsme ale trávili mnoho času venku, kde jsme si stavěli bunkry, hráli si ze zapalovačema a házeli na sebe šutry. Je teď ale jednoduché vyrazit ven? Souvisí to samozřejmě s hyperprotektivními rodiči, náladami ve společnosti apod. Díky bohu za oddíly typu skaut, TOM apod. ty totiž mají potenciál aktivizovat děti k tomu, aby se daly dohromady a trávily čas kvalitněji.

plakát

Kolotočáři (2009) 

Jedna hvězda za pokus zařadit geocaching do filmu, druhá za pěknou holku. ;)

plakát

Poison Fire (2008) 

Film, zachycující životní podmínky vesničanů v Nigérii mě zaujal, leč nenadchnul. Jistě, je to strašné, když vám pár set metrů od vesnice neustále hoří oheň od spalovaných plynů a ve vodě vám bublá nafta. Na stranu druhou plně chápu Shell. Proč by vydával astronomické čísla peněz pro stavbu plynovodu přes moře jen kvůli vesničanům? Ekonomicky je pro ně výhodnější uplatit pár úředníků a je to. Z morálního hlediska to není správné, ale z toho finančního se to dá pochopit. Velice mě mrzí, že film je jednoznačně namířen proti Shellu a ten se ve filmu nemohl vyjádřit vlastní pohled na tento problém. A navíc nikde nebylo řečeno, že ostatní těžební společnosti dělají to stejné. Ke shlédnutí zde: http://opicakuz.desitka.cz/95-poision-fire-dokument-z-nigerie.html

plakát

Anděl Exit (2000) 

Já to nevydržel až do konce...

plakát

Záhady minulosti: Soudný den 2012 (2007) (TV film) 

Je úžasné, jak ilm zkresluje informace ve svůj prospěch. Na konci filmu začnete věřit i naprostým stupiditám. PS: Žádný program web bot není!

plakát

Děti ze stanice Leningradská (2005) 

Film nám pustil učitel na sociologii. Byl to snad první film u kterého bylo ve třídě ticho a byl by snad slyšet i upuštěný špendlík. Po skončení filmu všichni seděli jako ztuhnutí a přemýšleli o tom, co je vlastně to slovo slovo problém. Pětka ve škole na výzu? Platba dluhů? Vyhazov z práce? ... Ne-e...

plakát

U mě dobrý (2008) 

U mě dobrý dle mého názoru patří k lepším ze Hřebejkových děl. Krásně vystihuje dobu komunismu. Nevím proč, ale působí na mě zvláštním pocitem a s odstupem času se tento pocit zvětšuje. Zvyšuji mu hvězdičky na 4.

plakát

Děvčátko se zápalkami (1987) (TV film) 

Tento film na mě opravdu zapůsobil. Ještě před shlédnutím snímku jsem četl tuto povídku a nebojím se tvrdit, že lépe zpracovat do filmové podoby již nešla. Zvuk navozoval atmosféru. Zkrátka úžasné. Tuto povídku neberu jako absolutně smutnou. Děvčátku bude s babičkou na Onom světě mnohem lépe, než v mrazivém počasí a prázdným břichem. Pokud člověk umírá šťastný, pak je to to nejkrásnější, co si může přát.

plakát

Sladká Laura (2005) (seriál) odpad!

Tak tohle už ne! Babička se na to dívala o svátcích každý den. :(