Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (267)

plakát

Rodinná oslava (1998) 

Velmi silná Dánsko-Švédská káva (šnaps) a párty jak má být :) 4*

plakát

Ad Astra (2019) 

I kdyby to mělo poloviční stopáž, tak sem tam celej příběh filmu vejde dvakrát, jinými slovy - je to utahanější než poslední dva songy na vesnickym bálu ve 4 ráno. Pár dobrejch nápadů tam je, ale ani ty to bohužel nezachrání. 3* a to jen proto, protože mám rád tenhle žánr.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Trochu zvláštní, nikoliv ale na škodu. Kdyby tam nebylo toho rádoby-hrdinského patosu, tak hodnotím vyšším stupněm, takhle bohužel jen za 3 hajzly.

plakát

Joker (2019) 

Joker a Batman obecně nikdy nepatřili mezi moje oblíbence a tenhle film z toho nikterak nevybočuje. Je to takovej psychadelickej mix rozvratu osobnosti v přímém přenosu, bohužel ale servírován velmi těžko stravitelnou formou. Je to nicméně skvěle natočeno a proto si to tři blumy zaslouží.

plakát

Superšéf 24 hodin do pekla a zpět (2020) (pořad) 

No ty vole, nevim. Pryč je řetízek v druhym hrníčku, kluk co si přišel hrát s šutrama, většina legendárních ad-hoc hlášek, i "roztomilost" původního Ano, Šéfe!. Místo toho nám Prima servíruje břitce umělou srajdu, ve které hlavní roli hraje kamion plnej kuchtíků, instalatérů a kulisáků. Na začátku šou je (samozřejmě) všechno špatně, postupem času se to vylepší, aby to na konci byla "extratřída". Rádoby-emoce v hlavní (a jediné) roli, o kuchtění už nejde vlastně vůbec. Přemejšlim jak nad hodnocením, tak i nad tim jestli se na to dále ještě vůbec koukat. 2* a to sem byl asi ještě trochu mírnej.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Mám velmi rád auta a vše co se točí kolem vůně benzínu (a v trochu menší míře i nafty a ostatních pohonů), takže čistě teoreticky by se mi ten film měl velmi líbit. A také líbil, ale bohužel ne úplně tak jak bych si představoval. Je to takové moc naivní, průhledné, zvláštní. Takže dnes pouze za 3* a to jsem připmhouřil i sousedovy oči.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Jelikož je Terminator 2 můj nejoblíbenější film, tak jsem se těšil. Těšil jsem se opravdu hodně, nicméně v koutku duše jsem přeci jen cítil pachuť z předchozích pokusů a trochu jsem se obával. Upřímně musím říct, že od dob dvojky je to nejlepší Terminátor, tím to ale bohužel končí a následují jen negativa. SPOILER ALERT - Proč proboha musí mít T-800 rodinu a proč musí bydlet někde v prdeli v lese? Proč to v tom fimu musí rozebírat? Nebylo by lepší, kdyby ho Sarah objevila, když už by jí teklo do bot nejvíce, vypnutýho v nějakym zaplivanym podzemnim skládku (třeba takovym podobnym tomu ze dvojky, ve kterym zrekvírovali kulomet) a tam by ho zprovoznila (něco jako v bonusový scéně ve dvojce)? Proč se to odehrává někde v Mexiku (nebo co to bylo) a hlavní hrdinka (ač hezká) není úplně prototyp přirozeného fuhrera? Proč se jí vydá chránit vysoká antisexuání enhanced lesba a proč je hlavním záporákem člověk visáže podomního prodejce s teplou vodou? Je to kurva (skoro) celý špatně. Já sem chtěl solidního nástupce dvojky, tedy ledově chladné sci-fi, které mě donutí se přikovat k obrazovce/plátnu a dokoukat to na jeden zátah do konce i kdybych se měl pochcat do gatí. A co jsem dostal? Béčkově emancipovanou, "milou" multikulti slátaninu, která nemá hlavu ani patu, kterou člověk po měsíci zapomene a už nikdy si na ní nevzdechne. Je to škoda, přeškoda, budu muset čekat dále. 3* a možná to, po zralé úvaze a dostatečném množství vína, ještě časem snížím.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Jelikož se o podobná témata zajímám, v Černobylu, Pripjati a u elektrárny jsem osobně byl, tak nelze hodnotit jinak než za 5*. S mírnými rozpaky jsem dneska četl o tom, že se nad tímhle seriálem Rusové pohoršují a plánují natočit svou vlastní verzi, kde by podle všeho měl být za nehodu zodpovědný nasrčený agent CIA, to bude fakt divočina :)

Ovládací panel
10 bodů