Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (440)

plakát

Dračí srdce (1996) 

Nemuzu si pomoct, drak je na tu dobu vyvedený velmi dobře, hudba skvělá, ale něco mi tu nesedne. A nejsou to nemoderní souboje, viděl jsem o x let staršího Krulla a je to nebe a dudy... bohužel jsem se nudil -> to bude asi tou pohádkovostí, která je nastrojovaná, a přitom se to chová spíš jako Princezna Fantaghiro :( 3* za krasnou hudbu, Seana Conneryho a snahu.

plakát

Drsná Planina (1979) 

No, že je to neutrální film, jak tu kdosi napsal, bych se moc tvrdit neodvážil.

plakát

Dům U Zlatého úsvitu (2009) (TV film) 

SPOILER!! Sirotek Ondra žije v městečku Bludičkov se svým dědečkem knihkupcem, když v tom do města přijede komediant se svou dcerkou (který se mimochodem vyznačuje tím, že oplodní snad každou ženu v Bludičkově). Ten na pitoreskním představení, kde každého zesměšní především prorokuje, že největší bohatství najdete v domě, kde žije právě Ondra s Dědou. Vzápětí Děda Ondrovi ukáže knížku, která je prý nezměrné ceny, takže každý průměrný divák tuší, kam vítr vane. Pak se ale začnou dít věci. Starostová se rozhodne, že v domě, kde je poklad bude mít kloboučnictví a Ondrův děda umírá, poté co ho zavraždí pohledem?!? tajemný cizinec. Ondra nalézá útočiště u komedianta, který to všechno způsobil. Komediant přesvědčí Ondru, aby cennou knížku šel ukrást do krámu, který mezitím starosta zkonfiskoval. Ondra knížku nenajde, ale stráví noc čtením ostatních knížek, ze kterých si ale nic nepamatuje. Komediant, který měl venku hlídat mezitím oplodní další měšťanku. Poté, co komediantova dcera zjistí, že Ondra si z knížek nic nepamatuje, vytáhne kouzelný almanach plný nejrůznějších pitomostí (plavecké styly, které nefungují, žurnalistika, lektvary), a poté co komediant přivodí určitým mužům v městečku bolení hlavy (a zprzní zmrzlinářku), vytisknou vlasní verzi místního plátku, ve kterém haní kloboučnictví paní starostové. Za tento delikt je nespravedlivě souzen místní redaktor, který ale předtím patřil k těm zlým, tak ho také bolí hlava. Ondra se pomocí nápoje transformuje do senilního právníka a vypraví se zmařit přelíčení, což se mu povede. Redaktor se poté připojí k záškodnické činnosti a dále tiskne časopis, jehož obsah teď ovládá duo Ondra, komediantova dcera. Někdy v těchto místech se znovu objeví tajemný cizinec co prvně koukal na Ondrova dědečka, který umřel. Významný záběr na cirkusákova koně, koni se nic nestane. Ondra s komediantovou dcerou se vloupají do pokoje paní starostové, ale jsou vyrušeni a zůstanou sami s jejím psem, kterého se odhodlají vyhodit z okna(!), aby je neprozradil. Když mírumilovného pudla vezmou do náruče a chystají se vykonat mrzký čin, všimnou si na něm vytetovaného kódu ke starostovu trezoru. Hle, kniha hříchu, která usvědčí starostu z korupce je na světě! Jako bonus se ze skříně vyvalí také exemplář drahocenné knihy, na kterou jsme mezitím zapoměli. Starosta je zavřený ve sklepě hospody, protože led dovezený z rakouska má mít příznivé účinky na jeho bolavou hlavu. Někdy v této době komediant obskočí slovenskou turistku ve svém wagónu. Z leda ve sklepě se vyhrabe běžkař z krkonoš. Vtip je v tom, že led má pocházet z rakouska a dovozce tedy bral hostinského na hůl. Ondra otiskne výčet starostových přečinů do časopisu. Když pak přijede armáda (!) starostu rovnou zatknou. Ondra odcestuje spolu s komediantem a berou s sebou i potetovaného pudla. Knihu také, i když není jasné proč je tak cenná. The end. KONEC SPOILERU

plakát

Duna (1984) 

Geniální dílko, které ovšem vzniklo pouze pro ty, kdo Herbertovu předlohu četli a smýšlějí o ní určitým způsobem. Obecně si nemyslím, že je vůbec vhodné točit byť jeden díl Duny jako celovečerák. Je to zkrátka mimo mísu a vhodnější by byla spíše minisérie. Na filmu je to hodně znát, kdy po rozvláčném úvodu přichází poměrně zkratkovité shrnutí dalšího děje, které nemůže nikoho, kdo nečetl knihu, uspokojit. Možná to změní nějaký další celovečerní film, ale už to nebude ta pravá Duna, protože přijdou kompromisy a bude z toho blockbuster. Každopádně Lynch zaslouží metál za to, že dokázal určitým způsobem popřít svoje tvůrčí sklony na úkor toho aby udělal Dunu jinou. Zda takovou jakou by ji chtěl Herbert se můžeme dohadovat, ale já myslím že ano. Duna totiž vždy byla trochu zvláštní a strach přece zabíjí duši.

plakát

Durarara!! (2010) (seriál) 

Dnes dokoukáno. Mám z toho trochu rozporuplný pocity. Prvních 12 dílů bylo na 5*, druhých 12 šlo vše nárazově dolů včetně úvodní znělky :). Nelogičnosti, najednou povrchovost a plytkost ... dokoukal jsem to jen protože mě zajímalo jak to vlastně dopadne. Nechápu tu změnu a je mi to líto.

plakát

Dva machři mezi nebem a peklem (1972) 

Spolu s "Jestli se rozzlobíme budeme zlí" to nejlepší, co vám může tahle dvojka nabídnout. Při druhém a třetím zkouknutí se nenudíte, ale naopak pochopíte mnohem víc vtípků, než předtím. Optimistmus. Hlavně pozor na správný dabing!

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Je až neuvěřitelné, co všechno se dá natočit v jedné jediné místnosti, do které v nervydroucím vedru posadíme výkvět hereckých talentů. Perfektní drama se soudní tematikou. Snad to nejvíce oduševnělé, co jsem kdy viděl.

plakát

Džúni kokuki (2002) (seriál) 

Spolu s Moribito rozhodně ten nejpropracovanější svět fantazie v anime co jsem kdy viděl. S tím že byly nějaké díly zbytečné nesouhlasím. Poselství měl každý. I když tam bylo hodně dílů s opakováním původního děje, ale věřím že to bylo proto aby se divák v tak rozsáhlém světě zorientoval. Přece jen je něco jiného sjet všechny díly během pár dní a koukat na ně s odstupem týdne nebo několika dní. Každopádně víc podobných anime. Moc se mi líbilo. P.S: Možná se mi to jen zdá, ale část hudebního doprovodu je z HOMAM.

plakát

Eldorádo (2000) 

překvapivě zábavné :) velmi ... s jednoduchým koncem

plakát

Eragon (2006) 

Nelogicnosti, spousta rvani a trapne vyhlizejicich tvari a scen :) Navic kopirovani vseho moznyho. Hvezdicka je jen za to, ze to neni hrany jako divadlo na jevisti (za odmenu) a za trest je ta jednicka proto, ze jsem cetl knizku.