Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (440)

plakát

Stranger Things - Season 2 (2017) (série) 

Bral bych ještě více osmdesátek a méně moderního klišé. I tak ale super.

plakát

Městečko Twin Peaks - Návrat (2017) (série) 

Ok. Pojďme to zhodnotit jako celek. V prvé řadě je nutno akceptovat, že toto není Twin Peaks jak ho známe, nebo jak bychom ho chtěli mít. Sám Lynch přiznává, že původní TP, především druhá série není to, co chtěl točit a tak nyní rozjíždí uplně jiné housle. Třetí řada je bezpochyby naprosto unikátní počin a to především díky faktu že nic podobného za posledních x let nevzniklo a nejspíše už ani nevznikne. Nikdo jiný si prostě nemohl a nemůže dovolit kašlat na zažité klišé, produkci, diváky, prostě všechno a natočit něco takového. Hodnocení tedy bude vždy subjektivní a pocitové tak jako celá třetí řada. Buď na vás fantaskní úlety snové reality z hlubin Lynchova podvědomí nějak působí, nebo ne a pak se nedivím negativním komentářům. Osobně se stotožňuji s názorem Kamila Fily. Je to čistý, krásný surrealismus. Ať se vám to líbí nebo ne.

plakát

Co dokáže lež (2016) (TV film) 

Pochopitelně. Ruská propaganda neexistuje, Vladimír Putin je hodný pán, který o vánocích rozdává dětem dárky a o nic nestojí víc, než světový mír a silnou evropu. Ukrajina je semeniště nacismu, které je potřeba rozvrátit. Evropská unie i USA je židovské spiknutí s cílem zotročit celou zemi a většina čechů s láskou vzpomíná na doby, kdy široká ruská duše zahrnovala vše až po Berlín láskou a blahobytem... Bože.

plakát

Buster Keaton - génius, kterého zničil Hollywood (2015) (TV film) 

Řemeslně dobře zvládnutý dokument, který mě formou biografie přesvědčil, že jsem naprostý analphabet, protože neznám Bustera Keatona a jeho filmy (myšleno upřímě). Každopádně od toho nejdou odtrhnout oči, což znamená plný počet.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Na poměry České kotliny naprostá pecka, která nemá obdoby. Produkce HBO a tlak na kvalitu je tu hodně znát. K dokonalosti tomu chybí režijní stabilita, kdy jsou hodně znát skoky mezi díly Zachariáše a Nellis. Scénář by mohl být ještě o chlup lépe vychytán, ale to jsou detaily, protože to co celou sérii táhne je pochmurná atmosféra, která vás prostě dostane a bude se vás držet ještě dlouho po uběhnutí závěrečných titulků. Každopádně je potřeba se zamyslet nad tím, jak je možné, že takto kvalitní tvorba musí vzniknout pod taktovkou cizinců.

plakát

Rozhovory s mým zahradníkem (2007) 

Další důkaz toho, jak jde s minimem prostředků, po většinu času jen s dvěma herci sedícími u jednoho stolu, natočit poutavý příběh. Závěrečné poučení už trochu čekáte, ale nesouhlasím úplně s tím, že zahradník oplývá nějakými zásadními moudry. Naopak, občas mi přijde, že se dost plete, ale o tom ten příběh je. Setkání úspěšného malíře z Paříže a venkovského "balíka" kteří byli kdysi přáteli a znovu se jimi stanou.

plakát

Okno do dvora (1954) 

Na dnešní vkus trochu přímočaré, ale tak technicky vyumělkované a co se týče práce s napětím, nemůžu říct ani popel. Svoje hodnocení si zaslouží beze zbytku.

plakát

Tři bratři (2014) 

Když tu čtu všechny ty přemoudřelé kritiky musím se pousmát. Já byl v kině plném dětí ... těm se to líbilo - a dokonce velmi. Vyznačovalo se to např nekoordinovaným tancem a zpěvem (evidentně na tom některé nebyly poprvé). Až odroste jedna generace, ještě se k té pohádce rádi o vánocích vrátíme. Takže souhlas s FF, ať žije česká Princezna nevěsta.

plakát

Noc nevěsty (1967) 

Bylo by těžké se rozepsat a přitom neplácat nesmysly. Film je to výborný a hlavně obdivuji všechny, kteří v něm mají jasno. Já ne. Záleží na úhlu pohledu a vše dnes může vyznívat jinak, než před padesáti lety.