Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (440)

plakát

Quantum of Solace (2008) 

První bondovka, kde jsem namísto hlavnímu hrdinovi fandil všem "záporákům" majícím ho ztrestat :). Jinak řemeslně zvládnuto dobře, scénář průměrný až podprůměrný, takže jedna * dole a druhá dole za pro mě odpudivého Craiga :)

plakát

Rambo: Do pekla a zpět (2008) 

Je to tu. Rambo se vrátil a je ještě brutálnější než dříve. A přibývající léta mu nebyly na škodu, právě naopak. Jsem unesen Johne... unesen.

plakát

RocknRolla (2008) 

Není to tak dějově nabité jako Podfu(c)k a Zbal prachy a vypadni, ale pořád Guy Ritchie a to je hlavní. Po skouknutí tohohle filmu jsem dostal nezvladatelnou chuť začít kouřit, fetovat a spáchat nějaký cool zločin.

plakát

Sněženky a machři po 25 letech (2008) 

Jedna hvězdička za hippies dvojici spolužáků a druhá za to, že pod Převrátilem rupla postel. Sněženky a Machři po 25 letech je hořká parodie na komedii, která z vás za pošmourného večera vymačká poslední zbytky optimismu a víry v povedenou režii a nepomůže tomu ani litr svařáku. Přesto mám dojem, že to mohlo být lepší, kdyby se scénarista nerozhodl, že musí divákům ukázat, že všechna sláva polní tráva a co se ještě nepodělalo to se teprve podělá a dá hercům prostor na to, aby na plátnu provětrali svoje osobní zákysy. Opravdový průšvih tohoto filmu totiž je, že ani záměr rozesmutnit diváka se moc nevyvedl a místo toho odcházíte z kina spíš trochu pobaveni a s neurčitým pocitem že jste měli to vstupné raději propít. P.S: Na kanadskou noc si asi budeme muset počkat dalších pětadvacet let.

plakát

Stmívání (2008) 

Ale no tak, není to až TAK špatné. Nebýt trochu ušlápnutých "pure vampire" scén tak by to bylo i za 4. Jinak Kristen Steward naprosto výbornej výkon. A ano, asi bych měl hvězdičku ubrat, protože jsem četl knihu, ale hádejte, stejně to neudělám :P

plakát

Street Kings (2008) 

Příjemně koukatelné nafouknuté nic bez poselství, které jsme viděli už tolikrát kolik máme prstů.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Zatím 4* s pocitem, že se mi první díl líbil víc. Ještě to přehodnotím a napíšu. Druhé shlédnutí mě bohužel utvrzuje v nižším hodnocení než první díl. Temný rytíř je film přehodnocený jako větrník s tolik krémem, že se vám z něj udělá nanic, s docela dobrou, ale nerafinovanou poentou, kterou vám cpe celou dobu nemilosrdně do chřtánu. Herci jsou výborní - hlavně Heath, ale Maggie je divná. Top 37. film všech dob ani omylem.

plakát

Tobruk (2008) 

První polovina nasadila laťku příjemně vysoko, a druhá ji srazila dolů přílišnou roztříštěností děje. Jinak kamera, kulisy i akční scény jsou parádní, jen ta kamera se u výbuchů trochu přehnaně třepe. Kdyby se trochu víc posnažil scénář a režie, mohlo to být mnohem, mnohem lepší.

plakát

Tohle je Sparta! (2008) 

Parodie na parodii :) Spíše než vtipné je to nechutné. Přesto dávám hvězdu, protože svého diváka si to určitě najde. Zhulence a opilé studenty na kolejích :)