Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (440)

plakát

Svět podle Daliborka (2017) 

Poměrně prvoplánový dokument. Forma, kterou Klusák zpracovává, brnká na ty správné struny a publikum se povýšeně usmívá. Při trochu kritičtějším pohledu je to ale čistý hyenismus. Daliborka, který nejspíš díky souhře okolností dopadl jak dopadl je mi líto, ale Vítek tu zaprasil víc než slušně. Takže palec dolů. Hezky to napsal Marigold.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Česko je asi nejvíc ateistickou zemí. Když ale přijdou vánoce (nebo migranti) najednou se najde spousta "obhájců tradičních křesťanských hodnot", vánoc apod... To co Strach záměrně (nebo náhodou) natočil je dokonalá sonda do dušičky typického čecháčka, kterému nejvíc vyhovuje typicky zesměšňující zobrazení všemohoucího, které pak brání do roztrhání těla. Když se zamyslíte odkud pramení úspěch tohoto díla, nelze si nevšimnout, že chybí tradiční pohádkové hodnoty jako láska (v pohádce ji nahrazuje chtíč) nebo jakákoliv laskavost (v pohádce výsměch a závist). Co si z toho vyvodit a jak to souvisí s úspěchem pohádky už nechám jako úvahu každému kdo to čte.

plakát

Co dokáže lež (2016) (TV film) 

Pochopitelně. Ruská propaganda neexistuje, Vladimír Putin je hodný pán, který o vánocích rozdává dětem dárky a o nic nestojí víc, než světový mír a silnou evropu. Ukrajina je semeniště nacismu, které je potřeba rozvrátit. Evropská unie i USA je židovské spiknutí s cílem zotročit celou zemi a většina čechů s láskou vzpomíná na doby, kdy široká ruská duše zahrnovala vše až po Berlín láskou a blahobytem... Bože.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Sázka na jistotu. Triky ok, epické jak se patří. Ohýbání reality ale už neohromilo jako v Inception, Benedict Cumberbatch odvedl průměrný výkon. Pokud jste fanoušek univerza, hvězdu až dvě přidejte.

plakát

Kniha džunglí (2016) 

Perfektní přehlídka technických možností současné filmové tvorby. Zároveň ale důstojné zpracování nesmrtelné klasiky Rudyarda Kiplinga. Dospělejší ladění oproti starší animované verze od Disneye filmu sluší, ale kniha byla ještě o poznání více dospělá a bez "amerického konce". I tak bych dal pět hvězd kdyby právě tato látka nebyla mojí srdcovou záležitostí. Mohlo to být lepší. Bylo to ale velmi, velmi blízko dokonalosti.

plakát

Mlčení (2016) 

Prvních pár minut jsem se těšil jak napíšu komentář o plytkosti děje. Duchovní přicházejí z hlediska každého křesťana zoufale nevybaveni pro jakoukoliv a už vůbec ne misionářskou službu. Neví se modlit před jídlem, jsou sobečtí a zbabělí (hlavně Rodrigues), odpuštění nefandí a vůbec máte pocit, že cesty víry jim jsou cizí. Možná podobně jako mnoho současníků. Každopádně se brzy možná právě proto neubráníte různým úvahám a o to v tomto filmu jde především. Jakkoliv nemusíte souhlasit nebo sympatizovat s hlavní postavou (já vůbec). Díky za takový film.

plakát

Pevnost Boyard (2016) (pořad) 

U hodnocení je potřeba se odprostit od sentimentu, takže do toho. Prima si pronajala celou pevnost včetně již hotových rekvizit, úkolů, personálu, vybavení atd. Vlastně taková šou na klíč. Nic vlastního do toho český štáv kromě Rosáka nevnesl, proto nemá cenu dávat po technické stránce nějaké vysoké hodnocení. Celé to na mě působí tak, že to vzniklo jako VIP dovolená pro telebrity, které si splnily dětský sen a zároveň se to hodilo do televize, aby se tento drahý výlet několika málo vyvolených zaplatil. Je to smutné, zvlášť když vidíme, že v zahraničí to pojali jinak, zvou do natáčení "normální" lidi, takže se na to dá alespoň koukat. Palec dolů.

plakát

Pohádky pro Emu (2016) 

Sorry, ale slušnou produkci úplně zabily ochotnické herecké výkony všech představitelů. Dialogy působí sterilně a herci jsou jako voskové figuríny což by odpovídalo divadelnímu představení u nás na vsi. Vzhledem k tomu, že vím že někteří hrát umějí, tak to považuji za hrubou režisérskou chybu. Díky a už nechci.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Na poměry České kotliny naprostá pecka, která nemá obdoby. Produkce HBO a tlak na kvalitu je tu hodně znát. K dokonalosti tomu chybí režijní stabilita, kdy jsou hodně znát skoky mezi díly Zachariáše a Nellis. Scénář by mohl být ještě o chlup lépe vychytán, ale to jsou detaily, protože to co celou sérii táhne je pochmurná atmosféra, která vás prostě dostane a bude se vás držet ještě dlouho po uběhnutí závěrečných titulků. Každopádně je potřeba se zamyslet nad tím, jak je možné, že takto kvalitní tvorba musí vzniknout pod taktovkou cizinců.