Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (440)

plakát

Stranger Things - Season 3 (2019) (série) 

Třetí série a pořád je to zábava ale... Jen ten příběh začíná celkově trochu skřípat. Myslím, že je evidentní, že kráva se bude dojit dál a to je určitě škoda... Ostatní budou ještě chvíli hýkat blahem, než se vše propadne do špíny a hnisu. Mám raději, když dobré věci skončí se ctí.

plakát

Zelená kniha (2018) 

Předvídatelné, zábavné, výchovné. Plný počet. Díky.

plakát

Poslední království (2015) (seriál) 

Ještě je co dohánět, nicméně už je zde vidět obrovský potenciál předlohy od Bernarda Cornwella. Jedná se bez nadsázky o jednoho z nejlepších a hlavně velmi precizních vypravěčů historické fikce. Rád bych doufal, že díky úspěchu tohoto seriálu se do budoucna setkáme se seriálovým zpracováním např Kroniky válečníkovy.

plakát

Vesnice (2004) 

Dost podhodnocený film, který si na rozdíl od pozdějších Shyamalanových snímků své nízké hodnocení nezaslouží. Je vidět, že pán byl ještě ve formě, ale asi se úplně netrefil tématem. Toto mohl být počátek jeho strmého pádu.

plakát

Skleněný (2019) 

To, co se povedlo, je precizně zpracovaný rozbor jednotlivých postav v ústavu a skvělé herecké výkony. Zbytek už bohužel působí jen jako slepenec různých nápadů s koncem, který postrádá jakoukoliv zajímavou myšlenku. Jakoby to rejža už chtěl mít za sebou. To je i důvod nízkého hodnocení.

plakát

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru (2018) 

Někde tu zaznělo, že tam nebyli žádní dobří římané... To je přece podstata Asterixe, že všichni římané jsou špatní :). Na můj vkus se nový animák bere pořád ještě příliš vážně oproti klasickým dílům. Ale jinak situační humor a animace na jedničku.

plakát

Muž, který zabil Dona Quijota (2018) 

Ryze autorské. As jako Lynch dostal příležitost udělat nové díly Twin Peaks podle sebe, podobnou příležitost dostal konečně i Gilliam a je to dobře. Celý příběh a styl vyprávění vám možná připomene Barona prášila, jehož kvalit však bohužel nedosahuje. Z kulis vystupuje pohádková postava, pomalu spolu s hlavním hrdinou ztrácíte pojem o realitě a vše začíná nebo naopak přestává dávat smysl. Zatímco u Barona prášila ještě Gilliam zvládl svoji fantazii v závěru ukočírovat, tady už se mu definitivně utrhla ze řetězu. Škoda, konec mohl být lepší. i tak díky za další film, Terry. Bojím se ale, že už jich moc nebude...

plakát

O zakletém králi a odvážném Martinovi (2018) (TV film) 

Super, jen Vaculík tam vypadá jako Roberto Begnini v Asterixovi přestrojený za druida. Trošku škoda, když to má být nejctihodnější postava ve filmu a je spíš k smíchu. Ale jinak super. Klidně kouknu příští rok znova.

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Nechtěl bych být v kůži režiséra, který točí SW pro Disney. Tolik příběhových klišé, které naordinují, to musí být peklo. Jsem zvědav, kdy slavnější herce přestane bavit brát tam epizodní role jen proto, aby byli "ve Starwars".

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Vtípky občas dobré i když jen "pro zasvěcené", ale jako celek to nějak nedrží pohromadě. Takže sorry jako, nejde udělat film jen na tom, že do něj natlačím co nejvíc známých osobností.