Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (440)

plakát

Už teď mi chybíš (2015) 

Zaprvé, ten obsah psal nejspíš někdo kdo viděl jenom upoutávku. Zadruhé, ten film je slátanina prvoplánových dojákových scén a žánrových klišé, které v samotném závěru dotáhnou do naprosté absurdity aby z diváka vydojili poslední zbytek emocí. Zatřetí, lituju, že jsem si ho pustil a příště se raději kouknu třeba na Klepání na nebeskou bránu.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

režie - ok scénář - debilní více viz Cival

plakát

Krajinou domova (2014) (seriál) 

Nemůžu se zbavit dojmu, jako by dokument přehrával. Tvůrci se patrně snaží napodobit kousky od BBC, ale za mě se jim to nedaří. Nestačí jen koupit drona a půl hodiny vysílat záběry z něj za doprovodu rádoby megalomanské hudby a komentáře který se marně stačí napodobit Morgana Freemana a má nás u něj asi mrazit v zádech :). Chybí detailnější pohled na realitu a hodnotnější záběry fauny a flóry přímo ze země. Ale když čtu ostatní komentáře, vidím, že jsem sám, kdo je nespokojený, tak je asi všechno v pořádku.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Myslím, že tu hlavně nikde nezaznělo, že tenhle film je vlastně remake méně známého westernu "Muž v divočině" z roku 1971, který se mi líbil mnohem víc a vyzněl realističtěji a opravdověji a neobsahoval spoustu konin a blbostí (např. ten oheň u kterého se ohříval u řeky a když se probudil hořelo tam pár klacků jasným plamenem). Přitom u takového filmu bych čekal, že tyto drobnosti bude mít dotažené k dokonalosti a to je právě pak to působivé. Tady to režii vůbec nevěřím, většina scén vyznívá samoúčelně (scéna s medvědem je tak zbytečně dlouhá, až je pak nudná) a Leonardo Leonardo je sice dobrej, ale kdyby mu v půlce filmu někdo ustřelil hlavu, je mi to srdečně jedno. Vlastně mi bylo celou dobu jedno jak to dopadne, protože jsem se nedokázal ztotožnit s žádnou hlavní postavou. Takže ano, zajděte si na to do kina, jako na audiovizuální zážitek, ale nic hlubšího, co se vám snaží režisér po celou stopáž cpát, nečekejte. Slovy indiánského šamana: Howgh.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Chce to nechat trochu rozležet. Ale jinak se mi to dost líbilo, i když trochu méně než Hanební pancharti, což z trilogie pro mě zatím vede. Každopádně návrat Morriconeho ke kořenům na sklonku kariéry více než zahřeje u srdce... Možná že to považuji za větší pecku, než ten film samotný ;)

plakát

Chuggington - Veselé vláčky (2008) (seriál) 

Na české Pohádky o mašinkách to nemá, ale jinak pro děti je to prima a neignoruje se tam technika a všechny ostatní "prima" věci na kolejové dopravě, jako u jiných vlakových seriálů. Palec nahoru.

plakát

Noddy (1998) (seriál) 

Z těch "jednodušších" seriálů pro děti to nejlepší. Každý díl má nějakou výchovnou myšlenku, je to podáno jednoduše a srozumitelně. Takže za svoji kategorii je to v pořádku. To, že se to nelíbí všem dospělým je asi v pořádku :-)

plakát

Kouzelný kolotoč (1990) (seriál) 

Je to především pro děti, za zmínku ale stojí, že horší animaci vyvažují dobře vyvážené a smysluplně (rozuměj dle svého charakteru) chovající se postavy. Jeden z ranních animáků, u kterých se občas pobaví i dospělý.

plakát

Tatonkovy příběhy (2010) (seriál) 

Pravidelně sledováno v rámci ranního bloku na Déčku s mojí ratolestí. Animace je dost hrozná a postava Tatonky je víceméně zbytečná, přidána spíše pro efekt. Chybí jakákoliv výraznější sympatická postava. Jinak ale v rámci své kategorie ok, děti to zhltnou a má to přidanou naučnou hodnotu.

plakát

Vítr a lev (1975) 

Za hudbu, scenérie a Conneryho, který se snaží co to jde dávám tři hvězdy. Jinak psát scénáře měl mít Milius zakázáno. Jsem jediný, komu přijde, že je tenhle film nesprávně zařazený? Podle mě je to komedie (myslím to vážně). Scéna s američany domlouvajícími se na útoku je vrchol, to se opravdu nešlo nesmát.