Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Železný obr

Železný obr (1999)

Můj nejoblibenější film z mládí, na který jsem se mohl koukat pořád dokola i když jsem ho znal nazpamět. Teď jsem ho viděl po zhruba 10ti letech a zjistil jsem že se nic nezměnilo řadím si ho u mě na vrchol animovaných filmů. Nechybí mu žádné 3D efekty nebo vyšperkovaná grafika, vyniká totiž krásným příběhem o nerozlučném kamarádství robota a kluka s kapkou hrdinství na konci a skvělou hudbou po celý film. Divím se jen,že mezi animáky neprorazil a je to vélká škoda, protože by jsem rád viděl i Železného obra II. Nenapadá mě žádné mínus,100%.

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Jedna místnost, 12 porotců,12 židlí, jeden stůl, pár cigaret a větrák. Toď vše co v tomto filmu můžete vidět, k slyšení je tu toho už více, úžasné dialogy při nichž jeden porotce, který nesouhlasil s verdiktem vinný a vyslovil svou pochybnost vyvolal pochybnost v dalším a poodhalováním dalších detailů se téměř jednoznačné hlasování mění,jak to dopadne zjistíte jen když tento film shlédnete. Řadím si ho do své top 10 za to, že jsem si od oněch 12cti porotců něco vzal. 1.) předsudky můžou někdy začernit mysl tak, že pravdu nebo fakta ani slyšet nechceme,což mi připomíná mě, protože jsem dal předsudky stranou a podíval jsem se na 50 let starý,černobílý film od které ho jsem čekal minimum a dostal maximum.2.) a také nesouhlasit s něčím o čem mám pochybnosti nebo stím přímo nesouhlasím, jen protože stím souhlasí ostatní.

Crash

Crash (2004)

Pro mě je to pětihvězdičkový film o rasové diskriminaci tak jak já ji neznám a doufám že nepoznám. Mnoho dějových linií najvzájem se propojujích divákovi dává možnost vidět děj z více úhlů. Co musím vyzdvihnout je určitě scéna se slepými náboji, při které jsem cítil mravenčení v celém těle nebo také autohavárii a v neposlední řadě hudbu, která jen zvýšila na celkové síle filmu.

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Love strory o lásce, love story která vás pohltí jako tekutý písek, takže nejlepší co můžete udělat je nehýbat se a dívat se na krásný, pohádkový a temperamentní souboj lásky versus peníze, doprovázen skvělými výkony herců s dechberoucí hudbou. Úžasná režie a jako třešnička na dortu dokonalá choreografie. U mě vyhrává na plné čáře mezi muzikály a horko těžko jej nějáký překoná, avšak zub času je ošemetný. Nej nej nej scéna byla píseň o Roxenn,awesome!