Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (510)

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Nářez. Parádní zábava, kde sice oproti jedničce lehce ubylo humoru, ale sakra přibylo emocí a citů a není to vůbec na škodu. Děj má spád, takřka žádný smysl, vizuál je impozantní.. Ke konci bych skoro brečel..

plakát

Úkryt (2002) 

Výtečná, komorní kriminálka odehrávající se výlučně v prostoru poměrně velkého domu. Skvělé herecké obsazení, výborně gradované napětí, všechno sedí skvěle. Perfektní podívaná

plakát

Volání netvora: Příběh života (2016) 

Dechberoucí, nesmírně smutný film. Film o beznaději, o lásce, o tom, že to špatné zevnitř musí nějak pryč. Conor se ventiloval přes svoji bujnou fantazii. Příběh nesmírně lidský a citlivě natočený. A konec? Takový hořký happyend. Film plný moudrých slov, která ale nepoučují, jen lezou do hlavy a emotivních okamžiků, které zasahují duši jako hořící šípy. Moc mne to zasáhlo, nad tímhle budu přemýšlet opravdu dlouho a je pravda, že mi došlo, že je nejspíš nutné změnit v životě pár věcí. Donutilo mne to k zamyšlení, kdo mne obejme, opravdu a s láskou, ve chvíli, kdy budu odcházet? Odpověď tuším a není pro mne příliš povzbudivá.

plakát

Pravidla moštárny (1999) 

Na konci jsem regulérně brečel. A zase mne dostal ten Švéd. Pravidla moštárny vyprávějí vlastně úplně banální příběh kluka, který ze sirotčince odejde na zkušenou do světa a živí se jako sběrač jablek s partou černochů. Ale jak Irving svou knihou, tak Hallström svým filmem z tohoto příběhu stvořili naprostý klenot plný lidství, pokoje a naděje. Naděje v to, že i úplně obyčejný život může být nádherný, když jím člověk prochází s pokorou, nadhledem a respektem k druhým. Absolutně netuším, proč jsem si tohle nechával tak dlouho unikat. Dobrou noc, princové z Maine, králové Nové Anglie...

plakát

Čokoláda (2000) 

Tak jsem skouknul Čokoládu a napadá mne, že Hallström je asi jeden z mála, ne-li jediný tvůrce, který natočil remake svého vlastního filmu, neboť co jiného je Láska na kari než remake Čokolády? Pozměněné obsazení a trochu děj, ale jinak stejné prostředí, podobný příběh.. Prostě o tom, jak cizák se k Francouzům nastěhuje a vnucuje jim svoje vnímámí světa. A že tady to měla čokoládová kráska honě těžký. Otevřít si podnik přímo před vraty kostela v prostředí plném zkostnatělých věřících. Ale i přes všechnu nepřízeň opět vše v dobré se obrátí a režisér nás jako vždy vším příjemně, něžně provede za doprovodu úchvatného hudebního podkresu. A jen tak mimochodem, osobně toto považuji za nejkrásnější roli Johnyho Deepa ze všech..

plakát

Milý Johne (2010) 

Klasická, pomalá Hallströmovka, která nemůže nikoho, kdo má jeho styl rád, zklamat. Opět nám vypráví krásný příběh plný lásky, naděje i beznaděje a dělá to svým báječně pomalým a klidným způsobem. Amanda naplno využívá svoje obří telátkovský oči, láska je opět velmi komplikovaná. Film na skouknutí z postele v objetí s někým milým..

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Super námět, super zpracování, super herci, tomuhle filmu nechybí skoro nic. Skouknuto jedním dechem a s docela úsměvem na tváři.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Sakra, tak jak jsem se po shlédnutí filmu dočetl, ten magor, o kterým to bylo, doopravdy existoval. A nebyl to Forrest Gump. No, film začíná jako dost slaboduchá selanka se zpočátku dost nesympatickým hrdinou, přece jen, Garfield vypadá jak přiteplenej metrosexuál a taky se tak chová. Navíc ještě těžký pánbíčkář kterej bohužel předem odmítá svým spolubojovníkům krýt záda pomocí flinty a o sobotách prý bojovat taky nebude. No, a první půlka filmu je prostě selanka, kdy střídavě přemýšlíte, jestli to vypnout nebo počkat, jestli se něco konečně začne dít... A pak přijdou první vyhřezlý střeva, první roztrhaný kusy těl a z ukňouranýho metroše se stane naprostá hrdinská mašina, která ač ponechána svému osudu, tahá z bojiště a zachraňuje pod frňákem Japonců jednoho Amíka za druhým. Druhá půlka má neskutečný švih a spád, z Garfielda se stává hrdina.. Jako všechny Gibsonovy filmy i tenhle nešetří brutalitou a hodně drsnými scénami a je to super. Koukal jsem takřka bez nadechnutí a ano, hodně mne to zasáhlo.

plakát

Zúčtování (2016) 

Výborný akčňák volně inspirovaný Maléry pana účetního. Aneb jak si dokonale vycvičený zabiják udělá přes pracák rekvalifikační účetnický kurs a pak se ho snaží jeho klient zlikvidovat. Perfektní herci, výtečný muzika, skvělý střih, parádní příběh, tady vůbec není co vytknout. A taky skvěle realisticky vyvedené brutalitky.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Skvělá sci-fi, na jejíž námět jsem simusel chvilku zvykat, ale pak už to stálo za to. Aneb když práce život prodlužuje a jakýkoli nákup ho zkracuje. Nemilosrdné digitálky, nemilosrdní zloději. Spousta dobré akce, žádné extra triky, ale poctivá řemeslná práce. Film, nad kterým asi budu chvilku přemýšlet. A jedno poslání, když spěcháš, jsi chudý, když jsi v klidu, jsi boháč.. A to platí i mimo tenhle film..