Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (510)

plakát

Beer Story (2005) (amatérský film) odpad!

Brilantní režie, dokonalá kamera, exkluzivní střih, oscaroví herci a nepřekonatelně kvalitně zpracovaný zvuk, to vše bezchybně podporuje výtečně zpracovaný scénář na základě neotřelého překvapivě aktuálního námětu. TAK NIC Z TOHO TADY NEČEKEJTE. Dávám maximálně možné hodnocení, jaké si tenhle paskvil zaslouží. Tohle nejde brát ani jako vtip, jak moc je to trapný.

plakát

Rada nad zlato (2015) (studentský film) 

No, asi by se to mohlo jmenovat Šmejdi 2. Každopádně, téma výborné, vcelku i střih, jen mne dost prudil jalový a nudný hlas komentáře.

plakát

Vzkaz v láhvi (2016) 

Slušný standart nastavený prvními dvěma díly je dodržen i v tomto pokračování. Sympatická ústřední dvojice se stává stále sympatičtější a i jejich kolegyně s krysím ksichtem je vcelku fajn. Děj dostatečně akční a mrazivý, jen škoda poněkud přiblblého konce, to mohlo být udělané lépe.

plakát

Mělčiny (2016) 

Pro všechny žralokofobiky, medúzofobiky a asi ještě něcofobiky solidní horor. Slušně natočené, s dobrou atmosférou, bez nějakých zbytečných mouder. Roztomilej racek a úděsnej žralok. A jedna docela odolná blondýna. Dá se na to dobře kouknout a skoro i té bloncce fandit, ať přežije.

plakát

Zabijáci (2014) 

Oproti Ženě v kleci je o něco méně propracovaný děj, který ale zase překonává výtečně vygradované finále. Takže opět jedna výtečná severská kriminálka, která se dá zkouknout na jeden zátah a konec i přiková do sedačky. Trochu mne jen zaráží neskutečná podoba hlavního představitele Kaase s agentem Boothem z Kůstky ( a nejen podoba, dokonce i stejný dabér ), je to malinko rušivé.

plakát

Žena v kleci (2013) 

Výborná a svižná severská kriminálka. Skvěle vybraná dvojice parťáků, opravdu dobře udělaná zápletka a velice solidně vedená režie. Vše výtečně sedí a v komplexu to dává moc dobrý pokoukání. I přesto, že od půlky víme, kdo to provedl.

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Po vizuální stránce na svou dobu převratný film, u kterého skutečně věřím, že zcela změnil způsob tvorby všech sci-fi, které poté následovaly. Po hudební stránce je těžké si zvyknout na klasickou hudbu, ale když už se to povede, tak najednou tvůrci začnou soutěžit o to, jak moc hnusný pazvuk dovedou stvořit. Děj je jednoduchý, vhodný tak na 10 minut dlouhou filmovou povídku. Herci ( naštěstí jich je minimum a takřka nemají žádný prostor mluvit ) trapní až ochotničtí. Ještě se vrátím k vizuálu - tak tři čtvrtiny filmu užasný, ale posledních cca 20 minut mi to připomíná moji hračku z dětství, říkalo se tomu tuším kaleidoskop a dělalo to stejný obrazy, jako jsou tady. Nevím, dílo pro artový ufony, kteří se z toho asi uchčijou blahem, ale když pominu vizuál, tak ubohá a dosti trapná slátanina s ke konci těžce otravnou hudbou.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Příběh geniálního mozku v životem mučeném těle. Příběh světice, která se o něj starala. Příběh, který mohl být natočen lépe. Je ohromná škoda, že film takřka pomíjí nit týkající se psychiky a boje pana Hawkinga, pasovalo by to tam. Bez komentáře ovšem třeba nechat výkon herce, který jej hraje, to je něco vpravdě neuvěřitelného.

plakát

Romeo a Julie (1996) 

Bohužel pro mne naprosto nestravitelné, vypnul jsem to po půl hodině. Prostě mi nejde překousnout stylisticky shakespearovský text zasazený do současnějších reálií. Režisér předvedl, co se v něm skrývá za poklad, na filmu je ale příliš vidět malý rozpočet a pozdější díla, na která už Luhrmann měl výrazně více peněz jsou úžasná, toto z úcty k němu hvězdičkovat nebudu.

plakát

Yes Man (2008) 

Dobrá komedie o looserovi, kterému jedno slovo změní život. K daleko lepšímu. Je to krásná pohádka, taky bych to zkusil, ale riziko, že to nebude fungovat je fakticky veliký. Komedie, super romantika, dobrý pokoukání.