Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (43)

plakát

Muži, ženy a děti (2014) 

Neuvěřitelný film. Dozvěděla jsem se o něm v podstatě náhodou, ale jsem za to ráda. Ze začátku mě trochu vyděsila relativně dlouhá stopáž, na to, že to má být v podstatě jen o sexuálních frustracích. Nakonec to ale docela rychle uteklo a zvlášť druhá polovina filmu byla naprosto skvělá. Vizuální stránka filmu je nadprůměrná a příběh i velké propojení reálného světa s virtuálním trefně vystihuje dnešní dobu, i když co se týče postav tvůrci občas zachází do extrémů (např. postava Jennifer Garner; myslím, že takhle nesmyslně se snad nikdo chovat ani nemůže). Všichni herci byli dobře vybraní, zvlášť mě potěšil Ansel Elgort, který se postupně stává jedním z nejzajímavějších mladých herců, ale byla jsem ráda i za mnoho nových tváří. Taky musím filmu připsat k dobru, že dospívající hráli opravdu dospívající a ne lidi, kterým táhne na třicet, jak tomu téměř začíná být zvykem. Dojem na mně udělala i dobře vybraná hudba. Jediné, co mi asi trochu vadilo, byl větší počet příběhů, protože některé ne tolik zajímavé zbytečně zabíraly čas těm hodnotnějším.

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

Na tento film jsem se těšila už od doby, co jsem se doslechla o hereckém obsazení. Nejenom Emma Watson a Logan Lerman byli absolutně skvělí, ale zvlášť mě překvapil pro mě dosud neznámý Ezra Miller, který svou roli zahrál fenomenálně. Ráda bych se na něj podívala i v dalších filmech. Mile mě taky překvapily menší role Niny Dobrev a Johnnyho Simmonse. Knižní předlohu jsem nečetla, ale mám v plánu to rozhodně udělat, vzhledem k tomu, že knihy jsou obvykle ještě lepší než filmy, a tenhle film byl prostě geniální. Příběh jemně plynul, vůbec jsem se nenudila a dokázala jsem se lehce vžít do toho, co postavy prožívají. Je to všechno vážně hodně dobře provedené, a ráda bych ještě vyzdvihla skvělý soundtrack. Pro mě je to jeden z nejlepších filmů roku.

plakát

Hunger Games (2012) 

V době vydání filmu, kamkoli jsem se podívala, tam byly The Hunger Games. Všichni psali o tom, jaký je to fenomén, tak jsem se o něco později rozhodla, že se na to teda taky podívám. A přiznávám - uchvátilo mě to. Film se mi líbil, zvlášť zajímavý mi přišel příběh a vůbec jeho zasazení co se týče místa a doby. Atmosféra byla neuvěřitelná, a po zhlédnutí filmu jsem si některé scény ještě několikrát pustila, jak se mi líbily. Hudba skvěle podtrhuje náladu každé scény a herci mi byli docela sympatičtí. Ráda jsem viděla Stanley Tucciho a Woody Harrelsona, ale taky jsem poznala nějaké pro mě dosud neznámé tváře, jako třeba Joshe Hutchersona, který se mi do role Peety skvěle hodil. Později jsem si přečetla celou sérii knih, která se mi hodně líbila, a přijde mi, že tu první zatím dokázali velice dobře převést na plátno, muselo to být těžké vzhledem k tomu, že knihy jsou psané jen z pohledu Katniss a její pocity zde hrají velkou roli. Těším se na další díly série a doufám, že budou aspoň stejně dobré, jako ten první.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Na tento film jsem se těšila už i kvůli mým oblíbencům, Aaronu Johnsonovi a Chloe Grace Moretz, a skvěle mě překvapil, protože jsem se celou dobu vážně bavila. Film má úžasný soundtrack, skvělé herecké výkony a taky sympatické tváře. Líbil se mi ten nápad příběhu, prostě chít se stát superhrdinou, a nakonec se to Daveovi svým způsobem splní. Těším se na druhý díl a jsem ráda, že to konečně i začali točit - už jsme se bála, že by se to třeba nemuselo stát vzhledem k tomu, jak to tvůrci pořád oddalovali.

plakát

Titanic (1997) 

Legendární film, který je pro mě osobně nejlepší z nejlepších. Dřív mě tolik nebavilo prvních dvacet minut, ale teď už je také dokážu náležitě ocenit a i když jsem Titanic viděla už aspoň desetkrát, vždycky mě záběry potopeného Titaniku uchvátí. Byla jsem nadšená, když se po sto letech od potopení lodě vrátil film do kin a samozřejmě jsem na něj šla. Kostýmy jsou nádherné, zvlášť šaty, které nosí ve filmu Kate Winslet (Rose). Na konci vždycky brečím, ale nikdy mě to neomrzí a na Titanic se určitě podívám ještě hodněkrát.

plakát

Nezapomeň na mě (2010) 

Podívala jsem se na to spíš ze zvědavosti, abych viděla Roberta Pattinsona hrát i v něčem jiným než jenom v Twilight. A byla jsem docela překvapená, protože nebyl vůbec špatnej. Umí docela i hrát, ikdyž některý výrazy má úplně stejný jako v již zmíněném Twilight. Film mě strhl od začátku až do konce, bavilo mně to. Příběh byl zajímavý a ten úplnej závěr bych teda nečekala, kdybych si předtím nepřečetla spoiler... no, ehm, film má skvělej soundtrack, hudba dobře umocňuje scény a pravděpodobně si z toho i nějaký ty písničky stáhnu. Takže, film mě opravdu oslovil, vůbec jsem neočekávala, že bude tak dobrej, a je to asi jeden z nejlepších filmů jaký jsem v poslední době viděla.

plakát

Snowboarďáci (2004) 

Podle mě je to jeden z nejlepších českých filmů. Poprvé jsem se na něj podívala se starším bráchou když mi bylo asi osm, a už tehdy se mi to líbilo. Když jsem se na to podívala o pár let později znovu (upřímně, každý rok jsem se na to podívala aspoň dvakrát), tak mě asi ve třinácti konečně začaly dávat všechny scény smysl, u kterých se třeba brácha strašně smál a já je v těch osmi letech nepochopila... hned to bylo ještě lepší. Navíc je to komedie, u který se směju snad skoro celou dobu trvání filmu, a taky je tady pořádná porce snowboardingu, kterej miluju. A samozřejmě nesmím zapomenout na Kotka s Mádlem, kteří jsou naprosto skvělí. Prostě úžasná zimní komedie pro celou rodinu.

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

Pro mě je to rozhodně jeden z nejlepších filmů jaký jsem kdy viděla. Většinou jsou všude ve filmech takový ty dokonalý rodiny, kdy se tam stane jedno drama, který je ještě ke všemu skoro vždycky stejný a ohraný. Tady je těch dramat několik a ještě jsou naprosto nečekaný. Na to, že je to v podstatě road movie, film rychle utíká, všechno do sebe zapadá a člověk se rozhodně vůbec nenudí. Herci podali vynikající výkony, zvlášť ten děda byl naprosto skvělej. A když Dwayne zjistil, že je barvoslepý, .. taky jsem si trochu pobrečela. A ještě k tomu všemu, film má dokonalej soundtrack. // "You know what? Fuck beauty contests. Life is one fucking beauty contest after another. School, then college, then work... Fuck that."

plakát

Protivný sprostý holky (2004) 

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů pro teenagery, dokud se ještě nezbláznil Disney a nezačali být hloupé filmy a seriály o Hannah Montaně a dalších pitomostech. Nejlepší byla samozřejmě Lindsay Lohan, která je jednou z mých nejoblíbenějších hereček, ikdyž se docela dost změnila od dob Mean Girls, a Rachel McAdams.. Byl to i první film, kde jsem viděla Amandu Seyfried, kterou jsem neměla moc ráda, ale nakonec musím uznat, že tento film a Jennifer's Body mě na ni trochu poupravily názor. Každopádně hodně často jsem se zasmála a celý mě to tak nějak bavilo, a ráda se na ten film kdykoliv znovu podívám, protože když ho porovnám s dalšími filmy stejného žánru, tenhle vítěží na plné čáře. // "And none for Gretchen Wieners, bye."

plakát

On je fakt boží! (2008) 

Přestože většina lidí tento film nemá rádo nebo ho řadí k průměru až podprůměru, já ho považuji za jeden z mých nejoblíbenějších. Je taky první, ve kterém jsem viděla a objevila svého nyní oblíbeného herce Aarona Johnsona (když nepočítám Iluzionistu, ale tam měl jenom malou roli). Předtím, než jsem tento film viděla, jsem si přečetla i knižní předlohy, které se mi líbily. Film má super soundtrack, klasický, ale pěkný příběh, a všichni herci, možná až na představitelku Ellen, mi byli sympatičtí. Celý film byl zábavný a místy i docela vtipný, zvlášť hned ta úvodní scéna. Je fakt, že na plný počet hvězd to asi není, ale mně se to líbilo, s hrdinkou se celkem ztotožňuju a hraje tam Aaron, takže přihodím a dávám pět.

Ovládací panel
5 bodů