Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013)

Nejlepší gangsterku posledních let nenatočili v Hollywoodu, ale vznikla v britské televizní produkci. Mám naprosto čerstvé dojmy(ještě mi zběsile buší srdce) a tak vám s čistým srdcem můžu říct, že to, co jsem prožívala při sledování PEAKY BLINDERS jsem už dlouho nezažila. První epizoda měla sice trochu vlažnější rozjezd, ale těch zbylých pět jsem dokoukala na jeden zátah! Vůbec si neumím představit, že bych na další díl měla čekat týden! Mé hodnocení asi není zcela objetivní, ale tady se sešlo všechno, co mě momentálně nejvíc baví! Gangsterka zasazená do doby krátce po první válce. Nádherné kulisy industriální Anglie, do toho hudební podklad složený převážně z hudební tvorby Nicka Cavea a Jacka Whitea, který nepůsobí vůbec rušivě a naopak k tomuhle žánru sedí jako prdel na hrnec! Dívím se, že to někoho nenapadlo už dřív. Použití Red Right Hand jako úvodní znělky může někomu znít prvoplánově, podle mě tenhle song byl stvořen pro tento seriál(televizní sérii, pokračování asi nebude. Béééé:-()a já už ho navždy budu mít spojeného s tímto pořadem a úžasná tečka nakonec v podobě Whiteovy předělávky Love is blindness (mnohem lépe využité než v Gatsbym) a nakonec Cillian Murphy, který se konečně dostal roli,kterou si zaslouží a nemusí se kvůli tomu převlíkat za ženskou! BBC díky, díky, díky, že upadající mainstreamovou filmovou tvorbu zachraňujete tou svou! Dlouho jsem žádnému pořadu nedala maximální honocení, ale PEAKY BLINDERS bych dala hvězdiček klidně 100!

Fargo

Fargo (2014)

Geniální! Podobný seriál se rodí jednou za dekádu, až na to, že my tu máme už dva a v obou hraje Martin Freeman! :-) Jako prakticky nepoznamenaná Coenovskou tvorbou se cítím jako bych objevila Ameriku, ale pro mě je tohle opravu OBJEV! Je to vtipný, je to napínavý, chvílema absurdní, má to skvělou a velice dobře použitou hudbu, líbí se mi vizuál i mrazivé prostředí atd, atd... Billy Bob Thorton jako chladnokrevný nájemný vrah je sice úžasný, ale pro mě osobně byl „hrdinou“ Lester! Martin už není jen Dr. Watson nebo Bilbo (i když možná všechny tyhle postavy jsou možná víc Martin Freeman), Lester je to, co byste od Martina asi nejmíň čekali, ale je to fakt hustý! Freemanův utrápený úředníček, co se během 10 dílů změní pěknou svini, která si ve výsledku se svým stvořitelem moc nezadá, je postavou hodnou uvedení do zlaté síně. I když nejlíp to prostě funguje když jsou spolu! Tohle asi bude jeden z mála pořadů, na který se podívám víckrát. A víte co? Dám si to znova hned teď! :-) Season 1: 100%. Season 2: 80%

Dexter

Dexter (2006)

Stále okolo sebe slyšíme, jak je důležité mluvit pravdu, ale podle mých zkušeností spočívá skutečné štěstí ve lhaní, v tom, že lidem říkáte, co chtějí slyšet, což obvykle vůbec není to samé. -Dexter Morgan-

True Blood: Pravá krev

True Blood: Pravá krev (2008)

Tohle je takový můj post-pubertální úlet, ale nemůžu jinak. Ty hlášky jsou občas vážně geniální a když na to koukáte jako na parodii, tak je to prostě nejlepší. No a samozřejmě protože Eric, že?...ehm...:-)

Daredevil

Daredevil (2015)

Krvavější a duchaplňejší než celý Avengers. Chytřejší alternativa k dnešním komiksovkám. Možná právě proto,že je to spíš kriminálka, kde se lámou kosti a mluví sprostě. Troufám si říct, že minimálně první série v některých momentech snese srovnání s Nolanovým Batmanem. Hlavní hrdina není zas tolik super, ale rozhodně je cool! ;-) U padoucha na druhou stranu skoro až do konce nevíte jestli ho máte nenávidět nebo spíš litovat. Lepší restart si Daredevil nemohl ani představit.

Ovládací panel
9 bodů