Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (226)

plakát

Lidské zdroje (2022) (seriál) 

No... Komentář jsem se rozhodl napsat, až potom, co se podívám na celou sérii. Na kvalitu Big Mouth to ale nemá ani náhodou. Seriál hodně tlačí na pilu, když se za každou cenu snaží být vtipný. Pár vtipných momentů by se tam našlo, neříkám, že ne, ale jako celek to prostě nefunguje. Pokud budou tvůrci chtít, tak bude lepší se raději zaměřit na kvality původního seriálu, než se vydávat cestou nesmyslných spin-offů. V první řadě tohle nikdy nemělo vzniknout jako samostatný kousek. Představoval bych si to jako jeden speciální díl vložený mezi sérii Big Mouthu, ale to je tak asi věe.

plakát

Resident Evil: Raccoon City (2021) 

No co říct. V poslední době je v módě si stěžovat na to, že tvůrci se dostatečně nedrží knižní nebo herní předlohy. Jenže to tady neplatí. Z filmu jde celkem solidně vidět, že si tvůrci svoje domácí úkoly udělali. A stejně nejsem spokojený. Prostě to není to, co bych si představoval. Z filmu jde vidět, že peněz moc nebylo, jak na speciální efekty tak na casting no. Prostě nízkorozpočtové béčko, které obsazení nabralo ze seriálových herců.

plakát

V nemilosti (2021) 

Není to špatné. Není to ale ani dobré. Těžký průměr, který se snaží přinést nějaký hlubší rozměr o tom, že nikdo není úplně bez viny, že bychom neměli soudit jen podle toho, co si myslíme. Jenže jako hlubší drama to prostě nefunguje. Jako celek to rozhodně špatné není, a dívat se na to dá. Jenže v člověku to nezanechá absolutně žádný dojem. Prostě nic. Pokud ale máte zbytečné dvě hodinky, kdy se vám nechce nic dělat a nevíte na co se kouknout, tak proč ne.

plakát

Record of Ragnarök (2021) (seriál) 

Mám rád bojové anime. To řeknu hned na začátku, takže se není čemu divit, že tento kousek patrně trochu nadhodnotím. Co chápu, je to, že je anime vyčítáno, že zbytečně natahuje souboje a ostatní děj je tam celkem zbytečný. Které bojové anime tohle ale nedělá. Za mě oceňuji zajímavě podanou mytologie a akční scény, které mě rozhodně bavily.

plakát

StartUp (2016) (seriál) 

Svěží vítr mezi seriálovou tvorbu. Ačkoli to není žádá novinka a všiml jsem si tohoto kousku jenom díky Netflixu, tak to bylo něco, co mě ihned zaujalo. Krimi žánr nijak moc nefandím, ale podle traileru jsem se rozhodl, že tomu dám šanci a rozhodně nelituji. Zajímavé postavy, aktuální příběh, který si není problém představit v reálném světě a hlavně si nemůžu stěžovat, že by se v seriálu pořád něco nedělo. Což se stává neduhem aktuálních sérií. Zbytečné natahování bez konce.

plakát

Válka zítřka (2021) 

Svěží vítr mezi aktuální scifi tvorbou. Na VOD sítích se momentálně objevují desítky novinek ročně, ale málo u kterých by se dalo mluvit o nějaké kvalitě. Naproti tomu Tomorrow War má super obsazení, rychlý děj a i přes delší stopáž jsem se u filmu nenudil. Kvalitní příběh rychle odsýpal a nikomu necpal různé politické moderní hovadiny. Prostě dostal jsem přesně to, co bych od áčkového scifi akčňáku čekal. Za mě rozhodně spokojenost.

plakát

Mušikago no Cagaster (2020) (seriál) 

Nejsem žádný expert na anime, ale postapokalyptické filmy, a seriály mám rád celkem dost. Proto jsem si řekl, že když se tento kousek objevil na netflixu, tak pro tomu nedat alespoň šanci. A můžu říct, že zklamaný nejsem. Klidně bych si v seriálu odpustil tu romantickou zápletku a vylívání dušiček a zaměřil se jenom na akční část. Protože pokud se zrovna něco dělo tak to byla pecka. Vztahové linky mě prostě v seriálech nebaví, ale tvůrci si nejspíš myslí, že se tak divák dostane lépe do děje. Samozřejmě, že by to tak fungovat mělo, s někdy tak dokonce i funguje, ale tady to seriálu spíše ubírá. Za mě je to ale celkem povedený kousek, který potěší každého postapo fanouška.

plakát

Párty Hárd (2019) 

Takové dílno vznikne jednou maximálně dvakrát za generaci! Film, kde si to svoje najde opravdu každý.Citlivý romantický příběh, kde ale nechybí akční a humorné prvky. Rozhodně bych tento snímek pouštěl povinně na středních školách. Každý pubertální výrostek určitě někdy přemýšlel na tím, že by doma uspořádal párty, ale bohužel nevěděl jak na to. A tady přichází velké poselství! Tímto filmem se vám všem dostává do ruk přesný návod, jak uspořádat nezapomenutelný večírek!

plakát

Cannon Busters (2019) (seriál) 

Nejsem žádný velký znalec anime. Viděl jsem jenom pár kousků, a většinu z nich jsem našel na netflixu, když jsem se neměl na co koukat. Tohle mi přišlo docela zábavné. Samozřejmě to má klasické neduhy anime, jako je zbytečné natahování a občas až teatrální patetičnost, ale jinak seriálu nemám co vytknout. Zábavné prostředí. Vtipné postavy a celkem zajímavý děj. Uvidíme, zda bude další série.

plakát

Zpátky do práce (2017) (seriál) 

Nevím, jestli jsem úplně cílová skupina tohoto seriálu, protože z pochopitelných důvodů pracující matka nikdy nebude, ale i tak jsem se rozhodl, že tomu dám šanci, když jsem to viděl v nabídce netflixu. A můžu říct, že jako komediální a satirický seriál to rozhodně funguje. Některé situace jsou tak samozřejmě přehnané tak, aby prvoplánovitě působily na diváka, ale mě to bavilo.