Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (226)

plakát

Oběť zla (2007) 

Super horor. Náhodou jsem na něj narazil při přepínání mezi kanály a už jsem vydržel až do konce. Zkrátka mě to usadilo do křesla. Čekal jsem další bezduchý krvák a místo toho jsem dostal napínavou řežbu a fanatických psychopatech, kteří nemůžou mít dítě, a tak si našli zajímavý způsob, jak si ho pořídit. Určitě všem doporučuji.

plakát

Želvy Ninja (2014) 

Super pohodová zábava. Jako původním želvám to nesahá ani po kotníky. Ale nijak to neurazí. Prostě je to ale stejné ja většina nových akčních scifi / fantasy filmů. Strašně super vizuální stránka ale obsahově už tak moc ne. Je to prostě jen jako odreagování.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Jedno z nejlepších, možná nejlepší scifi tohoto roku. Oceňuji to, že tam nejsou v hlavních rolích pubertální výrostci řešící vlastní emociální problémy na pozadí záchrany světa. Tady nechybí nic. Akce, svižný děj a dodržovaní scifi prvků. Takových filmů by měli točit víc.

plakát

Satan (2006) 

No nevím. Mám z toho celkem rozporuplné pocity. Film mě skoro vůbec nebavil, ale ani si nemyslí, že by to byl vyložený průser a odpad. Cassel hrál skvěle a vesničané taky nebyli špatní. Mělo to takové zvráceně úchylný nádech, jenže to bylo strašně nedotažené. Jak nesympatické postavy, tak nedotažený dej.

plakát

Velký draft (2014) 

Jako sportovní film to byl super. Jediná věc, která mě trochu mrzela bylo to, že moc nerozumím zákulisí amerického fotbalu a systému draftování. Pak bych si to určitě užil daleko víc.

plakát

Miloval jsem Joyce Hattovou (2012) (TV film) 

Celkem dobrý životopisný film. Hodnotím ale čistě subjektivně, pozadí příběhu neznám. Nevím, jak moc se drží skutečnosti a jak moc přikrašluje. Ačkoliv se na to dalo dívat, velkým neduhem filmu bylo, že byl občas zbytečné zdlouhavý a odbíhal od hlavní dějové linky. Na herecké výkony si ale na druhou stranu stěžovat nemůžu. Alfred Molina podal ucházející výkon.

plakát

Divergence (2014) 

Pořád to samé. Další klon Hunger games a podobných filmů. Nějaká pubertální hrdinka nebo hrdina se vzbouří proti systému a jen s pomocí pár přátel se rozhodnou vše opravit a zachránit svět. Bohužel jim v tom vždycky někdo brání a tak to musí natáhnout nejmíň na čtyři díly, než se toho svého šťastného konce dočkají.

plakát

Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec (1989) 

Zajímavý film, o kterém nevím, co si mám myslet. Ze začátku jsem z něj nebyl nijak odvázaný, ale postupem času mě začal pohlcovat. Určitě na tom měla velký podíl podmanivá hudba a skvělá kamera. Jak běžely minuty, tak mě to čím dál víc přitahovalo. Mám zálibu v patologických vlastnostech lidí. V bezúčelné brutalitě a násilí. Film mě stejnou mírou odpuzoval a přitahoval. Myslím, že Peter Greenaway taky nebude podle společenských měřítek zrovna psychicky v pořádku.

plakát

Freakshow (2007) 

Nudná kravina, ze které přímo čiší levnost. To jediné, co se mi na tom líbilo, a což je taky důvod udělení jedné hvězdičky, je celkem pěkné gore. Ve všech ostatních ohledech film pokulhává.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Já mám prostě pavouka rád. Sice jsem fanda spíš komiksové verze, ale ani ta filmová mi není cizí. Hodně lidí si stěžuje, a poukazuje na to, že Raimiho verze je lepší. To si rozhodně nemyslím. I když ani tahle se podle komiksu neinspiruje tak, jak by se mi líbilo, tak je pro mě daleko věrnější předloze. Rozhodně se těším na další díl, i když mě nikdy nepřestane mrzet, že neuvidím pavouka v Avengers.