Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (37)

plakát

Gran Turismo (2023) 

2 hodiny dlouhá reklama na PlayStation, Gran Turismo a Nissan.

plakát

Oppenheimer (2023) 

3.5/5. Téma je poněkud suché, jde vlastně o tři hodiny dlouhou biografii s ohulenou hudbou a prostřihy na atomové výbuchy. Grafické podání je fantastické, dialogy sedí a jsou i vtipné. Hudba ve správné momenty graduje. Tak s čím mám problém? Třeba s tím že se nedokážu ani po 3 hodinách filmu ztotožnit s hlavním hrdinou. Nebyl mi příliš sympatický. Prostě další americká vědecká modla. Biografickiu linku filmu jsem tedy příliš neocenil. Linka zkoušky atomové bomby se ale povedla. Linka morální kocoviny Oppenheimera beru. Sdělit myšlenku, že Oppenheimer chtěl ukončit atomovou bombou všechny budoucí války je dobrá pointa. Závěrečnou linku perzekuce Oppenheimera asi už tolik řešit nemusím. Jen za sebe řeknu, že je zbytečně rozkouskovana a místy dost nepřehledná. Přijde mi, že je primárně určena Američanům. I ti se musí vyrovnat se svou erou poválečných cistek. Zatímco u nás soudci z lidu zabili Horakovou, v Améru za levicové aktivity zdiskreditovali může, který z Ameriky udělal světového policajta. Dobře za ten film. Před chvílí jsem četl že Oppneheimera ocistili až teprv před rokem. A to je dobře.

plakát

Zohan: Krycí jméno Kadeřník (2008) 

První půlka filmu je top, spousta vtipků správně za hranou, dělající si srandu z židů a arabů. Závěr slabší, protože už se to dost opakuje. I tak je to pořád jedna z mých nejoblíbenšjích "sandlerovek".

plakát

Flash (2023) 

Náhodou je to fajn. Je to spíš takový superhrdinský Návrat do budoucnosti od DC. Dal byl tomu tak 3.5/5. Přirovnaní multiversu ke kupě špaget mi přišlo zajímavé. Ezra mi sice moc sympatický není, ale tu dvojroli zvládl dobře, oba Flashové jsou pojatí jinak.

plakát

Morbius (2022) 

It's morbin' time!

plakát

Princ Mamánek (2022) 

Problem tohoto filmu proste je, ze to neni pohadka. Je to spis drama s pohadkovymi rysy. Film je spis pro dospele. Zajimave zpracovany vztah rodicu a ditete, hlavne syn a matka. Rovnez vztah ke smrti a lasce jinych. Pekna kamera, vizualizace sveta smrti pusobiva. Jedine, co se mi nelibilo, byly sislajici carodejnice. Jeste davam palec nahoru, ze na konci nebyla svatba, ale “jen” polibek.