Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (1 143)

plakát

Ještěr (2023) 

Kriminálka, kde funguje vše, jak správně má. Benicio Del Toro je charismatický vyšetřovatel a film stojí především na jeho skvělém výkonu, ale výborný scénář, kamera a hudební podkres to dolaďují na maximum! Grant Singer teda fakt umí! Těším se na jeho na další projekty. Pro mě nečekaný film roku 2023!

plakát

To Catch a Killer (2023) 

Pochmurná kriminální pecka s výbornou ústřední dvojicí (Shailene Woodley a Ben Mendelsohn). Režisér a scénárista Damián Szifron se v Hollywoodu skvěle uvedl! Pomalých atmosférických 90 %.

plakát

Jezevec Chrujda (2022) (seriál) 

Hodně povedený animovaný večerníček pro děti dle knížek Petra Stančíka se zábavnou postavou jezevcem Chrujdou. Krátké příběhy, krásná animace a pěkné hudební motivy = opravdu dobrý večerníček pro děti. Pětihvězdičková záležitost je to ale především díky skvělému dabingu Jiřího Lábuse! :o))

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Série John Wick je ukázkou toho, jak má vypadat áčkový akční film. Přeci jenom první díl byl spíše takový malý film, ale od druhé části se vše zvedá a je to také ukázka toho, že i má smysl v dnešní době točit kvalitní akční snímky. Čtvrtý Wick znovu nabízí neuvěřitelné akční sekvence, které jsou skvěle doplněné nádherným vizuálem (lokace a jejich snímání je něco neuvěřitelného) i hudebním podkresem, které tak celému filmu dodávají úžasnou atmosféru. Ve většině akčních snímků bychom čekali na jednu velkou "finálovou" scénu, ale tento film má každou hodinu minimálně jednu takto velkolepou - Ósaka, Berlín a Paříž. Je to opravdu obrovský rozdíl oproti většině filmů z tohoto žánru. Tohle je fakt akční film s velkým A! Trochu mínus spatřuji v tom detailu, že přibylo opravdu hodně scén, které Johna Wicka dělají v podstatě nesmrtelného. Realistické vyznění u mnoha soubojů a různých skoků z výšky šlo již stranou, ale to dokážu u tohoto žánru odpustit. Je to totiž jen film - akční pohádka! :o)) Závěrem tedy spokojenost a zase 5 rozstřílených hvězd! :-))

plakát

Babylon (2022) 

Opulentní zábava starého Hollywoodu, která však potřebovala malinko prostříhat, neboť Damien Chazelle neudržel svůj koncept po celou stopáž. Jinak ale silné 4 hvězdy a Brad Pitt znovu perfektní! Prototyp filmu oscarového charakteru :o).

plakát

Seveřan (2022) 

Robert Eggers natočil další artovku, která mi však zase (nečekaně) sedla. Vikingských 5 hvězd! Film roku 2022!

plakát

Menu (2022) 

The Menu z roku 2022 je úžasný kulinářský zážitek :-). Ralph Fiennes a Anya Taylor-Joy jsou ve svých rolích naprosto perfektní! Thriller roku!

plakát

Jan Žižka (2022) 

Petr Jákl dokázal, co slíbil. Jeho odvaha a urputnost dotáhnout celý projekt do konce je obdivuhodná. V našem prostředí totiž dokázal natočit zahraniční film, který se sice snaží tvářit jako "americký velkofilm", ale je logické, že z jejich pohledu je to pouze "malý" film. A heslo typu "nejdražší český film" není tak důležité. Záleží totiž, jestli film funguje a musíme zdůraznit, že ve svém žánru akčního-historického snímku určitě ano! Ben Foster, Matthew Goode, Michael Caine i Til Schweiger byli milé zpestření na české herecké scéně :-). Zejména B. Foster a M. Goode se mi ve svých rolích zamlouvali. Scénář je sice hodně přímočarý, ale ještě poměrně logiku dávající (nesmíme však určité věci moc porovnávat s historickými fakty, ale o tom moc akční filmy přece nejsou:o)). Tento film o Janu Žižkovi je samozřejmě historická fikce, ale na druhou stranu je to moc pěkná pohádka o zrodu husitství :o). Za mě slabé 4 hvězdy, ale po delší době český film, který mě opravdu nezklamal a světu ukazuje krásnou českou přírodu a zejména naše středověké hrady :-).

plakát

Chinaski: Každej ví kulový (2021) 

Dokument roku! Přestože poslouchám Chinaski od roku 1997 a vím toho o historii této kapely opravdu hodně, i tak mi tento dokument poskytl mnoho nových informací (zejména o tématech, které se ven tolik nepouštějí - odchody z kapely, drogové problémy, komunikace mezi hudebníky atp.). Stejně je neuvěřitelné, že se lidé spolu nedokáží pořádně pobavit, přitom roky mohou společně dělat hudbu na profesionální úrovni (a na tom pódiu to fakt nebylo vidět!). Prostě kamarádství je něco jiného než práce :-). Výborně sestříhaný hudební dokument o populární české kapele Chinaski (dříve Starý hadry), aneb z Jičína až do O2 arény :-)). Těším se na další alba!

plakát

Bullet Train (2022) 

Stylová akční jízda, kterou režisér David Leitch opravdu umí a vylepšil si tak reputaci po průměrném Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw. Vlak plný nájemných vrahounů, skvělé hudby, vtipných cameo rolí a hlavně mírotvůrce Beruška (Brad Pitt)...ale karma je mrcha :o). Slabších 5 hvězd.