Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (1 143)

plakát

Chinaski 20 let v síti (2014) (koncert) 

Chinaski umějí i po 20 letech...dechovka pobavila:-). Veliká škoda, že koncert je tak zkrácený a režisér vybral jen klasické singly. I tak za 5 hvězd, neboť kapela hrála, jak o život.

plakát

Komando postradatelných (2012) 

Jedná se sice o béčkárnu nejhrubějšího zrna s hrozně nelogickým scénářem, avšak kvůli zajímavému obsazení (Slater po delší době v sympatické roli, záporák Colm Meaney se také neztratil a Ving Rhames hláškuje o sto šest) a solidní zábavnosti, především výcvikový tábor, ještě zůstávám u třech hvězdiček akčního průměru.

plakát

Podzemka (1985) 

Hodně zvláštní reklama na metro!:o) Ze začátku filmu mě příběh o neortodoxním zloději (Lambert) a ženě mafiána (Adjani) bavil, avšak časem se z toho vytratil smysl a nezachránil to ani koncert kapely v závěru. Je vidět, že Besson se ještě hledal a tenhle multižánr není pro něho! Nejzajímavější na snímku je však perfektní hudba od Erica Serra. Nakonec tedy průměr, za 3 zastávky francouzské podzemky.

plakát

Zulu (2013) 

Kriminální atmosferická pecka! Detektivka z Kapského města, jež je velice drsným místem pro pohodový život (není to zrovna snímek, který Vás naláká na příští dovolenou). Filmu dominuje především skvělý scénář, který míchá etnické problémy, politiku, historii státu, osobní problémy hlavních postav atd. Herecky nejvíce překvapil Orlando Bloom (jedna z jeho nejlepších rolí)! Režisér Salle mě mile překvapil!

plakát

Noční rande (2010) 

Trhlá avšak velice zábavná komediální oddechovka s naprosto výborným castingem vedlejších postav (Wahlberg, Franco, Kunis, Fichtner...). Občas to prostě chce změnu, stereotyp nemůže být stále!:o)) Pro mě nejzábavnější Levy.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Třetí díl je nečekaně slabší než jednička a dvojka (druhý díl s Van Dammem a Norrisem je jasně nejlepší), přitom jsem očekával vzestupnou tendenci. Stará parta sice nezklamala, avšak jejich nástupci mě teda moc neoslovili. Velice potěšili Ford, Snipes, Gibson a především Antonio Banderas, který si část filmu ukradl jen pro sebe! Patrick Hughes mě teda moc nepřesvědčil, poněvadž tu akci úplně dobře nezvládal (nic moc střih a efekty jsou extrémně průhledné), takže škoda že to netočil znovu West. Pár trefných hlášek se tu ale najde a i několik zajímavých scén, tak v součtu lehce nadprůměrný akční snímek. Hlavně kvůli Banderasovi zůstanu ještě u čtyřech hvězd :o).

plakát

Cesta mrtvého muže (1996) (seriál) 

Lehce nadprůměrná minisérie z pera westernového klasika Larryho McMurtryho odkazující na slavnou "Osamělou holubici". Největším plusem je realistický příběh, mínusem naopak stopáž, neboť série obsahuje mnoho nudných pasáží, abych ale nekřivdil, tak několik scén je opravdu povedených. Mezi 3/4 hvězdicovými kolty, avšak Osamělá holubice (1989) a Comanche Moon (2008) mně přišly lepší, proto tentokrát zůstanu u třech.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) odpad!

Film naprosto o ničem. Režie, kamera a především scénář na neuchopitelné úrovni (a to ani nezmiňuji špatně zvolené nářečí). Jak tohle mohlo jít v Karlových Varech . . .

plakát

Lucie Tour (1990) 

Na svoji dobu velice zajímavý (respektive netradičně vytvořený) dokument. Vlastně to moc o tom turné ani není, spíš se jedná o speciální pohled na kapelu s výběrem nejlepších songů tehdejší Lucie. Celkově je to mezi 3/4 hvězdami, za kapelu Lucii a Ondříčka lehce zaokrouhlím nahoru.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Filmový příběh ve stylu našeho světáka Járy Cimrmana. Herecky velice dobré, avšak příběhově často předvídatelné, ale pár komediálních scén je opravdu povedených. Kniha je ("nečekaně") lepším zážitkem. Mezi 3/4 hvězdičkami, přesto zajímavý snímek, který doporučuji vidět.