Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (41)

plakát

Skleněný dům (2013) 

Skvělý film inspirovaný skutečnými událostmi ze života málo známého maďarského Žida Pinchase Rosenbauma. Snímek nám ukazuje, že životy mnoha Židů byly zachráněny nejen Oskarem Schindlerem nebo Nicholas Wintonem, ale i dalšími méně známými hrdiny 2. světové války.

plakát

22 Jump Street (2014) 

Pro mě byl film velkým zklamáním. Dialogy mezi oběma hlavními hrdiny mi po asi 45 minutách začaly lézt na nervy. Jak se říká, opakovaný vtip není vtipem. Ke konci filmu přidali scénáristi tak moc klišé, že při každém dialogu mezi Hillem a Tatumem mi na mysli vyvstalo jediné slovo "gayové".

plakát

Gravitace (2013) 

Nejsem velkým fanouškem filmů s jedním nebo dvěma postavami, ale Gravitace předčila všechny má očekávání. Celých 91 minut filmu se neslo ve svižném tempu a ani minutu jsem se nenudila. Pro mě byla Gravitace skvělým filmovým zážitkem s krásnými záběry naší modré Planety, které se nikdy neokoukají.

plakát

Divočina (2014) 

Jen díky nádherné přírodě jsem u filmu vydržela do konce. Během filmu jsem se musela několikrát ptát, proč byl zfilmován příběh Cheryl Strayed? Ve filmu byly pouze dva okamžiky jejího života, které stály za lítost - otec alkoholik a smrt matky na rakovinu. Zbytek věcí, které se jí přihodily, se staly na základě jejího rozhodnutí. Měla hodného manžela, ale rozhodla se ho podvádět s každým chlapem, kterého potkala a k tomu užívat drogy. Když už mu s ní došla trpělivost, tak se s ní rozvedl. Ten film měl být spíše o něm než o Cheryl. Film o muži, který miloval svou ženu, která byla závislá na sexu a drogách.

plakát

Železná srdce (2014) 

Jeden z nejlepších válečných filmů, který jsem kdy viděla. Shia LaBeouf předvedl senzační výkon, který si zaslouží nominaci na Oskara.

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Film, který by určitě neměl zůstat bez povšimnutí a stojí 100 % za vidění už jen proto, že se jedná o skutečný příběh Navy SEAL team 10. Pro všechny, kteří tady mluví jen o vymaštěné americké propagandě, mám jen jednu otázku. Proč jste ztráceli svůj čas a sledovali tento film, když už jste dopředu věděli, že se jedná o válečný snímek o jedné z amerických vojenských operací v Afghánistánu? Možná jste byli už od první minuty natolik zaslepení vaším opovržením ke všemu, co má nálepku USA, že jste si ani nevšimli, že vojáci se dostali do této šlamastyky jen proto,(SPOILER): že se rozhodli nezabít 2 děti + staršího muže, na které náhodou narazili v lese. Tento jejich čin protiřečí vaším názorům o vymaštěných hrdlořezech, nemyslíte? Pro mě byli všichni 3 Navy SEALs z týmu 10, kteří toho dne zemřeli v afghánském lese, hrdinové a nestydím se to říct!

plakát

Boj o trůn (2012) (TV film) 

Příběh Petry Kvitové od prvních sportovních krůčků až po loňskou obhajobu Fed Cupu nabízí řadu informací v podání jejích rodičů, bratra, trenérů i bývalých hráčů. Doufám, že tenisová princezna z Fulneku brzy naváže na své úspěchy. Tak hodně zdraví a štěstí, Petro!

plakát

Lev s bílou hřívou (1986) 

Několik kapitol ze života Leoše Janáčka nám ukazuje těžkou cestu, kterou musel skladatel podstoupit při prosazení svého díla i pozitivní vliv, který na něj měly jeho mladé lásky. Tak jako většina velkých umělců byl i Janáček rozporuplnou osobností. Zaráží mě nízké hodnocení tady na CSFD (63 %), protože film je minimálně stejně tak dobrý jako Vláčilův Koncert na konci léta.

plakát

2012 (2009) 

Tuctový katastrofický film s předvidatelným dějem, který se liší od ostatních jen skvělými vizuálními efekty. Očekávání byla větší, než co film nabídl.