Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (213)

plakát

Sněženky a machři po 25 letech (2008) 

V celém filmu se ZEJMÉNA neustále chlastá, chlastá a chlastá v prostředí nezbytných tragických ztroskotanců. Celkem klasický průběh jako u novodobých filmů, přesto "nové" Sněženky nejsou zas takový průser, jak jsem čekala. O zimních panoramatech se to bohužel říct nedá, když je z půlky dělají ve studiu, režisérovo vysvětlení, že s natáčením končili v červenci a proto dodělávali digitálně radši považuji za vtip.

plakát

Rande v Římě (2010) 

Příjemné, relativně inteligentní a kupodivu i vtipné, obsazené sympatickými herci. V rámci žánru aby dnes podobnou kombinaci člověk pohledal.

plakát

Sex 100+1 (2007) 

Švihlé, logiku postrádající. Simon Baker má příliš oduševnělý projev na to, aby mohl hrát takového povrchního sukničkáře(slušně řečeno). Některé scény byly na hranici úchylnosti a i když jsem byla vděčná za to, že nakonec nebyly dotažené, vadilo mi i to, že je vůbec vytáhli. 2 hvězdičky za Simona a honem pryč.

plakát

Porco Rosso (1992) 

Ještě by to chtělo pořádný konec a trochu vysvětlit tu záležitost s prasečí kletbou a bylo by to ideální:)

plakát

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) 

Příběh je jeden velký kotel guláše, plný asi tisíce zrad, kliček a přecházení na druhou stranu, na které se všichni tvářili, že to bylo ohromně fikané, což nemůžu posoudit, protože jsem se v tom vůbec neorientovala. Pak jsem zaregistrovala asi dvě celkem zmatené bitvy. Keira Knightley je jako "emancipovaná žena" naprosto příšerná. Vyndavací oko bylo trapné už v prvním díle. Opice byla trapná taky, ale v prvním díle se dala ještě vydržet. Jsem jediná, kdo si myslí, že uvěznit bohyni moře bylo špatné a proto jsem jí držela palce? Mimochodem, kam se pak poděla, když to mělo být(asi) vyvrcholení celého filmu? Scénář je přepálený za hranice dobrého vkusu i zábavy. Manželství během bitevní vřavy?(spolehlivě to zabilo i ty poslední zbytky napětí, které se tam rejžovi podařilo propasírovat), Beckett okolo kterého všechno exploduje a létá a s ním to ani nehne?(tlakové vlny...nic?), souboj ve vodním víru?...Mám se smát nebo se bát(o režiséra)? Konec je naprosto debilní. A celé to má monstrozních 160 minut. Na pozitivnější notu, třetí Piráti mají ještě pořád zábavné lodní souboje, alespoň dokud se tam střílí z děl a dvojice Depp/Rush jsou patrně to nejlepší, co v celém filmu najdete.

plakát

Twilight sága: Zatmění (2010) 

Asi jsem v rauchu z toho, že to bylo lepší než jednička a dvojka. To přejde:)

plakát

Nikdy to nevzdávej (2008) 

Není absolutně žádný důvod, proč má tahle podprůměrná "televizní" "zábava" téměř dvě hodiny.

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Já jsem spokojená. Důstojnější pokračování jedničky jsem si nemohla přát. Dvojka je...jiná. Není to ta neokoukaná fresh jízda, je to její pokračování, s vážnějším nádechem. Příběh už tak neodsýpá, ale hluché mezery spolehlivě vyplňuje stále brilantní Tony Stark. Robert Downey prostě baví každou vteřinu, co je na plátně a je jedno jestli stírá soudce nebo s kolouščím výrazem sleduje vzkaz svého otce:) Ve výsledku si tak můžu stěžovat jen na to, že to není tak vyšperkované jako první díl. Navíc Mickey Rourke je dalekosáhle lepší padouch než Jeff Bridges a Scarlett Johansson sem taky zapadá docela pěkně(Don Cheadle, naproti tomu, je o dost příšernější Rhodey). Doufám, že se můžu těšit na trojku:)

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Princ z Persie není úplně špatný film. Jako jednorázovka zafunguje relativně dobře, ale promrhaný potenciál z něj doslova svítí. Vad, které ho táhnou dolů má hned několik: 1. Klišé(opět). Jak je bohužel v poslední době nemilým zvykem. Zdrojový materiál pro Prince z Persie je s trochou umu poměrně bohatý a pěkný příběh, naproti tomu filmový přepis skoro celý čas vytírá scénáristickou podlahu, a to od snesitelnějších poloh - tlustý šejk s ořechy, mlčenlivý černoch(klasika), albínský magor s hady, který olizuje(?) meče, přes nepochopitelně se objevující lidi na různých příhodných místech, celkový bordel, kdy hrdinové asi tak 16x ztratí ústřední artefakt a neustále jsou zajímáni a propouštěni jak se to zrovna hodí, až po zcela crazy polohy - tlustý obchodník, který se cicmá s pštrosy, popř. had, co spolkne dýku. Nejmodernější blockbuster tak paradoxně místy silně připomíná jen jakousi bohatší Xenu. 2. Střih a koncepce bojových scén jsou jeden velký rumraj. Všechny zajímavější triky, které čerpají z her jsou díky provedení buď nepřehledné nebo z nich jednoduše téměř nic nevidíte. 3. Digitální triky jsou překvapivě slabé. "Černý" princ, nepřirozené skoky či hadi těžko někoho přesvědčí. 4. Princ z Persie byl vždy trochu zvláštním hrdinou. Navenek mlčenlivý, spíše depresivní typ, uvnitř sarkastický. I přes všechny své omyly měl ale silnou osobnost a cit pro dobro. Filmový princ je z půlky klaun, z druhé půlky snažící se Jake Gyllenhaal, ve výsledku ale postava bez nějakého silného dojmu. Jednoduše, Jake Gyllenhaal není Princ z Persie. Scénář a příběh mu ovšem situaci nijak neulehčily.

plakát

Modrý blesk (1999) 

Trochu mi to přišlo jako záměrně vymyšlené pro Martina Lawrence, aby měl kde připitoměle šaškovat. Když překousnete tyhle vyloženě přepálené momenty, které se sem navíc ani nehodí, je to pořád celkem solidní zábava.