Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (551)

plakát

Enderova hra (2013) 

Jak někdo může tomuhle filmu dát čtyři hvězdy (a nedej Bože i pět), tak to mi hlava nebere. Pokud by ten film byl originální, tak by to ještě celkem šlo. Problém (a to tak, že velký) je v tom, že film je založen na knize, která postupně, polehoučku sleduje vývoj Endera a party kolem něj, jeho izolaci ve škole a i komunikaci s mimozemšťany. To je celé ve filmu zhuštěno, jako kdyby to celé natáčeli se zmáčknutým "fast forward", kdy třeba bitvy ve škole s mrazícími pistolemi jsou vyloženě odfláknuté (všeho všudy jsou dvě nebo tři) a to samé platí o rádoby finále... Prostě hrůza a děs. Kdyby se toho chopila HBO a natočila o tom seriál, tak to dopadne 1000x lépe, takhle je to jenom podívaná pro děcka, které navíc s ratingem PG-13 mohou vesele chroupat popcorn a nejdrsnější záběr je tak, když animovaná myška skočí animovanému obrovi do ksichtu.

plakát

Dredd (2012) 

Jsem na pochybách jestli pod tou helmou (kterou nesundá ani jednou) je opravdu Karl Urban. A jestli jo, tak mu museli odpreparovat nějaké nervy v obličeji, protože jinak by musel z tak protažené křivky úst dostat po pěti minutách křeč. Ale jinak je to ten starý Dredd jak si ho pamatujeme. Brutální řežba bez nějakého extra hlubokého příběhu (ale ten by nikdo od Dredda nečekal, že ne?), pořádně maniakální nepřítel, drsné hlášky a pohledná parťačka. Co chtít na ukrácení večera více?

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Seriál, který vás vtáhne do děje lépe než nadržená učitelka v pornu do svého kabinetu. Pro čtenáře knižní předlohy není žádný překvapením, že scénáristé jsou schopni vyvraždit polovinu (no spíše dvě třetiny) hlavních postav (povětšinou těch kladných) a to poměrně brutálním způsobem. A to je něco, co se cení - po těch unylých (příčí se mi to nazývat fantasy) filmech typu Stmívání nebo Harry Potter je tady konečně něco co člověka pořádně profackuje... Scénář se (v rámci možností) drží knižní předlohy, což kvituji a i výprava je celkem podařená, samozřejmě s ohledem na rozpočet filmové produkce. Kromě toho, co tady zaznělo v jiných komentářích, tak bych ještě vyzdvihl soundtrack, který je také hodně poslouchatelný a úvodní melodie z titulkové sekvence, ta už má nakročeno do síně slávy.

plakát

Warrior (2011) 

Nevím, jak se to režisérovi podařilo, ale tímhle filmem se mi dokonale zavrtal pod kůži a emoce při závěrečném zápase by se daly ze mne ždímat. Je pravdou, že u sportovních filmů se nedá vyhnout zažitým klišé a a vedlejších dějových linií, ale tady se to podařilo udržet v mezích normy a naopak pomáhají velmi dobře dokreslovat jednotlivé postavy a hlavně neodvádí zbytečně pozornost od toho nejdůležitějšího a tím jsou zápasy. Asi nemá cenu spekulovat nad tím, že skutečný zápasníci by z protagonistů filmu vymlátili ve skutečném MMA turnaji duši po pár sekundách v ringu, ale tohle je film a v rámci možností je to vynikající podíváná, která nabízí všechno: Emoce, kvalitní herce, vynikající akci a nijak extra přeslazený konec.

plakát

Moje superbejvalka (2006) 

Mě to tedy nebavilo. Jednak je už z názvu jasné, o co tam vlastně půjde, takže první polovina filmu je vlastně úplně o ničem a ten zbytek také nebyl tak vtipný, jak bych čekal.

plakát

Mládí v hajzlu (2009) odpad!

Bohužel jsem četl předlohu a tak nemohu dát nic jiného než odpad, protože tohle je přesně to, jak by to nemělo dopadnout, když se někdo rozhodně zfilmovat opravdu zábavnou a vtipnou knihu.

plakát

Miami Vice (2006) 

Tomu říkám detektivka ze staré školy. Žádné čipy, tajné služby a DNA vyšťourané z pupíky tři týdny staré mrtvoly. Ale pěkně postaru - sex, drogy a alkohol a do toho dva policajti, kteří nejdou pro ránu daleko, ale jeden druhého podrží a jdou proti všem, jenom aby dosáhli cíle. A mezitím (o tom nepochybuji) dokáží zlomit srdce polovině ženám v publiku ;)

plakát

Protivný sprostý holky (2004) 

Já nechápu, že se vždycky nechám něčím zlákat a i když vím, že to bude zase jeden z těch filmů, kdy mladí a neklidní řeší jiné mladé a neklidné, tak si stejně myslím, že to nakonec bude jiné. A... není.

plakát

Láska a jiné závislosti (2010) 

Kdybych od začátku nevěděl, jak to asi tak může dopadnout, tak bych tomu snad dal i čtyři hvězdičky. Hlavní herecká dvojice dosti zvedá celý film a výběr se povedl. Je tedy fakt, že kdyby se to nesnažilo tvářit jako komedie, ale celé to bylo posunuté do více dramatické roviny, tak by to mohlo být ještě lepší, protože to téma a dilema hl. hrdinů je velmi zajímavé. Třeba se toho chopí někdo příště...

plakát

Kazatel (2011) 

A já pořád co mi ten film jenom připomíná a pak jsem se podíval na režiséra a byl jsem doma - Stewart! Ten, který je tak ujetý na křesťanskou symboliku a myslí si, jak hrozně není sexy a tak mu nestačil propadák Legie, ale řekl si, že to vylepší pár upíry, nabušené pravověrce tam nechá a hopla, vypadl z toho Kazatel. Bohužel to je tak všechno co zbylo. Je vidět, že tohle je film, který měl být natočen rychle a kdyby náhodou na to někdo přišel, tak by se k tomu dodělali dvě nebo tři pokračování (Bůh chraň!).

Ovládací panel
10 bodů