Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (118)

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Z mého pohledu těžko hodnotit... příběh na mě zapůsobil docela silným dojmem (až aspoň trošku zapomenu na film, určitě si přečtu knížku), celou dobu mi ale film kazily výkony herců. Například Kristýna Lišková je vážně krásná ženská, ale hrát opravdu moc neumí, stejně tak i hlavní klučičí postavy mě zrovna dvakrát nenadchly, výlev bratra, který se vrátil z vojny nebyl vůbec uvěřitelný a tyhle pocity mě provázely celým filmem... na druhou stranu těžko trávím dlouhé filmy, ale tady mi to uteklo jako nic. Mám hodně rozporuplné dojmy. Dvě, tři nebo čtyři hvězdičky? Asi ani jedno...

plakát

Údolí krásných žab (1973) 

Příjemný film na líné víkendové dopoledne. Co kazí dojem z filmu, je Jandákův ksicht, který nemůžu vystát. Charakternost mu vážně nikdy žrát nebudu...

plakát

Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009) 

Chápu, proč má poslední díl trilogie o tolik větší hodnocení než dvojka. Nečíst knihu, taky by mě bavila víc a přišla mi napínavější... jenže když si vzpomenu na knížku, zpracování mi dobré nepřijde. Nelíbí se mi chování Mikaela, z kterého je opravdu až moc velký sobec (až blbec). Erika nepůsobí zrovna jako vůdčí osobnost, jak je tomu v knize- pro vedení časopisu docela důležitá vlastnost, ne? O jejím obsazení už se ani nezmiňuji... (SPOILERY) Člověk, který nečetl knihu se asi bude divit, jak Monicu napadlo, že zabijáčtí bratři chtějí odprásknout Mikaela. Až po jejich zneškodnění se dozvíme, že to "asi udělali proto, aby upozornili na kokain v Mikaelově bytě", jako by jim to docvaklo až po tom pokusu o zabití. Tato posloupnost způsobuje, že jejich chycení působí dost lacině. Dál chybí pořádné vysvětlení, jak byl zabit Bjurman a Dag s Miou a proč z toho nakonec Lisbeth Salanderová nebyla obviněna. Nebo mi něco uniklo? Možná jsem padla do mikrospánku, ani by mě to neudivilo... souhlas s uživatelem HouseMK ohledně Lisbetina předsevzetí... No a nakonec největší mínus- výborné okamžiky z knihy, kdy Annika vyslýchá Teleboriana jsou naprosto !naprosto! nevyužité. Tenhle film obsahuje nejvíc kiksů ze všech tří...

plakát

Dívka, která si hrála s ohněm (2009) 

Oproti zpracování první knížky jsem spokojenější. Z první knihy se dalo vytěžit, sakra, něco extra a vznikl slabý průměr... tady bych ale řekla, se vytěžilo (celkem) co se dalo, i když příběh je samozřejmě slabší, o tom žádná... Kniha obsahuje tolik informací a postav, že to asi moc lehká práce nebyla, přesto u mě film vcelku obstál... s ostatními filmy ho ale spojují věci, které neobstály vůbec... Vizuálně působí skoro až televizně a mám dost problémy s obsazením některých jednotlivců, například se mi vůbec nelíbí Lena Endre jako Erika, kterou jsem si představovala jako rajcovnější ženskou a hlavně silnější a výraznější osobnost. Zpracování charakterů postav vůbec u všech tří filmů pokulhává. Působí to tak, že postavy musí ustoupit do pozadí, aby se to všechno stihlo a to je nejsilnější dojem z celé trilogie.

plakát

Město (2010) 

V porovnání s Gone Baby Gone docela zklamání... i tak měl ale film spád a rozhodně se nedá mluvit o ztrátě času. Ben Affleck mě docela slušně překvapil (po herecké stránce), tak snad už dá vale slaďárnám. I když ten konec mluví spíš o opaku...

plakát

Hrob světlušek (1988) 

Naprostý souhlas s uživatelem Ani_Mike. Pravda je, že příběh je srdceryvný, s citovým vydíráním to ale nemá naprosto nic společného. Asi jediný film, kterému dávám pět hvězdiček, přesto už ho znovu vidět nechci. Bylo to na mě až moc silné kafe.

plakát

10 000 př. n. l. (2008) 

Je to slušný výplach mozku a pro děti školou povinné vyloženě nevhodné. Docela mě překvapuje, že čsfd je v hodnocení štědřejší než imdb, čekala bych opak.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Jako první mě u filmu nemile překvapil vzhled hlavní mužské postavy. Mikaela Blomkvista jsem si představovala trošku jinak a lépe, než jako chlapa se zjizvenou pletí a trochu rusáckým ksichtem. Nakonec to byla ale jedna z věcí, co mi vadila asi nejmíň. Je jasné, že film bude vždycky ořezáním knihy a všechno se tam nenacpe. Stejně jsem se ale od srovnávání při sledování oprostit nedokázala a některé změny se dle mého názoru dít nemusely, protože by žádné minuty navíc neznamenaly a bylo by lepší držet se předlohy (Anita, náhrdelník- to působilo celkem lacině). Například chybějící Henrikův příslib ohledně Weneströma způsobil, že Mikaelovy motivace byly jiné (a to peníze!!!!) a Mikael byl vůbec jiný, v knize je to šarmantní sympaťák, který toho víc namluví, je společenský, ale na druhou stranu nevykecá nic na potkání jako ve filmu. Lisbeth zase působila až hloupě neopatrně (e-mail s čísly), při informování Frodeho na začátku zase jako totální kravka, v knize byla sice odměřená, ale její podrážděné chování při komunikaci s Frodem mělo svoje opodstatnění. Tím ale vůbec nechci říct, že bych měla problém s Noomi Rapace, naopak ta se mi líbila hodně. No a na to, jak dlouhý film byl, mohlo dostat vykreslení charakterů postav mnohem větší prostor. Navíc mi tenhle průměrný film pravděpodobně poodhalil něco, co se objeví až v druhé knize, kde jsem teprve na začátku a to mě docela štve. Kdybych nečetla knihu, hodnocení by bylo možná lepší. Jenže vidět film a pak teprve číst knihu neumím, to se pak člověk připraví o práci vlastní fantasie.

plakát

Discopříběh 2 (1991) 

Nechápu, jak může mít Diskopříběh2 stejné hodnocení jako Fontána pre Zuzanu2... Pasáže s písničkami od Davida jsou dost trapné, to je fakt, ale odpad si to snad nezaslouží. Některé hlášky jsou opravdu vtipné. Neříkejte, že jste se u žádné nezasmáli! Například, když Hrušínský Potměšila přemlouvá, ať jedou ze svatby společně autem a on mu odpoví "Příště" ;o) Viděla jsem X komedií, které svou trapností Diskopříběhu nesahaly ani po kotníky, ale rozesmát mě nedokázaly ani jednou, to se naopak Diskopříběhu2 podařilo nejednou a vzhledem k tomu, že smích dělá komedii komedií, dávám dvě hvězdičky + jednu, abych trochu zvedla to místní hodnocení, které se kolikrát zdá být pózou.

plakát

Žena pod křížem (1937) odpad!

Věru Ferbasovou ve filmech nemusím obecně, ale tohle je opravdu vrchol hlouposti. Myslela jsem, že horší film než Madla zpívá Evropě u nás vzniknout nemohl, ale to jsem se hodně mýlila. Celou dobu jsem nepochopila, jestli se dívám na komedii nebo tragédii. Teatrálnost a útrpnost Heleny Bušové byla prostě nesnesitelná, stejně tak přidementnělá Ferbasová. Rozhodně si nemyslím, že bylo v té době normální, aby herci hráli takovýmhle hrozným způsobem. Ve stejném roce vznikla například Bílá nemoc a z komedií Mravnost nade vše, kde sice taky hraje Ferbasová, ale když tyhle filmy postavím vedle sebe, tak rozdíl je do očí bijící. Žena pod křížem je vrchol dna. Jsem zvyklá, že staré české komedie bývají naivně přihlouplé, ale tohle je vážně moc. No a ten konec (SPOILER), kdy mladý lékař obdivuje statečnost zotavující se ženy, která se právě pokusila o sebevraždu ;-D To snad ne!! Ten to asi chudák taky nebude mít v hlavě v pořádku.