Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dokumentární

Oblíbené herečky (8)

Kate Winslet

Anglická růže, symbol krásy a ženskosti. Charaktery osudem zkoušených silných, (ne)obyčejných žen patří mezi její nejpočetnější role. Především však - Rose DeWitt Bukater.

Nejlepší role: Titanic, Věčný svit neposkvrněné mysli, Předčítač, Mildred Pierceová.

Scarlett Johansson

Scarlett je dokonalým spojením rafinované, svůdné krásy a sexappealu s upřímnou nevinností. Nemusí ani mluvit, dokáže hrát pouze očima či rty. Výjimečně krásná, zajímavá, netuctová.

Nejlepší role: Ztraceno v překladu, Dívka s perlou, Píseň lásky samotářky, Match Point - Hra osudu.

Evan Rachel Wood

Přirozená, nebeská krása. Ledová, porcelánová královna. Evan má svou mimořádnou krásu, kterou mě uchvacuje v každém filmu. Vyřazuje z ní zvláštní kouzlo. Je jako zářivý klenot, který dokáže oslepit jen pouhou svou krásou. A ty oči... She is one of the most beautiful girls ever.

Nejlepší role: Třináctka, Pocit viny, The Necessary Death of Charlie Countryman, Across the Universe.

Kristen Stewart

Kristen působí jako obyčejná, normální holka. Rebelka, klučičí typ, co si nepotřebuje hrát na hvězdu v luxusních, drahých róbách. Má svůj styl a osobitý projev. Je přirozená, na nic si nehraje. Ti, co deklarují, že neumí hrát, by tak možná mohli soudit i na základě jejích jiných filmů, a ne pouze Stmívání, kde ani nešlo moc co zahrát a o výkony v tomto hitu pro mladistvé stejně nešlo.

Nejlepší role: Úkryt, Mluv, Svět podle Mallory, Camp X-Ray.

Rachel Weisz

Sympatická anglická kráska, z jejíž tváře vyzařuje nevinnost a dobrota, ale když promluví, vypadá to, že je to i pěkně drsná holka:) Získala si mě jako knihovnice Evelyn v Mumii a totálně mě svým výkonem odrovnala v syrovém dramatu The Whistleblower.

Nejlepší role: The Whistleblower, Mumie, Fontána, Constantine.

Eva Green

Tajemná kráska s uhrančivým pohledem, dokonalými křivkami a zajímavou osobností. Prvně mě zaujala ve Snílcích a s každou následující rolí si mě získávala svou tajemnou, jakoby nedotknutelnou osobností a především svým citem pro výběr nekonvenčních rolí, které vybočují z tradičního Hollywoodského průměru. Zvláštní a kontroverzní postavy, které rozhodně nespadají do škatulek "hezkých filmových holek a něčích žen." V každém filmu je její postava důležitá, výrazná a inteligentní. Je silná a je zde sama za sebe, dokáže sama ustát svou roli na stejném postu, jako hlavní postavy, aniž by vedle sebe potřebovala velkou mužskou hvězdu, které by byla "jen" doplňkem. Bond girl Vesper Lynd, proradná a manipulativní mrcha Ava v Sin City, nebo drsná a nelítostná Artemisia v 300: Vzestup říše. Výjimečná, svým přístupem i osobností.

Nejlepší role: Casino Royale, Snílci, 300: Vzestup říše, Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil.

Helena Bonham Carter

Originální a excentrická dáma, která je "jediná svého druhu" v Hollywoodu. Role, jaké často ztvárňuje, by žádná jiná herečka nedokázala zahrát s přirozeností a grácií sobě vlastní tak, jako Helena. Prvně mě zaujala coby "Marla, the big tourist." Jediná její postava, kterou opravdu z duše nesnáším, je ta šílená čůza, Bellatrix Lestrange:) Výrazná a osobitá v rolích šílených, excentrických ženských či groteskních postaviček a decentní v postavách obyčejných žen. Mrtvá nevěsta Tima Burtona:)

Nejlepší role: Klub rváčů, Harry Potter, Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street, Pokoj s vyhlídkou.

Laura Linney

Noblesní dáma velkých kvalit, jakoby nenápadná, držící se stranou od Hollywoodských "megafilmů". Vždy spolehlivá ve výkonu i výběru rolí. Poprvé jsem si jí všimla v excelentním thrilleru Prvotní strach.

Nejlepší role: Prvotní strach, Proroctví z temnot, V moci ďábla, Kinsey.