Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (4)

plakát

Poslední samuraj (1999) 

Z komentářů vyplývá, že spousta lidí čekala klasický samurajský film v "kurosawském" stylu, místo toho jim byl ukázán poněkud jiný a - co si asi moc diváků neuvědomilo - velice realistický pohled na období šógunátu. Jsme zvyklí na romantické pojetí této tematiky a jakmile vidíme "odvrácenou" stranu pohádky, jsme nespokojení. Jen tak pro zajímavost - i v kodexu bušidó jsou mj. zmíněna pravidla pro vztah mezi muži, homosexualita v Japonsku nebyla ničím neobvyklým, přestože to některým k postavám ušlechtilých samurajů třeba nesedí. Mně osobně se film líbil, jak už se tu zmiňovalo, přinejmenším je to určitě pastva pro oči. Chtěla jsem původně dát tři hvězdy, ale dávám čtyři, protože tu film díky irelevantní zaujatosti nehorázně podceňujete.

plakát

Sayonara (1957) 

Ztotožňuju se s komentářem uživatele Rob Roy .) Marlon Brando exceluje ve všech filmech a nezklamal mě ani v tomto. Samotný film bych hodnotila třemi hvězdičkami, díky (jako vždy) skvělému výkonu Marlona ale dávám čtyři .)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Kdyby během filmu nezněla Elfmanova hudba nebo by nebyli obsazeni zrovna tito herci, ani bych neřekla, že je to Burtonův film, což je docela smutné... Nicméně herecké výkony byly dobré (i když občas na můj vkus poněkud přehnané, což byl ale nejspíš záměr), kostýmy originální a již zmíněná Elfmanova hudba zase skvělá. Na můj vkus málo "burtonovské", spíš "disneyovské". Možná je to ale mnou, mám ráda staré filmy Burtona s použitím starých technik, jeho poslední filmy už mě zdaleka tolik neoslovují. Každopádně film jako celek nebyl špatný, jen nedostál mému očekávání.

plakát

Městečko Twin Peaks (1990) (seriál) 

Vynikající seriál plný záhad, skvělých a zajímavých postav a Lynchova humoru, podle mě dobrou volbou i pro ty, kteří režisérovi a jeho filmům dosud nepřišli na chuť (aneb nebojte se, tomuhle se dá v pohodě porozumět))) ). Vřele doporučuji, snad budete spokojení stejně jako já .) Pozn.: Jestli Vás seriál zajímá, podívejte se nejdřív na něj a AŽ POTOM na film Twin Peaks: Ohni se mnou pojď. Ten totiž vypráví příběh, který se odehrál před začátkem seriálu a osvětluje hlavní záhadu seriálu, smrt Laury Palmer. Může se tedy stát jedním velkým "spoilerem" .)