Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Mrtvý muž

Mrtvý muž (1995)

Film který podle mě nemá obdoby. Film o všem a o ničem. Film téměř bez dějové linie jehož pozvolný, nekonečně pomalý průběh připomíná báseň, báseň Williama Blakea podbarvenou nejlepší původní hudbou, jakou jsem kdy ve filmu slyšel. Neil Young se tady opravdu vytáhl! Taky jsem ještě nikdy neviděl hrát Johnnyho Deppa v takovéto form. Můj neoblíbenější snímek od Jima Jarmusche.

Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu

Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu (1964)

Dokonale trefná orwellovská satira, která si vzala na mušku téma v době svého vzniku mimořádně aktuální - globální atomový konflikt. Stanley Kubrick se této myšlenky ujal s bravurou jemu vlastní a stvořil dílko, na které jen tak nezapomenu. Trojrole Petera Sellerse je dnes už téměř legendární, ale mně se stejně nejvíc líbil George C. Scott v roli generála Turgidsona...Scénu, kdy nadšeně vysvětluje prezidentovi, že akce je nyní už neodvolatelná a že za pár minut americké bombardéry zaútočí na strategické cíle v Sovětském svazu, si budu pamatovat snad až do konce života...Tak nezapomeňte: nepijte fluorovanou vodu, ať vaše tělní tekutiny zůstanou čisté! A to zcela! :-)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Kdybych si měl vybrat nějaké umělecké dílo, ve kterém bych chtěl prožít jeden den svého života, byl by to zcela určitě tento snímek...Jedinečná atmosféra Montmartru umocněná výbornou kamerou a střihem vás vtáhne do děje a až se na konci filmu proberete s přiblblým úsměvem na rtech, tak máte pocit, že jste prožili něco neopakovatelného...Musím se přiznat, že jsem od Jeuneta něco tak křehkého a oduševnělého bezprostředně po Vetřelcovi nečekal, klobouk dolů...Audrey Tatou v hlavní roli je prostě neodolatelná.