Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Dlouho jsem neměl vybraný žádný top film, ale po shlédnutí tohoto dílka neváhám už ani sekundu. Úžasný a dramatický příběh s fantastickým DiCapriem v hlavní roli. Mnoho překvapivých momentů, mnoho povedených scén, ale hlavně úžasné přeměny faktů během krátké chvilky neuvěřitelně vtahují do příběhu. No a poté konec, kde jedna jediná věta z mého pohledu popírá předchozích patnáct minut a působí stylem - odvolávám, co jsem odvolal.. Jedním slovem fantazie!

60 sekund

60 sekund (2000)

Nicolas Cage v roli polepšeného zloděje aut. Neumím si představit někoho lepšího do této role, on mi tam prostě sedí. Navíc Angelina Jolie k němu do páru - vynikající volba. Pohled na luxusní auta všelijakých značek elegantně pojmenovaných dívčími jmény a nakonec "eskapáda" s nádhernou Eleanor (Shelby GT500).. Moje srdce a myslím, že i každého, kdo má rád krásná auta musí být více než uspokojeno.

Matrix

Matrix (1999)

"Co je?" "Ale něco mi tady blbne" "Hm, tak to bude asi chyba v Matrixu"... V dnešní době vcelku běžná debata. Tenhle film je něco extra a to se vším všudy. Od nápadu, přes scénář, až po herecké obsazení. "Žeru" celou trilogii, ale jednička vede a to o velký kus. Nevím, co víc psát, to se prostě musí vidět!.. teda pokud jsi vyvolený?! ...

Americká krása

Americká krása (1999)

Jediný film, ke kterému prostě nedokážu napsat komentář. Ale jestli někdy na světě byla americká krása, tak je to film Americká krása.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Jeden z nejlepších filmů, který jsem kdy viděl. Kdybych mohl, hluboce bych se uklonil před PANEM Eastwoodem. Původně jsem si myslel, že ve filmu půjde mnohem více o úžasného krasavce na čtyřech kolech. Po shlédnutí jsem moc rád, že to tak v reálu nebylo. Nedovedu popsat, co se ve mně odehrávalo během sledování, ale mám pocit, že film ve mně probudil snad všechny emoce, které mohl - chtělo se mi smát, brečet, vztekat se, zkrátka jsem byl pohlcen. Já nemám rád HappyEndy, ale přiznám se, že tady mě vyloženě mrzelo, že se nedostavil. Na druhou stranu, kdyby tam byl, asi bych za něj kritizoval (se mnou je to složité). Když jsem sledoval závěrečné titulky a poslouchal píseň, tak mi hlavou proběhlo neuvěřitelné kvantum myšlenek. Jedna to ale vyhrála - pane Kowalski, jste (můj) hrdina!!

Karlík a továrna na čokoládu

Karlík a továrna na čokoládu (2005)

Miluju kombinaci Burton - Depp a tenhle film je srdcovka. Příběh Karlíka z chudé rodiny zabalený do krásné omáčky. Hrozně se mi líbí postava dědečka ve filmu a jeho moudro o penězích, to je jedna z nejlepších a nejkrásnějších vět, které jsem v životě slyšel. Fakt mě ten film dostal... W. Wonka, tvůrce dobrých čokolád!!!

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Jednoznačně nejlepší ze všech osmi dílů. V knižní podobě mám radši jiný a myslel jsem si, že u toho, po shlédnutí více méně nudné první části, i zůstane, ale opak byl pravdou. Od začátku promítání (možná je to tím, že film vlastně nepotřeboval mít žádný zdlouhavý úvod) jsem seděl vtáhnutý do děje hltal scénu po scéně a kdybych mohl, tak bych se u pokladny zastavil a šel se podívat znovu. Tuhle touhu vidět film ještě jednou jsem chtěl uskutečnit ve 3D, nedošlo k tomu a jsem za to nesmírně rád, když čtu zdější komentáře, které na 3D verzi více méně jen nadávají. Samotný film asi nemá cenu nijak popisovat. Byl to trhák, drama, prostě nádhera zakončená poněkud komickou vložkou o devatenáct let později. Malfoy rozesmál celé kino. Přiznám se, že je mi vlastně strašně líto, že je konec, tak nějak se s tím pořád nedokážu smířit. Každopádně toto byl ten nejdokonalejší konec, jaký mohli tvůrci dát dohromady!

Nezvratný osud

Nezvratný osud (2000)

Hodnocení píšu v době, kdy se vyskytují trailery na pátý díl. Ty nevypadají špatně, nicméně by se dalo říct, že opakovaný vtip není vtipem. Tímto dílem všechno začalo. Už jen samotný nápad se mi moc líbí. Je to perfektní podívaná. Místy komedie, místy slušná jatka, někdy však film působí až příliš nereálně a proto nemůže dostat pátou hvězdičku.

Karamazovi

Karamazovi (2008)

Užasné představení. Film jsem si pouštěl pouze kvůli oblíbené dvojici Novotný a Trojan a jsem moc rád, že jsem to udělal. Nemám jak jej popsat. Snad jen jedním slovem - geniální!

Ovládací panel
2 body